احتمال کاهش قیمت مرغ در بازار
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بنابر سیاست وزارت جهاد مبنی بر افزایش جوجهریزیها، ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزار تن مرغ در راستای تعدیل قیمت در بازار باید صادر شود.
قیمت مرغ در بازار به واسطه عوامل مختلفی از جمله تقاضا و عرضه، هزینههای تولید، فصلهای مختلف سال، نرخ تورم و شرایط اقتصادی کلان از جمله انحصاری بودن تأمینکنندگان بسته به مواقع مختلف تغییر میکند.
علی ابراهیمی گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماههای پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.
به گفته او، علی رغم سرمایهگذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.
ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمیتوان عوض کرد، لذا برنامهریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات مرغ به مقدار ۵ هزارتن گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغهای جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب میشود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشورهای منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.
او با بیان اینکه ظرفیت صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ میتوان به بازارهای هدف صادر کرد.
ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزیها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخممرغها خوابانده میشود، نمیتوان پیشبینی دقیقی داشت.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: درحالحاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرفکننده نمیشود.
نظر شما