زنگ خطر قطعی برق در هفته آینده
هفته آینده موج جدیدی از گرما وارد کشور میشود و احتمال افزایش مصرف برق بالا میرود این در حالی است که روزهای گذشته مصرف برق به رکورد ۷۳هزار و ۴۵۰ مگاوات رسید.
امسال، مصرف برق سال سخت و پر افت و خیزی را برای صنعت برق رقم زد؛ از یک سو گرمای بیسابقه و فراگیر و از سوی دیگر نا ترازی ۱۲ هزار مگاواتی موجود در صنعت برق. با این وجود تاکنون خاموشی خانگی به دلیل کمبود برق در هیچ یک از استانها گزارش نشده است. اما گزارشهای هواشناسی برای صنعت برق کمی هشدار آمیز شده است چرا که در هفته آینده قرار است موج جدیدی از گرمای بیسابقه را تجربه کنیم و معلوم نیست که مصرف برق رکورد ۷۳ هزار و ۴۵۰ مگاوات که در روز یکشنبه تجربه کردیم را میشکند یا خیر!
به گفته سخنگوی صنعت برق این میزان مصرف در مقایسه با رکورد اوج مصرف سال گذشته که ۶۹ هزار و ۵۰۰ مگاوات بود، ۴ هزار مگاوات بیشتر است که این میزان حکایت از رشد ۵.۷ درصدی اوج مصرف برق دارد.
سهم هریک از مشترکان برق چقدر است
آرش کردی مدیرعامل شرکت توانیر طی روزهای گذشته با بیان اینکه بیش از ۳۵ درصد مشترکان کل کشور مشمول پاداش صرفهجویی شدند و به طور متوسط حدود ۲۱ درصد مصرف خود را نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش دادهاند، گفت: تا کنون مبلغ ۹۸۲ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی برق به مشترکان پرداخت شده است.
اما باید دید سهم هر یک از مشترکان چقدر است؟ در رابطه با این موضوع عبد الامیر یا قوتی مدیرکل دفتر مشترکین و مدیریت مصرف شرکت توانیر میگوید: ۸۰ درصد از مشترکان خانگی بر مبنای الگوی مصرف، مصرف برق دارند که ۶۰ درصد مصرف برق را به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: همچنین ۱۰ درصد از مشترکان تا یک و نیم برابر الگوی مصرف قرار دارند سهم مصرف برق این تعداد از مشترکان ۱۵ درصد و ۶ درصد از مشترکان مصرف برقشان به دو برابر الگو میرسد که ۱۲ درصد از مصرف برق را به خود اختصاص دادهاند.
با تمامی آمار و ارقام ارائه شده، به نظر میرسد که مدیریت مصرف بهترین راهحل برای گذار از ایام گرم سال و کمک به پایداری شبکه برق باشد، چرا که به گفته یاقوتی تنها ۴ درصد از مشترکان برق بسیار بد مصرف هستند در حالیکه ۱۳ درصد برق خانگی کشور توسط این مشترکان مصرف میشود.
هشدار؛ مشترکان بد مصرف منتظر قبوض غیر متعارف باشند
یاقوتی خاطر نشان کرد: تعرفه مصرف برق برای مشترکان به صورت پلکان است و با توجه به تعرفههای اصلاح شده، پلکانها به گونهای طراحی شده که سبب ایجاد انگیزه برای کاهش، مصرف میشود، به عنوان مثال در مناطق عادی اگر مصرف ۲۵۰ کیلو وات ساعت باشد مشترکان باید ۲۳ هزار و ۷۵۰ تومان در ماه پرداخت کنند اما در صورتی که مصرف ۵ برابری داشته باشند و ۱۲۵۰ کیلووات ساعت مصرف کنند باید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در ماه پرداخت کنند یعنی ۷۰ برابر تعرفه معمولی که این افزایش قیمت به مرور زمان افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: در ماههای گرم سال به دلیل نصب تجهیزات هوشمند برای برخی از مصرفکنندگان در صورت نیاز نسبت به محدود کردن مصرف آنها اقدام میشود.
آنگونه که پیداست توانیر عزم آن را دارد که در صورت نیاز و ادامه دار بودن مصرف بد توسط مشترکان و پس از اخطار به این دسته از مشترکان بد مصرف قطعی برق این دسته از مشترکان که سهم ۱۳ درصدی مصرف برق را به خود اختصاص دادهاند در پیش بگیرد.
نظر شما