برنامه جدید دولت برای حل مشکل کمبود شیرخشک
سازمان غذا و دارو ایران تلاش دارد تا تولید و توزیع شیر خشک در کشور را تقویت کرده و مشکلات تأمین مواد اولیه این محصول را حل نماید. این سازمان همچنین برنامههایی دارد تا داروخانهها و شرکتهای پخش اطلاعات توزیع شیر خشک را در سامانه ثبت کنند و تأمین ذخایر کافی برای شیر خشک موردنیاز کودکان را تضمین کند.
شیر خشک، یک محصول پودری است که از شیر تازه خشک شده به دست میآید. این فرآوری شیر باعث حذف رطوبت موجود در شیر میشود و شیر باقیمانده به صورت پودر درآمده و طولانیمدت قابل نگهداری میشود. شیر خشک معمولاً در تولید محصولات پخت و پز، تولید شیرینی و آبنبات، و همچنین به عنوان مواد غذایی موجود در بستهبندیهای طولانیمدت مورد استفاده قرار میگیرد.
بهادر محمدیان، رئیس اداره شیرخشک سازمان غذا و دارو امروز در حاشیه بازدید از یک کارخانه تولیدکننده شیرخشک کشور اظهار کرد: باتوجه به اینکه نیاز مصرف شیرخشک در کشور ۵ میلیون قوطی در ماه است برنامههایی در حال اجراست که میزان تامین افزایش یافته و به این عدد برسد و از مرز ۵ میلیون عبور کند تا بتوانیم ذخایر خوبی داشته باشیم.
وی افزود: ثبت شیرخشک در سامانه سازمان غذا و دارو برای داروخانهها و شرکتهای پخش الزامی شده است و تمام آنها موظف به ثبت اطلاعات از توزیع تا رسیدن به دست مصرفکننده هستند.
محمدیان ادامه داد: رتبهبندی داروخانههای ثبتکننده شیرخشک در دست اقدام است تا داروخانههای با رتبه بالا، در اولویت توزیع شیرخشک قرار بگیرند.
در ادامه سجاد اسماعیلی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به بازدید از بزرگترین شرکت تولیدکننده شیرخشک کشور، گفت: روند تولید در جریان است و شرکت با حداکثر ظرفیت و توان خود در حال تولید شیرخشک است.
وی با اشاره به بازدید از انبارهای ماده اولیه، افزود: مواد اولیه شیرخشک به اندازه چهارماه در انبارها موجود است و وضعیت انبارها این نوید را میدهد که با پایدار شدن روند تامین و انتقال ارز بتوانیم ذخایر بیش از ۶ ماه را در شیرخشکهای موردنیاز کودکان داشته باشیم.
گفتنی است، در حالی که نیاز سالانه کشور به شیرخشک ۶۰ میلیون قوطی و میزان ظرفیت این محصول در کارخانههای تولیدکننده کشور ۱۱۷ میلیون قوطی بوده است، در هفتههای گذشته به دلیل عدم تامین ارز برای واردات مواد اولیه شیرخشک، میزان تولید شیرخشک در کشور کاهش یافته بود. به گفته رئیس سازمان غذا و دارو این مشکلات در حال برطرف شدن است و تا یکماه آینده مشکل تامین شیرخشکهای رگولار(عادی) در کشور مرتفع خواهد شد.
همچنین از ۲۰ مهرماه سال جاری به دلیل جلوگیری از قاچاق و خروج شیرخشک از زنجیره توزیع رسمی، تمام داروخانهها ملزم به ثبت کد ملی و سریال قوطیهای شیرخشک در سامانه سازمان غذا و دارو شدهاند و متقاضیان برای دریافت شیرخشک باید کد ملی نوزاد را به داروخانه ارائه دهند.
نظر شما