بازار مسکن | مالیات بر دارایی | خانههای لوکس
صاحبان این خانهها زیر تیغ سازمان مالیات / شناسایی واحدهای مسکونی بالای ۲۰ میلیارد
بر اساس فهرست مالکیتهای ارسالی از سوی وزارت راه و شهرسازی، تهران با ۲۵۷ هزار ۷۰۴ مسکن لوکس در صدر استانهای کشور از منظر خانههای گران قیمت شناسایی شده قرارداد.
یکی از انوع مالیاتهای مستقیم، مالیات بر دارایی است که مالیات بر املاک یکی از زیر مجموعههای آن است. در موضوع مالیات بر خانههای لوکس، ارزش هر واحد مسکونی و باغ ویلا، به طور جداگانه سنجیده شده و بر حسب آن، میزان مالیات مشخص میشود.
تهران با ۲۵۷ هزار ۷۰۴ مسکن لوکس در صدر استانهای کشور از منظر خانههای گران قیمت شناسایی شده قرارداد.
بر اساس فهرست مالکیتهای ارسالی از سوی وزارت راه و شهرسازی به سازمان امور مالیاتی کشور، تاکنون ۷۲۹ هزار و ۷۰۲ واحد مسکونی گرانقیمت (لوکس) شناسایی شده و اطلاعات این واحدهای مسکونی به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات بر واحدهای مسکونی لوکس ارسال شده است.
بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۲ دولت موظف است بر واحدهای مسکونی و خانههای لوکس که ارزش آنها از ۲۰ میلیارد تومان بیشتر باشد، مالیات بگیرد.
بر اساس این اطلاعات استان تهران با ۲۵۷ هزار و ۷۰۴ واحد مسکونی لوکس در صدر فهرست استانها با بیشترین واحد مسکونی گرانقیمت شناسایی شده قرار دارد. پس از تهران استانهای فارس، اصفهان و مازندران به ترتیب با ۱۰۸ هزار و ۹۸۳ واحد مسکونی، ۷۸ هزار و ۴۸۸ واحد مسکونی و ۴۸ هزار و ۶۵۱ واحد مسکونی در رتبههای بعدی قرار دارند.
کمترین واحد مسکونی لوکس شناساییشده نیز مربوط به استان لرستان با ۹۱۱ ملک گران قیمت است.
درآمد مالیات خانههای لوکس صرف ساماندهی بازار مسکن شود
در این راستا فرشید ایلاتی، کارشناس حوزه مسکن گفت: مالیات بر واحدهای مسکونی لوکس، یک مالیات بازتنظیمی است و درآمد کسب شده از این مالیات صرف ساماندهی بازار مسکن میشود.
طرح مالیات بر خانههای لوکس و باغویلاها با آییننامه اجرایی که به پیشنهاد وزارت اقتصاد، با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی تهیه شد و اشخاص مالک املاک گرانقیمت باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
نظر شما