صادرات لبنیات | محصولات لبنی | لبنیات
همه چیز درباره صادرات لبنیات ایران / مشتری ثابت ها چه کسانی هستند ؟
در نخستین نیمه سال ۱۴۰۲، صادرات لبنیات ایران به ۳۹ کشور افزایش یافت؛ عراق با افزایش ۳۱ درصدی حجم صادرات، اولین مقصد لبنیات ایران شد. پاکستان و افغانستان نیز جایگاه دوم و سوم را به ترتیب داشتند.
با توجه به آمار ارائه شده توسط انجمن صنایع فرآوردههای لبنی، در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲، ایران مجموعاً ۳۹ کشور محصولات لبنی صادر کرد. انسبت به ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ به تعداد این کشورها ۳ مورد اضافه شده است. از این تعداد کشورها، ۱۵ کشور اعم از عراق، پاکستان، افغانستان، امارات متحده عربی، جمهوری آذربایجان، سوریه، ترکمنستان، قزاقستان، ارمنستان، ازبکستان، گرجستان، فدراسیون روسیه، کویت، تاجیکستان و ترکیه، ۹۹.۳۹ درصد از کل حجم صادرات لبنیات را به خود اختصاص دادهاند، در حالی که کشورهای دیگر از جمله کانادا، آلمان، اتریش، استرالیا، نیوزلند، ژاپن، دانمارک، انگلستان و دیگران، کمتر از ۰.۶ درصد از حجم کل صادرات لبنیات را به خود اختصاص دادهاند.
کشور عراق با افزایش ۳۱ درصدی حجم صادرات در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و رسیدن به ۱۸۴ هزار تن صادرات اولین مقصد لبنیات ایران با ۶۵.۴ درصد از سهم صادرات بر اساس حجم است.
کشور پاکستان با افزایش ۱۳.۸ درصدی حجم صادرات در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و رسیدن به ۴۳.۵ هزار تن صادرات دومین مقصد لبنیات ایران با ۱۵.۴ درصد از سهم صادرات بر اساس حجم است.
کشور افغانستان با کاهش ۱۵.۴ درصدی حجم صادرات در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و رسیدن به ۲۰.۸ هزار تن صادرات سومین مقصد لبنیات ایران با ۷.۴ درصد از سهم صادرات بر اساس حجم است.
امارات متحده عربی، جمهوری آذربایجان، سوریه نیز با صادرات به ترتیب۹.۹هزار تن، ۵.۵ هزار تن و ۳.۱هزار تن در جایگاه چهارم تا ششم از نظر میزان حجم صادرات قرار دارند.
کشور روسیه نیز با کاهش ۱۸.۱ درصدی حجم صادرات در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و رسیدن به ۱.۱ هزار تن صادرات تنها ۰.۴ درصد از سهم صادرات لبنیات ایران را بر اساس حجم به خود اختصاص داده است.
نظر شما