رسمی / ریزش شدید قیمت مرغ در بازار

مرکز آمار ایران اعلام‌کرد: براساس گزارش اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، گوشت مرغ با منفی ۳.۸ درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل (فروردین ماه ۱۴۰۳) داشته است.

رسمی / ریزش شدید قیمت مرغ در بازار

تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌ های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری می‌ تواند به عنوان یک شاخص مهم برای نظارت بر تورم و نرخ مصرف مردم استفاده شود. این اطلاعات به مسئولان اقتصادی و تصمیم‌ گیران کمک می‌ کند تا اثرات تغییرات قیمت‌  ها را بر اقتصاد و زندگی روزمره مردم درک کنند و اقدامات مناسبی را برای کنترل تورم و حفظ پایداری اقتصادی اتخاذ کنند.

با محاسبه این درصد تغییرات میانگین قیمت، می‌ توان الگوی تغییرات هزینه‌ های خانوارها را بررسی کرد، اثرات مستقیم آن را بر توان خرید مردم ارزیابی کرد و مسیری برای کاهش یا کنترل تورم تعیین کرد.

به عنوان مثال، افزایش نسبتی برخی اقلام خوراکی مهم برای گروه‌ های خاص جامعه می‌ تواند موجب کاهش توان خرید آن‌ ها شده و نیاز به تصمیم‌ گیری‌ های سریع‌ تر مسئولان را افزایش دهد. این اطلاعات می‌ تواند به مدیران اقتصادی و سیاست‌ گذاران کمک کند تا بهترین راه حل‌ ها را برای مدیریت اقتصادی و اجتماعی در نظر بگیرند.

در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروه‌های مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بشرح زیر است:

در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن‌ها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به اقلام "گوشت گوسفند" با ۴.۵ درصد و "گوشت گاو و گوساله" با ۱.۳ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "مرغ ماشینی" با منفی ۳.۸ درصد بود.

در گروه نان و غلات اقلام "رشته آش" با ۱۵.۰ درصد و "برنج ایرانی درجه یک" با ۳.۵ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

در گروه لبنیات، تخم مرغ و انواع روغن، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "شیر خشک" با ۳.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "تخم مرغ ماشینی" با منفی ۵.۴ درصد است.

در گروه میوه و خشکبار، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "لیمو ترش" با ۱۱.۷ درصد و "پرتقال" با ۸.۳ درصد است و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "هندوانه" با منفی ۲۱.۹ درصد است.

در گروه سبزیجات و حبوبات، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "گوجه فرنگی" با ۱۴.۷ درصد ،"سیب زمینی" با ۱۳.۶ درصد و "هویج فرنگی" با ۱۲.۱ درصد و همچنین بیشترین کاهش قیمت مربوط به "خیار" با منفی ۷.۷ درصد و "بادمجان" با منفی ۵.۳ درصد است.

در گروه قند و شکر، آشامیدنی‌ها و سایر خوراکی‌ها، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به "چای خارجی بسته‌ای" با ۵.۱ درصد، "قند" با ۵.۰ درصد و "شکر" با ۳.۷ درصد است.

طبق گزارش اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ مرکز آمار ایران، از ۵۳ قلم خوراکی منتخب در نقاط شهری، تعداد ۲۲ قلم، درصد تغییر سالیانه بالاتر از نرخ تورم نقطه‌ای نقاط شهری کشور (۳۱.۶ درصد) داشته‌اند.

منبع: بازار
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت تیتر کوتاه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار
    سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت تیتر کوتاه هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    پیشنهاد سردبیر