پشت پرده گره کور بازار گوشت
مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: تکیه بر تولید بره پایه پروار داخل راهکار تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب میشود.
در حالی که بازار گوشت تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند عرضه و تقاضا، شرایط آب و هوایی و قیمت تولید دام قرار میگیرد، ثبات در بازار گوشت میتواند از اهمیت فراوانی برخوردار باشد.
افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک با بیان اینکه مشکلی در عرضه دام نداریم، گفت: با توجه به زایشهای زمستان و بهار، تا پایان شهریور میزان عرضه دام رو به افزایش است و قیمتها حالت سینوسی دارد به طوریکه در برخی مقاطع کاهش و برخی مقاطع ناشی از رویداد و مناسبتهای مختلف افزایش یافته است.
او با بیان اینکه افزایش حجم واردات گوشت نقش موثری در تنظیم بازار نداشته است، افزود: افزایش حجم واردات نه تنها هیچ کمکی به تولید داخل و کاهش قیمت گوشت در بازار نکرد، بلکه منجر به کاهش سرانه مصرف و حذف تولیدکنندگان شد.
صدردادرس ادامه داد: هم اکنون مخالف واردات به شکل کنونی هستیم و همواره در داخل ظرفیتهای خوبی وجود دارد که مسئولان باید بدنبال راهکار رفع مشکلات باشند، در حالیکه طی ماههای اخیر با آدرسهای اشتباهی که میدهند بدنبال راهکارهایی میروند که نتیجهای جز ضربه زدن به تولید داخل، کاهش تقاضا و حذف گوشت از سفره خانوار در بر نداشته است. براین اساس مسئولان با اتخاذ سیاستهای مناسب باید به تولید داخل کمک کنند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با اشاره به چالشهای پیش روی تولید دام در کشور افزود: تولیدکننده نقدینگی لازم برای خرید نهاده را ندارد و مصرفکننده بدلیل بالا بودن قیمت تمام شده امکان خرید گوشت تولید داخل را ندارد که برای هر ۲ این مشکلات راهکار وجود دارد، هرچند آمار و ارقام اثبات کرده که واردات نتیجهای در بر نداشته است.
تولید پایدار دام و گوشت قرمز راهکار اساسی ایجاد تعادل در بازار
صدردادرس با اشاره به راهکارهای ایجاد تعادل قیمت گوشت در بازار افزود: با تولید پایدار دام و گوشت قرمز، بازار به تعادل میرسد، اما با تولیدی که عرضه مبتنی بر واردات است، شرایط باثبات در بازار ایجاد نمیشود. درحالیکه با رفع مشکل کمبود نقدینگی دامداران و کاهش قیمت تمام شده، بازار به ثبات میرسد.
او با اشاره به قیمت منطقی دام و گوشت قرمز گفت: در شرایط عادی قیمت تمام شده هر کیلو بره نر پایه پروار ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تومان است، اما در شرایط مختلف براساس بحث عرضه، تقاضا و شرایط دام در رویدادهای مختلف اثرگذار است.
قیمت عرضه گوشت با دام همخوانی ندارد
مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: اگر تولید داخل به انبوه برسد و همواره تکیه بر تولید داخل باشد، میتوان به تولید پایدار دست یافت و همواره با انبوه شدن تولید، قیمت متعادل میشود.
او با بیان اینکه تعادل قیمت با نرخ مصوب و دستوری محقق نمیشود، افزود: نرخ منطقی دام متشکل از قیمت تمام شده با احتساب سود عادلانه است که متاسفانه به رغم قیمت ۲۵۰ هزارتومانی به ازای هر کیلو دام زنده، گوشت با نرخ ۷۰۰ هزارتومان در مغازهها عرضه میشد که این امر نشان میدهد که در بحث عرضه دچار چالش هستیم.
صدردادرس ادامه داد: با توجه به عدم همخوانی قیمت گوشت با نرخ دام باید شرایطی ایجاد شود که قیمت منطقی شود و همواره با رفع مسائل کمبود نقدینگی دامداران و کاهش قیمت تمام شده پیشبینی میشود که بازار به تعادل برسد.
راهکار اساسی تنظیم بازار چیست؟
مدیرعامل اتحادیه دام سبک با اشاره به راهکار اساسی تنظیم بازار گوشت قرمز افزود: واردات دام پایه پروار اعم از گوساله و گوسفند موجب شده که تولیدکننده مولد که تنها منبع درآمدش دام پروار است، از چرخه تولید حذف شود که در نهایت مولدکشی اتفاق میافتد، کمااینکه مولدکشی طی ۴ تا ۵ سال اخیر نشان داد که این امر منجر به تولید پایدار نمیشود و شرایط را بدتر میکند.
او تکیه بر تولید داخل را راهکار اساسی تنظیم و تعدیل بازار اعلام کرد و گفت: اگر بره پایه پروار از تولید داخل تامین شود به طوریکه تولید به انبوه برسد و از طرفی اصلاح و نظارت بر بازار گوشت و عرضه صورت بگیرد به تولید پایدار و ثبات قیمت خواهیم رسید که براین اساس امکان مدیریت بازار وجود دارد.
نظر شما