وزارت راه و شهرسازی | جرایم رانندگی
تکلیف جدید وزارت راه برای اخذ عوارض از خودروها / شرط تسویه جرایم رانندگی
طبق تبصره شش لایحه بودجه ۱۴۰۳ ، وزارت راه و شهرسازی مکلف است از کلیه وسایل نقلیه که در بزرگراهها تردد میکنند، بر مبنای شرایط آن وسایل نقلیه، عوارض دریافت کند.
اخذ عوارض از وسایل نقلیه به دلیل تردد در بزرگراهها، یکی از مواردی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳ به آن پرداخته شد و وزارت راه و شهرسازی را مکلف به جرای آن کرد. یکی از دلایل اخذ این نوع عوارض، مشارکت در تامین هزینههای ساخت بزرگراهها و آزادراهها است. پرداخت عوارض در این بخش به نوع خودرو و میزان تردد آن بستگی دارد.
وزارت راه و شهرسازی مکلف است از کلیه وسایل نقلیه که در بزرگراهها تردد میکنند، بر مبنای میزان پیمایش بهازای هر کیلومتر و بر اساس نوع خودرو عوارض دریافت کرده و به حساب سازمان راهداری و حملونقل جادهای نزد خزانهداری کل کشور واریز کند.
بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ روز گذشته طی نامهای از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده و متن کامل این بخش تحت عنوان سقف منابع عمومی دولت و مفروضات منابع و مصارف، امروز منتشر شد.
در تبصره شش این لایحه و بخش عوارض و مالیات آمده که وزارت راه و شهرسازی مکلف است با استفاده از ابزارهای هوشمند از کلیه وسایل نقلیه (به استثنای وسایل نقلیه عمومی دارای صورتوضعیت و بارنامه با پلاک عمومی) که در بزرگراههای شریانی تردد میکنند، بر مبنای میزان پیمایش به ازای هر کیلومتر و بر اساس نوع خودرو با تصویب هیاتوزیران عوارض دریافت کرده و به حساب سازمان راهداری و حملونقل جادهای نزد خزانهداری کل کشور واریز کند تا در قالب بودجه سالانه، پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف توسعه، بهسازی، نگهداری، ایمنسازی و هوشمندسازی جادههای کشور کند.
در عین حال، صدور مفاصا حساب جرایم رانندگی موکول به تسویه این عوارض است.
نظر شما