درخواست عجیب پزشکیان از رئیس جمهور روسیه

بازتاب های جهانی سفر پزشکیان به مسکو ایران این تسلیحات را از روسیه خواسته است؟

درخواست عجیب پزشکیان از رئیس جمهور روسیه

امضای توافقنامه راهبردی ایران و روسیه ازسوی روسای‌جمهور دو کشور در شرایطی است که این معاهده دربرگیرنده طیف وسیعی از موضوع‌های مورد علاقه دوطرف است که افق تازه‌ای را پیش روی مناسبات تهران مسکو ترسیم می‌کند.

سفر روز جمعه رئیس‌جمهور ایران به مسکو، آن‌هم پس از سفر دو روزه به تاجیکستان، که با دستاوردهای چندوجهی مهمی نیز همراه بود، نوید دهنده دور تازه‌ای از مناسبات دوجانبه است که با توجه به رویکردها و دیدگاه‌های مشترک دوطرف در بسیاری از موضوع‌های داخلی و بین‌المللی، بستر مناسبی برای تعمیق روزافزون تعاملات در حوزه‌های متنوع به‌وجود می‌آورد.

اگرچه امضای توافق نامه راهبردی ایران و روسیه ازسوی پزشکیان و پوتین، از جنبه سیاسی و بین‌المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اما این معاهده دربرگیرنده طیف وسیعی از همکاری‌های دوجانبه است که راهگشای بسیاری از چالش‌های پیش روی تهران و مسکو در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه در مواجهه با «دشمنان مشترک» خواهد بود.

در چنین شرایطی هم بود که دیدار روسای‌جمهور ایران و روسیه در کرملین، بازتاب جهانی گسترده‌ای داشت و رسانه‌های بین‌المللی از جنبه‌های مختلف، به بررسی رایزنی‌های پزشکیان و پوتین در مسکو پرداختند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود.

رویترز: این خبرگزاری انگلیسی بیش از هر چیز، توسعه همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه را مورد توجه قرار داد و طی گزارشی، تاکید کرد که «همکاری‌های دفاعی نزدیک‌تر تهران و مسکو» یکی از محورهای معاهده راهبردی دوطرف است که «احتمالاً غرب را نگران می‌کند».

آسوشیتدپرس: این خبرگزاری آمریکایی نیز دیدار پزشکیان و پوتین، آن‌هم در آستانه آغاز به‌کار دولت دونالد ترامپ در آمریکا را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اعمال تحریم‌های گسترده غربی علیه ایران و روسیه، مقابله موثر با این تحریم‌ها را از اصلی‌ترین رویکردهای مورد توجه دوطرف دانست. در این گزارش همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو نیز مورد توجه قرار گرفته و ادعا شده‌است: «ایران خواهان تسلیحات پیشرفته روسی، مانند سامانه‌های دفاع هوایی دوربرد و جت‌های جنگنده است تا به دفع حملات احتمالی اسرائیل کمک کند».

دویچه وله: این خبرگزاری آلمانی هم به «نخستین سفر دوجانبه رئیس‌جمهور ایران به روسیه» توجه ویژه نشان داد و بیش از هر چیز، همکاری‌های دفاعی دو کشور را مورد توجه قرار داد. این خبرگزاری طی گزارشی در این زمینه تاکید کرد که همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو طی سال‌های اخیر، با واکنش دولت‌های غربی هم مواجه شده، اما ایران و روسیه بر گسترش مناسبات متمرکز شده‌اند.

تایمز اسرائیل: این رسانه صهیونیستی هم طی گزارشی، با اشاره به سومین دیدار روسای‌جمهور ایران و روسیه پس از آغاز به‌کار دولت چهاردهم، امضای توافقنامه راهبردی ایران و روسیه در آستانه آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ در آمریکا را اقدامی معنادار ازسوی دوطرف تعبیر، اما درعین‌حال تاکید کرد که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هرگونه ارتباط با مراسم تحلیف ترامپ را رد کرده و می گوید که این امضا از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود.

واشنگتن‌پست: این روزنامه آمریکایی نیز با اشاره به امضای توافقنامه راهبردی تهران و مسکو، آن هم در شرایط اعمال تحریم‌های غربی گسترده، به جنبه‌های متنوع این توافقنامه توجه و تاکید کرد که «پیمان مشارکت راهبردی جامع» ایران و روسیه همه حوزه‌ها، از همکاری تجاری و نظامی گرفته تا علم، آموزش و فرهنگ را دربر می‌گیرد.

بلومبرگ: خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ نیز در گزارشی با تیتر «روسیه و ایران پیش از دوره ترامپ قرارداد مشارکت امضا می‌کنند» به دیدار پزشکیان و پوتین پرداخت و نوشت: «توافقنامه مشارکت راهبردی جامع به‌دنبال تعمیق روابط سیاسی و اقتصادی بین روسیه و ایران در شرایطی است که آنها با تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات‌متحده و متحدانش دست و پنجه نرم می‌کنند».

فاکس‌نیوز: شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز آمریکا نیز در گزارشی در وبگاه خود، به دیدار پزشکیان و پوتین در آستانه روی‌کار آمدن ترامپ پرداخت و نوشت: «دو تن از دشمنان آمریکا درست چند روز قبل از بازگشت تاریخی ترامپ به اتاق بیضی کارخ‌سفید، روابط خود را محکم می‌کنند». در این گزارش جنبه‌های اقتصادی همکاری‌های ایران و روسیه مورد توجه قرار گرفته و تاکید شده‌است که «انتظار می‌رود رهبران روسیه و ایران درباره توسعه کریدورهای ترانزیتی به‌منظور گسترش روابط تجاری و انرژی گفت‌وگو کنند».

سی. ان. ان: این شبکه تلویزیونی آمریکایی نیز به‌صورت ویژه به دیدار پزشکیان و پوتین پرداخت و با طرح این ادعا که «روابط رو به رشد روسیه با ایران جنگ در اوکراین را شکل داده است»، نسبت به خطرات یک «معاهده جدید» برای دولت ترامپ هشدار داد. سی. ان. ان تاکید کرد که این مشارکت راهبردی همچنان برای به چالش کشیدن نظم بین‌المللی به رهبری آمریکا متعهد است؛ «حتی در شرایطی که دولت جدید ایالات‌متحده وعده تعامل بیشتر با روسیه را داده است». در این گزارش به نقل از جان آلترمن، مدیر مرکز خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، آمده‌است: «این ایده که ایالات‌متحده را نه تنها به‌عنوان یک «دشمن»، بلکه به‌عنوان یک «هدف استراتژیک» در سیاست‌خارجی‌شان داشته باشند، آنها را گرد هم آورده‌است».

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر