وزارت نیرو | صنعت برق | تولید برق
افزایش قدرت داخلی سازی قطعات نیروگاهی /جلوگیری از خروج ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار یورو ارز از کشور
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران از قدرت ایران در داخلی سازی قطعات نیروگاهی و افزایش تولید محصولات در این بخش خبر داد.
ساخت قطعات نیروگاهی برای تامین امنیت و عملکرد بهینه این نیروگاهها بسیار مهم است. نیروگاهها یکی از مهمترین تأمینکنندگان انرژی هستند و برای تولید برق، از بخشهای مختلفی شامل توربینها، مبدلهای حرارتی، مبدلهای جرمی، لولهها و سازههای پشتیبانی استفاده میکنند. بابراین، قطعات نیروگاهی با بیشترین کیفیت و عمر مفید باید طراحی و ساخته شوند تا بتوانند از این تجهیزات بهترین عملکرد و بهرهوری را به دست آورد. همچنین، ساخت و توسعه قطعات نیروگاهی میتواند باعث کاهش هزینهها و افزایش دقت و سرعت عملیات در نیروگاهها شود.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ قطعه تخصصی در هشت ماهه ابتدایی امسال در شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران داخلیسازی شد.
تلاش برای ساخت قطعات نیروگاهی در داخل کشور یکی از مهمترین رویکردهای وزارت نیرو است.
بر همین اساس چندی پیش «همایون حائری» معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفته بود که بیشتر قطعات نیروگاهی در داخل ساخته میشود و اندک واردات هم به دلیل نبود صرفه اقتصادی است.
وی بیانداشت: بیش از ۹۵ درصد محصولات را داخل کشور تولید و بهعنوان یک صنعت خودکفا و در سطح بالا مطرح هستیم.
حائری ادامهداد: ایران در بخش نیروگاه حرارتی جزو سازندگان است و تولیدات ما به کشورهای دیگر هم صادر میشود.
در همین پیوند، مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران درباره وضعیت داخلیسازی اجزا و قطعات نیروگاهی افزود: امروزه تعمیرات تخصصی و فوق تخصصی صنعت پیچیده نیروگاهی با استفاده از علم و دانش روز ساخت تجهیزات برای رفع کامل دغدغههای این صنعت مهمترین ضرورت است.
به گزارش شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران، «مسعود مرادی» خاطرنشانکرد: بر این اساس، تمرکز جدی بر تقویت بنیه علمی و فناوری، بهرهبرداری از دانش روز جهان و دانش بومی بهمنظور نیل به این هدف و افزایش سطح رضایتمندی مشتریان و ارتقای سهم این شرکت در پایداری برق از رسالتهای مهم این شرکت بوده است.
وی درباره روند رو به رشد ساخت قطعات و تجهیزات حساس صنعت نیروگاهی، ادامهداد: با توان و تخصص کارکنان و وجود بستر سخت افزاری قوی بر اساس نیاز بازار هدف، در هشت ماهه ابتدایی سال۱۴۰۲ در مجموع تعداد ۶هزار و ۳۳۸ قطعه خاص در قالب ۷۸ نوع در محل کارگاههای ساخت داخل این شرکت تولید و به صنعت نیروگاهی و پتروشیمی کشور تحویل شد.
مرادی بیانداشت: از محل این میزان تولید تجهیزات، از خروج بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار یورو ارز از کشور جلوگیری شد.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران ادامهداد: هر چند رفع نیازهای صنعت برق مهمترین اولویت این شرکت است، اما با توجه به مشترکات فراوان این صنعت با تجهیزات کاربردی و مهم در صنایع مولد نظیر نفت، گاز و پتروشیمی، ورود به بازار صنایع مادر کشور نیز از برنامههای جاری این شرکت است که رفع نیاز فنی و مهندسی و ساخت قطعات حساس پتروشیمی خراسان، مبین عسلویه و پالایشگاه نفت آبادان، علاوه بر فعالیتهای تعمیراتی از اقدامهای موفق این شرکت در یک سال اخیر بوده است.
نظر شما