دلار رکورد زد

دلار رکورد زد

لیست جدید تحریم‌های ایران تاثیر خود را بر بازار ارز گذاشت. قیمت دلار که روز پنج شنبه وارد کانال ۳۲ هزار تومانی شده بود، امروز مرز حساس ۳۲ هزار و ۲۰۰ تومان را رد کرد. پیش‌بینی‌ها درباره قیمت دلار چه می‌گوید؟

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد قیمت دلار تا لحظه تنظیم این گزارش به ۳۲ هزار و ۴۵۰ تومان رسیده است. پیش از این عنوان شده بود که اگر قیمت دلار مرز ۳۲ هزار و ۲۰۰ تومان را رد کند، روند افزایشی آن ادامه‌دار است. دلار امروز این مرز را رد کرد و حالا پیش‌بینی‌ها بیانگر این است که روند قیمت افزایشی است. مگر اینکه بازارساز قوی‌تر از گذشته حاضر شود.

اگرچه روند قیمت دلار در روزهای گذشته صعودی بود، اما به گفته حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازار مالی لیست جدید تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های پتروشیمی سیگنال افزایشی به قیمت دلار داده و سبب افزایش آن شد.

ورود دلار به کشور سخت شد؟

این کارشناس بازار مالی گفت: تحریم‌های جدید آمریکا شرکت‌هایی را نشانه گرفته که محصولات پتروشیمی ایران را به چین، هند و امارات صادر می‌کردند. یکی از مهم‌ترین شرکت‌های ارزآور ما یعنی شرکت «صنایع شیمیایی ایران» که زیرمجموعه بانک صنعت و معدن است، در این لیست قرار دارد و این مساله نشان می‌دهد که روند ورود ارز به کشور با مشکل بیشتری مواجه می‌شود. همین مساله به بازار سیگنال افزایش قیمت داده است.

اما به گفته این کارشناس، افزایش تحریم‌ها تنها عامل افزایش‌دهنده قیمت دلار نیست. چون بازار ارز ما از چندین مولفه اثر می‌گیرد. یکی دیگر از این مولفه‌ها، تراز تجاری است. تراز تجاری شش ماهه ایران هفته گذشته منتشر شد. این گزارش نشان می‌دهد که میزان واردات از صادرات پیشی گرفته است و تعادل منابع ارزی بر هم خورده است. البته این کارشناس می‌گوید الان به لحاظ ارزآوری و منابع بلوکه شده قبلی وضعیت به گونه‌ای است که ما مشکلی در تامین ارز نداریم و حتی بانک مرکزی توانسته قیمت دلار را مهار کند.

جیهانی می‌گوید مجموع سیگنال‌هایی که به بازار ارز می‌رسد به گونه‌ای است که نشان می‌دهد ورود دلار به کشور احتمالا با مشکل مواجه می‌شود و قیمت دلار تحت تاثیر این اخبار آماده جهش بود. اما بازارساز با تزریق سنگین ارز به بازار مانع این جهش شده است. فعلا منابع ارزی بانک مرکزی در شرایط خوبی است و با کمک این منابع جلوی افزایش قیمت دلار را گرفته است.

روز جمعه رسانه‌ها خبر دادند که بانک مرکزی برای کنترل قیمت دلار، ۱۰۰ میلیون دلار توافقی با نرخ ۳۰ هزار و ۸۵۰ تومان به بازار تزریق کرده تا بتواند قیمت را مهار کند. این میزان تزریق ارز، ۱۰ برابر متوسط معاملات روزانه در بازار توافقی است. به نظر می‌رسد بانک مرکزی با عرضه سنگین دلار در این بازار قصد دارد نرخ ارز را در کریدور فعلی مدیریت کند.

سومین جهش ارزی دلار در دولت رئیسی

دولت رئیسی تاکنون سه بار تجربه دلار بالای ۳۲ هزار تومان را داشته و بالاترین رکورد، دلار ۳۳ هزار تومانی بود. اما هر بار با رشد قیمت این ارز، اخبار برجامی، بازار را کنترل می‌کرد و دلار به محدوده پایین‌تر می‌رسید.

جیهانی تاکید می‌کند که از منظر تکنیکال کانال ۳۲ هزار تومانی برای ادامه روند صعودی قیمت دلار در نیمه دوم سال کانال بسیار مهمی است. یعنی اگر دلار از این کانال عبور کند کار دولت برای مهار آن دشوار می‌شود. تا پیش از این دولت با اخبار برجامی بازار را کنترل می‌کرد. اما حالا اخبار منتشر شده بن بست مذاکرات را تایید می‌کند. خبری که می‌‍گوید شاید در نیمه دوم سال دولت نتواند با استفاده از این اخبار بازار را مهار کند. در نتیجه باید به دیگر شیوه‌ها متوسل شود.

دیگر کارشناسان هم معتقدند منابع ارزی بانک مرکزی در شرایطی نیست که در نیمه دوم سال جاری آماده ارزپاشی قوی در بازار باشد و برای همین این احتمال وجود دارد که قیمت دلار در نیمه دوم سال مسیر متفاوتی با نیمه اول طی کند.

مریم  محمدی
مریم محمدی
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر