کشاورزی | دامپروری | صنایع غذایی
کارنامه جدید واردات کالاهای اساسی منتشر شد / نیاز مبرم کشور به این کالاها
رئیس کل گمرک ایران جزئیات واردات ۲۰ قلم کالای اساسی در ۸ ماه امسال را اعلام کرد.
کشاورزی در ایران به عنوان یکی از ستونهای اصلی اقتصاد و منبع تأمین غذا با تاریخچه طولانی، نقش حیاتی دارد. این حوزه شامل تولید محصولات متنوعی نظیر گندم، جو، برنج، دانههای روغنی، میوه، و صیفیجات است. سازمانها و نهادهای کشاورزی در کشور به ترویج تکنولوژیهای نوین، بهینهسازی آبیاری، و ارتقاء کیفیت محصولات متمرکز هستند. بخش کشاورزی ایران، با تنوع اقلیمی و اراضی متنوع، شرایط مناسبی برای تولید انواع محصولات را فراهم کرده و کشاورزان ایرانی با دانش و تجربه خود به تولید محصولات با کیفیت دنیایی معروف هستند. با این حال، تغییرات آب و هوایی و مشکلاتی همچون کاهش منابع آب و مشکلات مدیریتی نیازمند راهکارهای جدید و سیاستهای مستدام برای توسعه کشاورزی پایدار در این سرزمین است.
محمد رضوانی فر رئیس کل گمرک ایران گفت: در ۸ ماه امسال ۱۵ میلیون و ۶۷۴ هزار تن کالاهای اساسی به ارزش ۱۰ میلیارد و ۵۷۷ میلیون دلار وارد کشور شده است.
به گفته وی این میزان کالاهای اساسی وارداتی در ۸ ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن ۱.۳۴ درصد و از حیث ارزش ۷.۱۸ درصد کاهش نشان میدهد.
وی در مورد ۵ قلم اول کالاهای اساسی به لحاظ ارزش در ۸ ماهه سال جاری افزود: در این مدت ذرت، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام، انواع دانههای روغنی، برنج و گندم ۵ قلم اول کالاهای اساسی را به خود اختصاص دادند.
رضوانی فر گفت: از مجموع واردات کالاهای اساسی به کشور در این مدت ۷ میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار مربوط به ۵ قلم کالای اساسی فوق بوده است.
وی در مورد میزان ارزش ۵ قلم اول کالاهای اساسی در ۸ ماهه سال جاری اظهار داشت: در این مدت ۲ میلیارد و ۴۷۱ میلیون دلار ذرت، یک میلیارد و ۹۴۳ میلیون دلار روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام، یک میلیارد و ۵۶۹ میلیون دلار انواع دانههای روغنی، ۸۵۴ میلیون دلار برنج و ۷۳۰ میلیون دلار گندم وارد کشور شد.
رضوانی فر در باره بیشترین درصد افزایش در ارزش واردات کالاهای اساسی در ۸ ماه سال جاری بیان کرد: در این مدت در بین کالاهای اساسی واردات گوشت قرمز سبک گرم، کود شیمیایی، جو، انواع بذر و گوشت قرمز سرد سنگین از بیشترین افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بودند.
به گفته وی، واردات چای خشک، برنج، شکر خام، گوشت مرغ و گندم در این مدت به لحاظ ارزش بیشترین کاهش را در بین کالاهای اساسی به خود اختصاص دادند، به طوری که این پنج قلم به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۷.۶۹ درصد، ۵۳.۸۹ درصد، ۵۱.۹۸ درصد، ۴۸.۱۱ درصد و ۴۶.۲۰ درصد کاهش داشتهاند.
نظر شما