تکلیف واردات تاکسی برقی و اتوبوس در دولت جدید چیست؟

رئیس شورای اسلامی شهر تهران درخصوص پیش‌بینی‌اش از سرنوشت پروژه هایی که با مشارکت شهرداری تهران و دولت سیزدهم به خوبی پیش می‌رفت با تغییر دولت و نگرانی هایی که در این زمینه وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که رئیس‌جمهوری جدید ادامه دهنده راه شهید رئیسی باشد.

تکلیف واردات تاکسی برقی و اتوبوس در دولت جدید چیست؟

گاهی با تغییر دولت، برنامه ها و پیش بینی های دولت قبل به طور کل دستخوش تغییرات گسترده ای می شود. مهدی اسماعیل پور، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص نگرانی مردم از آینده و سرنوشت قرارداد‌های مربوط به تامین واگن و اتوبوس و تاکسی‌های برقی چینی که با حمایت و کمک شهید رئیسی اجرایی و عملیاتی شده است با تغییر دولت می‌گوید: "به‌صورت کلی، متعهد بودن به قراردادهای بین‌المللی و حتی داخلی ربطی به جابه‌جایی دولت‌ها ندارد و با تغییر دولت‌ها اجرای آنها متوقف نمی‌شود؛ مگر اینکه دولتی که بر سر کار می‌آید نگاه کاملا سیاسی و جناحی به امور داشته باشد و رویکرد و فضای سیاسی‌اش نسبت به دولت قبلی کاملا متفاوت بوده و فرق داشته باشد. البته قراردادهای بسته شده با طرف چینی برای سال ۱۳۹۶و مربوط به دولت آقای روحانی است. "

چمران افزود: "به خاطر دارم زمانی که رئیس‌جمهور کشور چین به ایران آمده بود، ما تلاش بسیار زیادی کردیم تا موضوع واگن‌های مترو را در اولویت اصلی قرار دهند که البته این موضوع به جایی نرسید و بحث واگن‌های چینی بلاتکلیف ماند. خوشبختانه این موضوع مهم توسط شهید رئیسی و دولت ایشان ازجمله بانک مرکزی، وزارت نفت، وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه دنبال شد و همه همکاری کردند تا به نتیجه رسید و این پروژه نهایی و عملیاتی شد. خوشبختانه این سفارش‌ها در حال انجام و تولید است. از واگن‌های سفارش داده شده، یک رام ساخته شده است و متخصصان شرکت مترو به کشور چین رفته‌اند تا این واگن را از نزدیک ببینند و تأیید کنند تا بقیه واگن‌های سفارش داده شده نیز طبق قرارداد فی‌مابین، به همین ترتیب تولید و به متروی شهر تهران تحویل داده شود. "

او در ادامه تاکید کرد: "قاعدتا قراردادهایی که بسته شده ربطی به دولت‌ها ندارد و با تغییر دولت‌ها ازبین نمی‌رود؛ البته می‌دانیم که علاقه‌مندی یا عدم‌علاقه‌مندی یک دولت می‌تواند تأثیر مستقیم و شدیدی روی سرنوشت این قراردادها بگذارد، اما قاعدتا قراردادهای بین‌المللی باید طبق تعهدهای داده شده پیش برود و اجرا شود. اینکه برنامه و سیاست دولت جدید چه خواهد بود و چه رویکردی در برابر قرارداد منعقد شده با طرف چینی دارند موضوعی است که برای گرفتن پاسخ دقیق و قطعی آن باید تا مشخص شدن نتیجه انتخابات صبر کرد. به هرحال امیدوارم هر دولتی که انتخاب می‌شود و بر سر کار می‌آید راه دولت شهید رئیسی را ازجمله در بحث تقویت ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهر تهران بالاخص در حوزه مترو ادامه دهد. "

رئیس شورای شهر تهران پیرامون سرنوشت پروژه‌های ساخت مسکن شهرداری تهران که با همکاری و مشارکت دولت سیزدهم پیش می‌رفت هم می‌گوید: " در موضوع مسکن‌سازی‌ فعالیت شهرداری تهران به‌صورت مستقیم نیست؛ یعنی در بحث ساخت مسکن یا شراکت یا تسهیل‌گری یا آماده‌سازی‌ می‌کند. شهرداری تهران این موضوع را به شکل جدی دنبال می‌کند و همه هم به آن علاقه‌مند هستند. شهرداری خودش اقدام به مسکن‌سازی‌ نمی‌کند؛ مگر اینکه شراکت کند یا پروژه برای تعاونی‌های شهرداری یا نظایر آن باشد. به هرحال شهرداری ان‌شاء‌الله این موضوع را تا پایان دنبال خواهد کرد. "

مهندس چمران افزود: "اینکه مردم نگران هستند برنامه‌های شهری که با همکاری و کمک و مشارکت دولت سیزدهم و شهیدرئیسی پیش می‌رفت با تغییر دولت چه خواهد شد و چه سرنوشتی پیدا می‌کند، نگرانی بجایی است. متأسفانه در کشور ما کارها به این شکل نیست که طبق ریل‌گذاری صورت گرفته و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته پیش برود و بدون وقفه اجرا شود. برعکس این کارها ارتباط مستقیمی با اشخاص دارد. نه فقط با تغییر دولت‌ها و رئیس‌جمهور که گاهی حتی با تغییر یک وزیر برنامه‌ها تغییر کرده و متوقف می‌شود؛ به‌عنوان مثال در بحث اتوبوس‌های برقی شاهد بودیم که حمایت‌های یک وزیر و یک وزارتخانه چقدر می‌تواند مؤثر باشد. در مجموع باز هم امیدوارم هر شخصی که انتخاب می‌شود نه فقط در بحث همکاری و تعامل با شهرداری تهران برای بازکردن گره از کار مردم، که در تمام زمینه‌ها همانطور که همه عزیزان هم خودشان در برنامه‌هایشان عنوان کرده‌اند، ادامه‌دهنده و دنباله‌روی راه شهیدرئیسی باشد. "

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر