حرکت دولت بهسوی افزایش سهم مالیات
دولت با تأکید بر اجرای برنامه هفتم توسعه و اصلاح نظام مالیاتی، به دنبال افزایش سهم مالیات در تولید ناخالص ملی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است. در این راستا، ایجاد نظام نوین درآمد-هزینه استانی و ساماندهی معافیتهای مالیاتی از اقدامات مهم برای دستیابی به این هدف محسوب میشوند.
به گفته رحمتی، دولت تاکیدی جدی برای رسیدن به اهداف نسبت درآمد مالیاتی به تولید در طول سالهای اجرای برنامه هفتم دارد و جلساتی نیز با حضور اعضای ارشد اقتصادی دولت در این زمینه برگزار شده است.
او با بیان اینکه دومین موضوعی که در قانون برنامه هفتم بر آن تاکید شده نظام نوین درآمد-هزینه استانی است، اظهار کرد: این موضوع با تبصرهای در بندی ذیل احکام بودجه خواهد بود و بر این اساس بخشی از درآمدهای مالیاتی استانها با هماهنگی سازمان امور مالیاتی در همان استان هزینه و بخشی از آن نیز به سرجمع افزوده میشود.
معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه درباره معافیت مالیاتی گفت: در نقاط دیگر دنیا درآمد را کامل و معافیت را براساس آن در نظر میگیرند که این مدل کمک بزرگی درباره هزینه فایده میکند.
او افزود: سازمان امور مالیاتی اخیرا فهرستی از معافیتها به سازمان برنامه اعلام کرده که از مجلس میخواهیم این موضوع را به عنوان اولین قدم در نظر بگیرد.
رحمتی تاکید کرد که اقدام به ایجاد اظهارنامهها براساس اطلاعات خرد توسط سازمان امور مالیاتی کمک زیادی به اصلاحات نظام مالیاتی میکند.
به گفته معاون هماهنگی برنامه، بودجه و نظارت سازمان برنامه و بودجه، در قانون برنامه هفتم بر روی ساماندهی بخشودگی در نظام مالیاتی تاکید شده، وقتی اظهارنامهها براساس قواعد سامانهای ایجاد شود و ریسک هر مؤدی در سال مالیاتی ارزیابی شود، میتوان برای او قواعد بخشودگی در نظر گرفت.
او یکی از چالشهای جدی را بخشودگی، انواع جرائم دانست و تاکید بر ساماندهی نظام بخشودگی کرد.
رحمتی با بیان اینکه هدف از تعریف مالیات برای خانه و خودروهای لوکس کسب درآمد مالیاتی نبود، افزود: دولت هیچ وقت موافق مالیات خانههای لوکس به این شکل که اجرا میشود نبود، اما به نظر میرسد درباره مالیات خودروهای لوکس زیرساخت لازم ایجاد شده و امکان دریافت مالیات برای اولین بار در سال آینده فراهم شده است.
نظر شما