تکذیب شایعه تولید فرش ایرانی در افغانستان

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: اینطور نیست که ایرانی‌ها کارگاه‌های تولیدی فرش را به افغانستان و پاکستان منتقل کرده باشند و اصلا این موضوع صحت ندارد. در حال حاضر با وضعیت قیمت ارز در ایران، اجرت‌ها در ایران پایین‌تر از این کشورها است.

تکذیب شایعه تولید فرش ایرانی در افغانستان

ماه گذشته محمد اتابک، وزیر صمت در اولین حضور خود در اتاق بازرگانی ایران و در پاسخ به دغدغه فعالان بخش خصوصی در مورد روند نزولی صادرات فرش دستباف ایران روایتی متفاوت از تولید فرش دستباف ایرانی ارائه کرد و مدعی تولید فرش ایرانی در کشورهای همسایه و افغانستان شد. 

اتابک در این رابطه گفت که «وضعیت ایجاد شده برای فرش صرفا به سیاست‌های دولت برنمی‌گردد. شاید بخشی از این مربوط به این باشد که به دنبال کارگر ارزان در افغانستان رفتیم و در افغانستان و پاکستان کارگاه دایر و از آنجا به اروپا صادر کرده‌ایم و مورد بعدی هم این است که فرش در لیست تحریم‌ها است.»

وزیر صمت در حالی این موضوع را مطرح کرده است که فعالان بخش خصوصی نظر متفاوتی در این رابطه دارند. آنها می‌گویند فرش دستبافی که در افغانستان تولید می‌شود به راحتی و در حجم انبوه به ایران قاچاق می‌شود، در داخل کشور به نام فرش ایرانی فروخته می‌شود وحتی سر از نمایشگاه ها درمی‌آورد. 

در همین زمینه مرتضی حاجی‌آقامیری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: به نظرمی‌رسد که به وزیر صمت اطلاعات غلط داده‌اند و آقای اتابک باید این موضوع را اصلاح کنند، اینطور نیست که ایرانی‌ها کارگاه‌های تولیدی فرش را به افغانستان و پاکستان منتقل کرده باشند و اصلا این موضوع صحت ندارد. در حال حاضر با وضعیت قیمت ارز در ایران، اجرت‌ها در ایران پایین‌تر از این کشورها است.

وی افزود: افغانستان خودش از قبل تولیدکننده فرش بود، زمانی که آمریکا به افغانستان حمله کرد و طالبان را در دور قبل از افغانستان بیرون کرد، آمریکایی‌ها در صنعت قالیبافی افغانستان سرمایه‌گذاری کردند و این صنعت را در این کشور رشد دادند.

حاجی‌آقامیری تصریح کرد: آن چیزی که از ایران به پاکستان و ترکیه و نه افغانستان، رفته است، مرمت‌کاران ایرانی هستند که آن هم به دلیل تبصره ماده ۱۲۱ آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی است که اجازه نمی‌دهد فرش به ایران برگردد. مرمت‌کاران چون در حال از دست دادن شغل خود بودند و خدمات پس از فروش یا سرویس فرش‌ها در ایران قابل انجام نبود، ترکیه و پاکستان این خدمات را انجام می‌دادند، به همین دلیل بخشی از مرمت‌کاران ما به این کشور مهاجرت کردند.

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران درخصوص آخرین آمار صادرات فرش دستباف نیز گفت: تا پایان ماه شهریور ۲۳ میلیون دلار صادرات فرش داشته‌ایم که در حدود آمار سال گذشته است و درصد کوچکی افزایش داشته است، به نظرمی‌رسد که در انتهای سال به همان میزان ۴۰ میلیون دلار در سال گذشته برسیم.

حاجی‌آقامیری گفت: درحال حاضر امارات، آلمان، ژاپن و انگلستان بهترین بازارهای صادراتی فرش دستباف ما هستند.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر