کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۴۸۹

زلزله اشتغالزایی آمریکا بازار بیت کوین را لرزاند

در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهم‌ترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

زلزله اشتغالزایی آمریکا بازار بیت کوین را لرزاند

به گزارش تیتر کوتاه - وبسایت فوربس (Forbes) در بخش اقتصادی  به گزارش خبر زیر پرداخت:

افت‌وخیز شدید بیت‌کوین پس از انتشار داده‌های قوی اشتغال در آمریکا

قیمت بیت‌کوین پس از انتشار آمار قوی اشتغال در ایالات متحده که انتظارات برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را تضعیف کرد و بازارهای سهام را با افت مواجه ساخت، دچار نوسانات شدیدی شد. قیمت بیت‌کوین به حدود ۹۲,۰۰۰ دلار سقوط کرد و موج فروش جدیدی را آغاز کرد که اوایل این هفته کاهش یافته بود؛ این در حالی است که نگرانی‌ها درباره یک سقوط احتمالی دیگر در قیمت بیت‌کوین افزایش یافته است.

در همین حال، ایلان ماسک، میلیاردر و مالک تسلا، با هشدار غیرمنتظره‌ای درباره قیمت بیت‌کوین، باعث شد معامله‌گران ارزهای دیجیتال تلاش کنند تا تأثیر تغییرات جدید انتظارات نرخ بهره فدرال رزرو را بر قیمت بیت‌کوین ارزیابی کنند. تحلیل‌گران شرکت Ryze Labs در یادداشتی نوشتند: سقوط بیت‌کوین به زیر ۹۳,۰۰۰ دلار نشان‌دهنده تأثیر فزاینده شرایط کلان اقتصادی است." به گفته این تحلیل‌گران، مجموع نقدینگی‌های از دست رفته این هفته به بیش از ۱ میلیارد دلار رسید که بیشتر آن مربوط به موقعیت‌های خرید (Long) بوده است؛ زیرا معامله‌گران مجبور شدند شرط‌بندی‌های خود با استفاده از اهرم مالی را متوقف کنند.

فرصت طلایی آمریکا برای تمام کردن جنگ با انبر اقتصاد

اقتصاد روسیه به دلیل اثرات جنگ این کشور در اوکراین با فشارهای قابل‌توجهی روبه‌رو است. این مسئله ابزاری مهم را در اختیار رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، قرار می‌دهد تا از طریق تحریم‌های سخت‌تر و سیاست‌های انرژی، برای پایان دادن به جنگ مذاکره کند. سؤال این است که آیا دولت جدید ایالات متحده تمایلی به اعمال این فشار خواهد داشت یا اینکه ترامپ بیش از حد به دنبال دوستی با مسکو برای منزوی کردن پکن است.

یکی از روشن‌ترین نشانه‌های مشکلات اقتصادی روسیه، سیاست پولی بسیار سختگیرانه‌ای است که بانک مرکزی این کشور در پیش گرفته است. در حالی که نرخ بهره سیاستی بانک مرکزی ترکیه ۴۷.۵ درصد به نظر بسیار بالاتر از نرخ ۲۱ درصدی روسیه است، بهترین روش برای بررسی سختگیری سیاست پولی، توجه به نرخ بهره واقعی، یا نرخ بهره تعدیل‌شده با تورم، است. سیاست پولی روسیه در مقایسه با استانداردهای جهانی، به طرز چشمگیری سختگیرانه است. از آنجا که نرخ تورم ترکیه در حال حاضر کمی کمتر از ۴۵ درصد است، نرخ بهره واقعی ترکیه حدود ۲.۵ درصد است. اما تورم روسیه حدود ۹ درصد است که نرخ بهره واقعی روسیه را به بیش از ۱۰ درصد می‌رساند؛ رقمی که به‌طور استثنایی بالا است. در حال حاضر، تنها نرخ بهره واقعی تعدیل‌شده با تورم برزیل، که کمی بیش از ۶ درصد است، به روسیه نزدیک می‌شود. این تحلیل ممکن است با در نظر گرفتن نرخ تورم مورد انتظار نتایج متفاوتی داشته باشد، اما اصل ماجرا پابرجاست: سیاست پولی روسیه در سطح جهانی، بسیار سختگیرانه است.

روزنامه آنلاین گاردین (The Gurdian) در بخش اقتصادی  به گزارش خبر زیر پرداخت:

مالزی، بستر مناسب برای فرار شرکت های چینی

شرکت‌های تولید تراشه و فناوری چین در حال انتقال گسترده فعالیت‌های خود به مالزی هستند. به گفته وزیر اقتصاد مالزی، رفیضی رملی، این اقدام بخشی از آماده‌سازی پکن برای مواجهه با تعرفه‌های جدیدی است که با بازگشت دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری ایالات متحده در این ماه اعمال خواهد شد. رفیضی رملی در مصاحبه با فایننشال تایمز اعلام کرد که این حرکت شرکت‌های چینی، که انتظار می‌رود طی سال‌های آینده میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری را به مالزی وارد کند، به رقابتی جدی با شرکت‌های آمریکایی تبدیل می‌شود که تاکنون بر بازار این کشور تسلط داشته‌اند. او گفت: شرکت‌های چینی به شدت علاقه‌مند هستند که فراتر از بازار داخلی خود فعالیت کنند. این شرکت‌ها اکنون در حال بررسی انتقال یا گسترش فعالیت‌های خود به مالزی هستند.

دونالد ترامپ تهدید کرده است که با بازگشت به کاخ سفید در تاریخ ۲۰ ژانویه، تعرفه ۶۰ درصدی بر واردات کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. این تهدید باعث نگرانی سرمایه‌گذاران و هشدار به شرکت‌ها شده تا زنجیره‌های تأمین خود را بازسازی کنند. مالزی در دهه گذشته از استراتژی‌های "چین به‌علاوه یک" به شدت بهره برده است؛ رویکردی که در آن شرکت‌های چندملیتی برای کاهش ریسک و هزینه‌ها، فعالیت‌های خود در چین را با سرمایه‌گذاری در کشورهای منطقه مکمل می‌کنند. علاوه بر این، مالزی موقعیت خود را به‌عنوان بازیگری کلیدی در زنجیره‌های تأمین جهانی برای صنایع پیشرفته مانند هوش مصنوعی تثبیت کرده است. این کشور دارای عملیات تولید تراشه‌های نیمه‌رسانا در منطقه پنانگ در شمال و یک مرکز رو به رشد برای دیتاسنترها در ایالت جنوبی جوهور است.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر