در گفت و گوی تیتر کوتاه با عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی مطرح شد:

هیچ برنامه ای برای مدیریت مصرف بنزین نداریم

پاک مهر گفت: مشکل اساسی که وجود دارد این است که تا می‌توانیم منابع فسیلی را بکار میگیریم و تولید می‌کنیم اما برای مدیریت مصرف هیچ برنامه ای نداریم. این موضوع یکی از مهمترین چالش های حوزه نفت و انرژی برای ما به حساب می‌آید.

هیچ برنامه ای برای مدیریت مصرف بنزین نداریم

یکی از مهمترین دغدغه های مردم در حال حاضر موضوع بنزین است. این موضوع به خصوص در شرایطی که قیمت بنزین در نوسان است و مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، اهمیت بیشتری پیدا می کند. ما به عنوان کشوری دارای منابع بزرگ نفتی و گازی، به یکی از بزرگترین واردکنندگان بنزین سوپر نیز تبدیل شده ایم. در واقع، این سوال مطرح می شود که چرا با وجود داشتن این منابع عظیم، مجبور به واردات بنزین هستیم؟

پیرامون این موضوع با سید محمد پاک مهر، نماینده مردم خراسان شمالی و عضو کمیسیون‌های بهداشت و تلفیق بودجه به گفت و گو نشستیم که در ادامه مطالعه خواهید کرد:

ایرانی ها بدمصرف هستند

پاک مهر در این گفت و گو عنوان کرد: ما در کشوری پرمصرف زندگی می کنیم و جامعه پرمصرفی هستیم. به عنوان مثال هر ایرانی در طول یک روز بین ۲۵۰ الی ۳۰۰ لیتر آب مصرف می‌کند و این رقمی ۲ الی ۳ برابر مردم در سایر کشورها است. در سایر حوزه ها نیز وضعیت به همین شکل است. همچنین مصرف برق ما نسبت به سرانه و میانگین سایر کشورها بسیار بالاست. در حوزه مصرف گاز نیز باز هم وضعیت به همین شکل است.

وی افزود: به طور کلی مصرف سوخت مردم ما بسیار بالاست. در کشور ما در زمان اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها، مصرف بنزین در کشور روزانه کمتر از ۶۰ میلیون لیتر بوده است. اما حالا این آمار به ۱۳۰ میلیون لیتر طی روز رسیده است. حتی در اوج فصل تابستان این آمار به ۱۵۷ میلیون لیتر در روز نیز رسیده است. متاسفانه در این حوزه مدیریت تولید و مصرف نداریم.

محمد-پاک-مهر

برای مدیریت مصرف برنامه ای نداریم

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: مشکل اساسی که وجود دارد این است که تا می‌توانیم منابع فسیلی را بکار میگیریم و تولید می‌کنیم اما برای مدیریت مصرف هیچ برنامه ای نداریم. این موضوع یکی از مهمترین چالش های حوزه نفت و انرژی برای ما به حساب می‌آید.

پاک مهر در ادامه تصریح کرد: هنگام تولید آب رقمی معادل ۳۰ درصد آب تولید شده به دلیل فرسوده بودن شبکه آبی هدر می‌رود. از سوی دیگر مصرف روزانه در کشور نیز چند برابر میانگین مصرف در سایر نقاط دنیا است. متاسفانه ما فقط در حوزه تولید، مدیریت داریم و برای مصرف و مدیریت مصرف و استفاده بهینه هیچ سیاستی درنظر نگرفته ایم.

چالش پایین بودن قیمت انرژی در کشور

وی در ادامه با بیان اینکه متاسفانه در کشور به دلیل پایین بودن قیمت انرژی، هیچ یک از الگوهای مصرف را رعایت نمی‌کنیم، خاطرنشان کرد: برای مدیریت مصرف بنزین و سایر سوخت ها و افزایش بهینه سازی مصرف در این زمینه ابتدا باید فرهنگ سازی کنیم و در گام های بعدی به سراغ تولید و واردات خودروهای کم مصرف و یا برقی (هیبریدی) برویم. لازم به ذکر است در کشور ما برخی از خودروهای پرمصرف به ازای پیمایش هر ۱۰۰ کیلومتر، ۱۵ لیتر سوخت مصرف می‌کنند درصورتی که در سایر کشورها میانگین مصرف ۴ یا ۵ لیتر بنزین در هر ۱۰۰ کیلومتر مسافت است.

شرط مدیریت مصرف بنزین در کشور

نماینده مجلس بجنورد افزود: اگر بخواهیم مصرف بنزین ما کاهش پیدا کند باید روش های مصرف را تغییر دهیم. همچنین بسیاری از لوازم خانگی ما بیشترین مصرف برق و انرژی را دارند. تنها راه حل برای ما این است که نگاه مان به مصرف انرژی باید تغییر کند. براساس جدیدترین طرح های دانش بنیان، اسپیلت ها و کولرهایی تولید شده که در ساعات کم مصرف برق سرما ذخیره می‌کنند و در ساعات اوج مصرف برق در فصل تابستان خاموش هستند و بدون مصرف برق سرما پخش می‌کنند. ما در این حوزه به فناوری های مدرنی رسیدیم اما برای حل چالش ها به برنامه ریزی های مشخص و هدفمند داریم.

پاک مهر در ادامه گفت: یک لایحه بودجه خوب و ایده آل لایحه ای است که خلق سرمایه کند، بدین صورت که جلوی واردات بنزین را بگیریم و همچنین مصرف سوخت و انرژی را به حداقل برسانیم و دست کم مصرف بهینه داشته باشیم. قطعا با این راهکارهای کاربردی می‌توانیم اقدامات مفید و مثبتی در لایحه بودجه انجام دهیم، همچنین دولت نیز پیشنهادات مفیدی ارائه داده و هدف ما این است که کشور را به سمتی ببریم تا فرهنگ مصرف، فرهنگ تولید و فرهنگ استفاده بهینه از سرمایه های بی‌شماری که در کشور داریم اصلاح شود.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار