وزیر ورزش و جوانان در حاشیه بازدید از پروژه های نیمه تمام خراسان شمالی: تلاش مان بیشتر شدن سرانه ورزشی استان های محروم است

گرد و خاک چوخه کاران پیش چشمان وزیر؛ دو روی سکه دیده شد، محرومیت ها و توانمندی ها

محدودیت‌های مالی و چالش‌های اجرایی پروژه‌های ورزشی مشخص است، برخی از این پروژه‌ها، نظیر سالن ورزش‌های رزمی و زورخانه، پیشرفت فیزیکی قابل‌توجهی داشته‌اند، اما به دلیل کمبود بودجه و نبود مدیریت لازم برای بهره‌برداری، همچنان به مرحله افتتاح نرسیده‌اند

گرد و خاک چوخه کاران پیش چشمان وزیر؛ دو روی سکه دیده شد، محرومیت ها و توانمندی ها

گروه ورزش تیتر کوتاه – نسیم شیرازی: در حالی که رقابت های کشوری و سنتی، آیینی کشتی با چوخه به میزبانی اسفراین طبق ۱۴ فروردین های هر سال با حضور بیش از ۵۰ هزار تماشاگر زن و مرد داخل و بیرون گود کشتی با چوخه زینل خان این شهر برگزار شد که وزیر ورزش و جوانان هم مهمانان این استان و شهر شد تا ضمن تماشای این مسابقات آیینی بازدیدی هم از برخی پروژه های نیمه تمام این استان داشته باشد. 

البته که «احمد دنیامالی» از محرومیت های خراسان شمالی بی نصیب نماند و برای رسیدن به این مسابقه ابتدا به مشهد پرواز کرد و مسیر حدود سه ساعت و نیم تا بجنورد را زمینی پیمود تا استقبال از او در تاریکی هوا و در جاده مشهد به بجنورد توسط استاندار خراسان شمالی انجام شود! استقبالی که در حالت عادی باید در فرودگاه انجام می شد ولی خراسان شمالی که از سیستم معیوب هواپیمایی و رفت و آمد ها همیشه آسیب دیده است این بار نتوانست مانع آمدن یک مسئول کشوری به این استان شود.

وزیر خودش را ابتدا به بجنورد رساند تا پیش از تماشای رویداد تاریخی گود زینل خان بازدیدی هم از برخی پروژه های ناتمام بجنورد داشته باشد. او ابتدا از ورزشگاه در حال فرسایش ۱۵ هزار نفری این شهر دیدن کرد، استادیومی که سال ۱۳۹۷ افتتاح شد و همین سال گذشته چمن طبیعی آن هم دوباره کاشت شد و گفته می شود در آینده نزدیک قابل بهره برداری است.

همچنین احمد دنیا مالی از سالن ورزشی ۶ هزار نفری بجنورد که ساخت آن سال ۱۳۸۶ آغاز شد و تنها ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد دیدن کرد. این طرح طبق برآورد انجام شده به سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای سر و سامان گرفتن نیاز دارد.

پیست سوارکاری بجنورد

وزیر ورزش و جوانان در ادامه از پیست اسبدوانی ۱۹ مهر هم بازدید کرد، پیستی که به گفته رئیس فدراسیون این سوارکاری مطابق با استانداردهای بین المللی ساخته شده است و حالا نیاز به حمایت ویژه برای تکمیل آن دارد، رشته ای که جزو ورزش های عجین شده با تار و پود مردم این استان قرار و اسب داران و سوارکاران زیادی را هم در دل خود دارد. او در حاشیه این بازدید اظهار کرد که تلاش خواهند کرد تا با اخذ ماده ۲۳ برای پیست اسبدوانی بجنورد، منابع لازم را تامین کنند. او معتقد است که برای توسعه ورزش خراسان شمالی باید از داشته ها و ظرفیت های موجود همانند ورزشگاه ۱۹ مهر استفاده کرد و البته رویکرد وزارت ورزش را احیای ظرفیت ها با تدابیر استاندار و نمایندگان مجلس خواند.

«دنیامالی» اسب ترکمن را یکی از اصیل‌ترین نژادهای اسب در ایران و در خراسان شمالی عنوان کرد و افزود: اکنون تلاش‌هایی برای شناسنامه‌دار کردن، رتبه‌بندی و ارزش‌گذاری واقعی این نژاد بر اساس استانداردهای جهانی شده است که هدف از این اقدامات ساماندهی صنعت اسب، توسعه سوارکاری و ارتقای جایگاه اقتصادی این نژاد اصیل در کشور است.

آقای وزیر در بجنورد مخاطب صحبت ها و گلایه های مادر یک زوج قهرمان ناشنوا هم بود، زوجی که همین سال گذشته در المپیک ناشنوایان در دو رشته جودو و کوراش روی سکو دنیا ایستادند ولی تقدیر از این دو قهرمان ختم به تجلیلی کم رمق در شورای اداری استان شد و تمام!

وزیر ورزش

احمد دنیامالی بعد از بازدید طرح های نیمه تمام ورزشی بجنورد به اسفراین رفت تا ضمن تماشای رقابت های کشتی با چوخه سری هم به سه پروژه این شهر بزند. او بازدیدی از سالن ورزشی دو هزار نفری این شهر با ۸۰ درصد رشد فیزیکی داشت، این در حالی است که این طرح برای امسال ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار دارد و برای تکمیل به ۱۷۸ میلیارد ریال نیاز دارد. زمین چمن مصنوعی ورزشگاه آزادی اسفراین دیگر پروژه ای بود که وزیر ورزش به آن جا سر زد، این پروژه نیز با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ۵۵ میلیارد ریال برای تکمیل نیاز دارد. او سپس به گود کشتی با چوخه اسفراین رفت تا هم رقابت چوخه کاران را روی خاک های گود زینل خان تماشا کند تا جمعیت قابل توجهی را که زیر نور آفتاب روی سکوهای سیمانی به تماشای مسابقه نشسته بودند را ببیند. وی با دیدن این رقابت ها و گود زینل خان بیان کرد: کمک خواهیم کرد شرایطی فراهم شود تا این گودها توسعه‌ی فضا پیدا کنند و افراد و خانواده‌های بیشتری برای تماشا بیایند.

دنیا مالی در مسیر برگشت به مشهد برای رسیدن به پرواز مشهد به تهران سری هم به شیروان دیگر شهرستان خراسان شمالی زد تا بازدیدی از یک طرح ورزشی این شهرستان داشته باشد، سالن ورزشی سه هزار نفری شیروان که در سال ۱۳۸۹ ساخت آن آغاز شد و با ۶۰ درصد رشد فیزیکی به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل نیاز دارد.

وزیر ورزش و جوانان در بازدیدهای خود از طرح های نیمه تمام بر استعدادیابی و اجرایی شدن طرح جامع احداث زمین های چمن مصنوعی در روستاها با کمک استاندار و نمایندگان مجلس تاکید کرد و وعده ی تلاش برای بیشتر شدن سرانه ورزشی در استان های کمتر توسعه یافته چون خراسان شمالی را هم داد.

دنیا مالی وزیر ورزش

او که در بازدید هایش از کمپ اردوهای تیم ملی کوراش کشور در بجنورد هم دیدن کرد گفت: این استان در این رشته نشان داده قهرمان پرور است و باید به کوراش توجه داشت.

دنیامالی تصریح کرد: طرح های ناتمام و مصوبه ها با منابع مختلف باید تکمیل شود ضمن اینکه روستاها و دهیاری ها کمک کنند تا زمین چمن های مصنوعی در نقاط مختلف احداث شود و بنای ما استفاده و سامان دهی ظرفیت های محلی رشته های ورزشی استان ها است.

او در پایان بازدیدهایش گفت: محدودیت‌های مالی و چالش‌های اجرایی پروژه‌های ورزشی مشخص است، برخی از این پروژه‌ها، نظیر سالن ورزش‌های رزمی و زورخانه، پیشرفت فیزیکی قابل‌توجهی داشته‌اند، اما به دلیل کمبود بودجه و نبود مدیریت لازم برای بهره‌برداری، همچنان به مرحله افتتاح نرسیده‌اند.

احمد دنیامالی وعده داد که با همکاری استانداری و سازمان برنامه و بودجه، روند تکمیل این پروژه‌ها را تسریع کند تا مردم منطقه بتوانند از زیرساخت‌های ورزشی بهره‌مند شوند.

وزیر ورزش و جوانان اولویت این وزارت خانه را تجهیز و بهره‌برداری امکانات موجود خواند و ادامه داد: تلاش مان این است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن این پروژه‌ها به مرحله افتتاح برسند.

کشتی با چوخه

به گزارش خبرنگار تیتر کوتاه کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی از ورزش های پرطرفدار در این خطه است که به عنوان میراث معنوی در سال ۸۷ به شماره ۳۰ در فهرست آثار ملی میراث ناملموس کشور ثبت شده است و رقابت های سنتی این رشته همه ساله ۱۴ فروردین ماه در گود زینل خان اسفراین به صورت کشوری برگزار می شود.

تیترکوتاه مدیا

پایان ۴ روز نمایش توانمندی های صنعت معدن در کانماین ۲۰۲۴

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر