رتبه بندی | فرهنگیان | آموزش و پرورش | رتبه بندی فرهنگیان | پاداش فرهنگیان

طرح ویژه دولت برای ارتقای سطح معیشت فرهنگیان

یک کارشناس تعلیم و تربیت ضمن بیان اینکه طرح رتبه‌بندی بر بهبود معیشت جامعه فرهنگیان اثرگذار است، گفت یکی از نقاط قوت طرح رتبه‌بندی معلمان، توجه به مزایای مالی است که منجر به ایجاد انگیزه بیشتر در معلمان خواهد شد.

طرح ویژه دولت برای ارتقای سطح معیشت فرهنگیان

طرح رتبه بندی معلمان، طرحی است که در راستای ارتقای سطح معیشتی و حرفه ای معلمان و همچنین بهبود کیفیت آموزشی در کشور تدوین شده است. این طرح معلمان را بر اساس شایستگی های عمومی، تخصصی و حرفه ای در پنج رتبه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم قرار می دهد. معلمان با کسب امتیازات لازم در هر یک از این رتبه ها، از مزایای مالی و معنوی بیشتری برخوردار می شوند.

اجرای این طرح می تواند نقش مهمی در بهبود وضعیت معیشتی معلمان و افزایش انگیزه آنان برای ارتقای سطح حرفه ای خود داشته باشد. همچنین، می تواند به بهبود کیفیت آموزشی در کشور کمک کند.

مریم یعقوبی درخصوص اهمیت اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد: «هر طرحی که منجر به ارتقاء کیفیت آموزشی شود، باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد زیرا مسأله ارتقاء کیفیت آموزشی در کنار ارتقاء مهارت‌های جامعه فرهنگیان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در طرح رتبه‌بندی به این موارد توجه شده است.»

این کارشناس تعلیم و تربیت درخصوص توجه به ابعاد مالی جامعه فرهنگیان در طرح رتبه‌بندی اشاره کرد و گفت: طرح رتبه‌بندی را نباید فقط به عنوان یک ابزار مالی محسوب کرد بلکه ابعاد مهمی دارد که بخش مالی یک مورد از آن است اما در مجموع می‌توان گفت که یکی از نقاط قوت طرح رتبه‌بندی معلمان، توجه به مزایای مالی است که منجر به ایجاد انگیزه بیشتر در معلمان خواهد شد که بسیار اهمیت دارد زیرا در نهایت منجر به ارتقاء کیفیت تدریس خواهد شد.»

وی با تاکید بر ضرورت وجود سیستم حمایتی از رشد حرفه‌ای معلمان خاطرنشان کرد: «رتبه‌بندی معلمان نیاز به هوشمندی در اجرا دارد تا تأثیرات مثبتی بر کیفیت آموزشی و همچنین وضعیت معیشت فرهنگیان داشته باشد. معتقدم رتبه‌بندی باید به‌گونه‌ای اجرا شود که به همه جوانب آموزش‌وپرورش توجه کند. هر چند طرح رتبه‌بندی معلمان بر بهبود وضعیت معیشت فرهنگیان اثربخشی دارد اما به مدیریت مناسب در اجرای این طرح نیاز دارد تا از احتمال سوءاستفاده و ناکارآمدی جلوگیری ‌‌شود.»

قانون رتبه‌بندی فرهنگیان بر اساس سند تحول بنیادین نظام آموزشی یکی از موضوعات مهمی است که در جهت بهبود سطح معیشتی معلمان و هم در راستای ارتقای شایستگی حرفه‌ای معلمان بسیار مهم است. همچنین، این قانون متضمن بهبود کیفیت آموزشی دانش آموزان نیز می‌باشد، این طرح معلمان را در پنج دسته رتبه‌بندی می‌کند. طبق شیوه نامه نطام رتبه‌بندی معلمان، افرادی که در آزمون رتبه بندی شرکت می کنند، با توجه به شایستگی هایی که دارند و امیتازاتی که کسب می کنند در ۵ رتبه قرار می‌گیرند که با رتبه و درجه شغلی مکتسبه از حق و حقوق شغلی بهره‌مند هستند. این قانون با همت دولت سیزدهم و با تعامل و همراهی مجلس یازدهم بعد از سال‌ها به ثمر نشست.

با اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان ۹۴۰ هزار فرهنگی شاغل و ۶۲۱۲۳ بازنشسته فرهنگی، مشمول این قانون شده‌اند و وزارت آموزش و پرورش همزمان با اجرای قانون، فضایی برای ثبت اعتراضات فرهنگیان نسبت به رتبه‌های مکتسبه فراهم آورد تا با بررسی مجدد اعتراضات، کاری کند که حقی از هیچ همکاری فرهنگی ضایع نشود.

منبع: پانا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر