افزایش مالیات| مجلس شورای اسلامی| |لایحه بودجه ۱۴۰۳
مهمترین ایراد لایحه بودجه / افزایش مالیاتها قابل تحقق نیست / نادیده گرفته شدن منابع برای فرهنگیان
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: پیشبینی افزایش ۵۰ درصدی درآمدهای مالیاتی قابل تحقق نیست و صرفا فشار را بر جامعه افزایش داده و نتیجه آن ناترازی و کسری بودجه است.
لایحه بودجه ۱۴۰۳ توسط رئیس جمهور هفته گذشته برای بررسی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد. در بررسی اولیه نمایندگان مردم در صحن علنی مجلس امروز، با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مخالفت کردند.
حجت الاسلام سید ناصر موسوی لارگانی در جلسه علنی امروز( سه شنبه ) مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ اظهارکرد: بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۳ از چندین جهت دارای ایرادات اساسی است و این ایرادات به نحوی نیست که در مجلس شورای اسلامی قابل اصلاح باشد. دست مجلس برای تغییر اعداد و ارقام بودجه زیاد باز نیست و اگر تغییرات زیادی ایجاد شود به اختلاف بین دو قوه منجر خواهد شد و اگر در مسیر اجرا دچار مشکل شود دولت مسئولیت آن را قبول نمیکند و لذا لایحه بودجه پیشنهادی نیاز به بازبینی لازم دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: درآمدهای غیرواقعی در برابر هزینههای واقعی ایراد اساسی بودجه است. برخی از درآمدهای پیشبینی شده قابل تحقق نیست به عنوان مثال درآمد مالیاتی پیشبینی شده قابل تحقق نبوده و تنها فشار را بر مردم بیشتر میکند.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: یکی از ایرادات اساسی افزایش ۵۰ درصدی مالیات و افزایش کمتر از ۲۰ درصدی حقوقها است در حالی که میزان تورم حدود ۴۰ درصد میباشد. این دومین سال است که افزایش مالیاتها بیشتر از تورم بوده و افزایش حقوق و دستمزد کمتر از میزان تورم است. در هیچ کجای این لایحه اثری از مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان و کارمندان دیده نمیشود. تصویب این بودجه نتیجهای جز تعطیلی بنگاههای تولیدی ندارد و منجر به نیروی ماهر و نیمه ماهر به آن سوی مرزها میشود.
موسوی لارگانی تاکید کرد: قدرت خرید خانوارها براساس این بودجه به نصف سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا خواهد کرد. همچنین آفت همیشگی بودجه یعنی کسری و ناترازی در این لایحه دیده میشود. از سوی دیگر فروش نفت به نرخ ۶۵ دلار و صادرات روزانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه غیرواقعی به نظر میرسد. برای رتبهبندی فرهنگیان نیز منابع لازم دیده نشده است.
نظر شما