مجلس | مجلس شورای اسلامی | لایحه بودجه
فسادی تازه در راه است / اینبار بوی برنج شمال به مشام می رسد
طبق قانون هر کسی که با تحقیق و تفحص ممانعت میکند باید مجازات شود.
کشاورزی در ایران به عنوان یکی از ستونهای اصلی اقتصاد و منبع تأمین غذا با تاریخچه طولانی، نقش حیاتی دارد. این حوزه شامل تولید محصولات متنوعی نظیر گندم، جو، برنج، دانههای روغنی، میوه، و صیفیجات است. سازمانها و نهادهای کشاورزی در کشور به ترویج تکنولوژیهای نوین، بهینهسازی آبیاری، و ارتقاء کیفیت محصولات متمرکز هستند. بخش کشاورزی ایران، با تنوع اقلیمی و اراضی متنوع، شرایط مناسبی برای تولید انواع محصولات را فراهم کرده و کشاورزان ایرانی با دانش و تجربه خود به تولید محصولات با کیفیت دنیایی معروف هستند. با این حال، تغییرات آب و هوایی و مشکلاتی همچون کاهش منابع آب و مشکلات مدیریتی نیازمند راهکارهای جدید و سیاستهای مستدام برای توسعه کشاورزی پایدار در این سرزمین است.
یک نماینده مجلس گفت: فساد برنج وجود دارد و آنهایی که وارد کننده برنج و چای هستند، کشاورزان شمال کشور و البته تولید و خودکفایی این محصولات را نیز نابود کرده است.
جبار کوچکی نژاد نماینده مجلس در پاسخ به سوالی در مورد فساد چای دبش گفت: سالیان سال است که درگیر مافیای واردات که ارز ۴۲۰۰ گرفته، هستیم. در اوایل مجلس یازدهم من تحقیقاتی از بانک مرکزی انجام دادم که متأسفانه تا امروز همین مافیا اجازه ندادند تحقیقات ما به نتیجه برسد. به قالیباف نامه نوشتم که «ارز ۴۲۰۰ تومانی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و دارو و... از بانک مرکزی خارج شده است و توسط وزارت بهداشت، کشاورزی، صمت به افرادی داده شده است که مایحتاج مردم را وارد کنند تا مردم بتوانند زندگی خود را اداره کنند؛ اما شما زندگی مردم را میبینید که تا چه اندازه به سختی میگذرد». سه الی چهار نامه ارسال کردم، اما در حالی که تحقیق و تفحص یک حق است و تعداد زیادی از نمایندگان این را امضاء کردند تا به امروز که خدمت شما هستیم، نگذاشته اند به این تحقیق و تفحص ورود کنیم.
وی ادامه داد: طبق قانون هر کسی که با تحقیق و تفحص ممانعت میکند باید مجازات شود، چرا که جرم بوده و کسی که با نماینده مجلس و ورود این تحقیق و تفحص ممانعت کند مرتکب جرم شده است. اما متأسفانه نه مجلس و نه خود دولت برخورد نکرده است و این تحقیق و تفحص همچنان ماند و این در حالی است مجلس به انتهای کار خود رسیده. ما جلساتی با مدیرعامل سابق بانک مرکزی برگزار کردیم که تمام افراد طفره رفتند و در نهایت گفتند، که شما یک ساختمان بیرون بگیرید، زیرا در داخل بانک مرکزی نمیتوانیم شما را استقرار دهیم که در مقابل گفتیم، نمیتوانیم اسناد سری نظام را از بانک مرکزی به عنوان نماینده مجلس خارج کنیم و این تحقیق و تفحص را انجام دهیم!
دولت باید کمک کند که تحقیق و تفحص را انجام دهیم
کوچکی نژاد با تأکید بر شفافیت در ارزهای داده شده، گفت: معتقدم دولت باید کمک کند که ما این تحقیق و تفحص را انجام دهیم و فساد را که کام مردم را تلخ و نگران کرده است را ریشه یابی کنند. من در مجلس دهم تحقیق و تفحص در مورد فرهنگیان انجام دادم و جراحی عمیقی صورت گرفت و هزاران میلیارد تومان پول بیتالمال به فرهنگیان بازگشت. در اینجا نیز باید تحقیق و تفحص دقیقی انجام بگیرد و بحث ارز نیمایی و ۴۲۰۰ و ۲۸۵۰۰ تومانی را که در حال حاضر داده میشود را شفاف کنیم.
فسادی که در مورد چای پیش آمد فقط فساد فرد یا گروه نبود بلکه کشاورزان ما را نابود کردند
نماینده مردم رشت با اشاره به وضعیت بد کشاورزان، افزود: فسادی که در مورد چای پیش آمد فقط فساد فرد یا گروه نبود، بلکه کشاورزان ما را نابود کردند. ما یک روزی ۴۰ الی ۵۰ هزار تن چای خشک تولید میکردیم، اما امروز به علت مافیا ۲۸ هزار تن تولید میکنیم؛ در حالی که مصرف ما نزدیک به ۱۰۰ هزار تن است. یعنی مافیا رحم نمیکند که بخواهد چای تولید داخلی را حتی از همین منابع تامین کند!
به ۲ میلیون تن برنج چه کسی مجوز داد؟ آیا نیاز کشور ما ۲ میلیون تن است؟
وی سپس به آنچه «مافیای برنج» خواند اشاره و تصریح کرد: در بحث مافیای برنج هم همین وضعیت را داریم؛ ۲ میلیون تن برنج با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شده است و کسب و کار تمام کشاورزان شمال کشور را نابود کرده است؛ اگر به شمال کشور بروید برنج آنها روی دستشان مانده است. آنها نه میتوانند شهریه فرزندان خود را بدهند، نه میتوانند خانه بسازند و نه میتوانند کاری انجام دهند. بحث ما این است که این ۲ میلیون تن را چه کسی مجوز داد؟ آیا نیاز کشور ما ۲ میلیون تن است؟ شما میدانید که برنج اگر یکسال بماند فاسد میشود و یا کشاورزان مجبور هستند برنج خود را در دریا بریزند که ماهی آنها را بخورد.
چرا مساله ۲ میلیون تن برنج را پیگیری نمیکنند؟
کوچکی نژاد اضافه کرد: چرا مساله 2 میلیون تن برنج را پیگیری نمیکنند؟ رئیسی امروز در دل دولت با فساد مبارزه میکند و کار اجرایی را در رأس آن مبارزه با فساد میداند. لذا هر کسی که این ۲ میلیون تن برنج را وارد کشور کرده است باید مجازات شود. حال چه معاون اول رئیس جمهور، چه وزیر کشاورزی و چه وزرای سابق هر کسی که باشد باید پاسخگو باشد. به هر حال ما مسئول هستیم و مدیریت جامعه را بر عهده میگیریم؛ مستضعفین و کشاورزان گرفتار را نگاه کنید؛ چای کاران و برنج کاران را ببینید که چگونه به خاک و ذلت نشانده اند؟! این درست خلاف قانون اساسی است. اصل ۳ قانون اساسی میگوید که ما کشاورزی را خودکفا کنیم، اما وقتی تولید تا سمت ۳ میلیون تن برنج میرود ناگهان ۲ الی ۳ میلیون تن برنج وارد میکنند که این رقم را پایین بیاورند. به اعتقاد من این نوع افراد مجازاتهای بسیار سنگینی دارند که باید انجام دهند.
انتظار داریم رییسی در فساد برنج وارد شود
نماینده رشت در واکنش به ضعف مدیریتی در دولتهای مختلف، گفت: من معتقد هستم رئیسی در حال عمل کردن است چون در قوه قضاییه هم بوده و با فساد هم مبارزه میکردند، اما ما انتظار داریم ایشان در مورد برنج هم تمرکز کنند. قطعا فساد برنج وجود دارد و آنهایی که وارد کننده برنج و چای هستند، کشاورزان شمال کشور و البته تولید و خودکفایی این محصولات را نیز نابود کرده است.
نمی گذارند این تحقیق و تفحص انجام بگیرد!
وی در پایان از نقش مجلس نیز گفت: یکی از راهها تحقیق و تفحص از ارز ۴۲۰۰ تومانی است، اما نمی گذارند این تحقیق و تفحص انجام بگیرد! من دو بار به قالیباف تذکر دادم و سه بار کتبا نامه نامه نوشتم. طبق قانون، بانک مرکزی مجرم است و باید مسیر را باز کند و به ما اتاق بدهد که در آن جا متمرکز شویم، اما نزدیک به دو سال میگذرد که این کار انجام نگرفته است.
نظر شما