کشاورزی | دامپروری | صنایع غذایی

آخرین جزئیات از پرداخت ۶ همتی برای کشاورزان

بر اساس بخش اول لایحه بودجه سال آینده مصوب مجلس، مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان به صورت نقدی و یا اسناد خزانه به صندوق بیمه محصولات کشاورزی اختصاص می‌یابد.

آخرین جزئیات از پرداخت ۶ همتی برای کشاورزان

کشاورزی در ایران به عنوان یکی از ستون‌های اصلی اقتصاد و منبع تأمین غذا با تاریخچه طولانی، نقش حیاتی دارد. این حوزه شامل تولید محصولات متنوعی نظیر گندم، جو، برنج، دانه‌های روغنی، میوه، و صیفی‌جات است. سازمان‌ها و نهادهای کشاورزی در کشور به ترویج تکنولوژی‌های نوین، بهینه‌سازی آبیاری، و ارتقاء کیفیت محصولات متمرکز هستند. بخش کشاورزی ایران، با تنوع اقلیمی و اراضی متنوع، شرایط مناسبی برای تولید انواع محصولات را فراهم کرده و کشاورزان ایرانی با دانش و تجربه خود به تولید محصولات با کیفیت دنیایی معروف هستند. با این حال، تغییرات آب و هوایی و مشکلاتی همچون کاهش منابع آب و مشکلات مدیریتی نیازمند راهکارهای جدید و سیاست‌های مستدام برای توسعه کشاورزی پایدار در این سرزمین است.

بر اساس تبصره ۵ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، در بخش منابع که به تصویب نمایندگان مجلس رسیده در راستای اجرای مواد ۳۰ و ۳۲ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت سازمان برنامه و بودجه مکلف است از محل اعتبارات بند «م» ماده ۲۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم مقررات مالی دولت تا مبلغ ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به جمعیت هلال‌احمر تا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به سازمان دامپزشکی برای مهار بیماری‌های واگیر دامی و مشترک بین انسان و دام اختصاص دهد. همچنین تا مبلغ ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای پیشگیری و اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع کشور اختصاص دهد.

همچنین تا مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان به مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی برای تولید و ارتقاء کیفیت واکسن‌های مورد نیاز انسان، دام و طیور در قالب هزینه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص دهد.

در بند «ب» تبصره ۵ آمده است، در اجرای بند ۷ ماده ۶۱ قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه‌ای کشور دولت مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان جهت پرداخت سهم دولت به صندوق بیمه محصولات کشاورزی به صورت نقدی یا اسناد خزانه اسلامی یکساله با تضمین از سوی دولت اقدام می‌نماید.این صندوق زیر نظر بانک کشاورزی فعالیت می‌کند که با دریافت حق بیمه ناچیز از کشاورزی محصولات آنها را در برای حوادث طبیعی مانند خشکسالی، سیل، سرمازدگی و آفت بیمه می‌کند.

همچنین در بند «پ» تبصره ۵ لایحه بودجه آمده است، به دولت اجازه داده می‌شود تا سقف ۲ میلیارد یورو کمک بلاعوض بین‌المللی از سوی مؤسسات و سازمان‌های بین‌المللی برای جبران خسارت و پیشگیری از حوادثی مانند زلزله، سیل‌، گرمازدگی،‌بیابان‌زدایی، حفاظت از تالاب‌ها، مبارزه با آفات و بیماری‌های دامی و گیاهی و تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز، اجرای طرح‌های توسعه‌ای و زیربنایی کشور و صنایع گردشگری و صنایع دستی و همچنین امور مربوط به پناهندگان و اتباع خارجی دریافت و پس از تسعیر و واریز آن به خزانه‌داری کشور صرف هزینه‌های مرتبط نماید.

در بند ت تبصره ۵ آمده است در اجرای ماده ۴ قانون تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی مصوب سال ۱۳۹۹ دولت مکلف است تا مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان بابت حق بیمه پایه سهم دولت و همچنین حق بیمه واحدهای مسکونی تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و سایر افراد ناتوان از پرداخت از محل اعتبار ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به حساب صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان واریز نماید.

بر این اساس، بیش از ۳۰ میلیون واحد مسکونی کشور از طریق افزودن ماهانه ۲هزار تومان قبض برق این واحدهای مسکونی دارای انشعاب برق در مقابل حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، صاعقه، برف، رانش کوه و سایر حوادث طبیعی بیمه می‌شوند.

منبع: فارس
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر