قیمت طلا | قیمت طلا ۱۸ عیار | قیمت امروز طلا

خریداران طلا مراقب باشند / این اقدام برای خرید طلا ضروری نیست

سخنگوی اتاق اصناف ایران گفت: درج کدملی در صورتحساب خرید طلا ضروری نیست و اصل طلا مشمول ارزش افزوده نمی‌شود.

خریداران طلا مراقب باشند / این اقدام برای خرید طلا ضروری نیست

سرمایه‌گذاری در بازار طلا به عنوان یکی از راه‌های اصلی حفظ ارزش سرمایه و مدیریت ریسک در دنیای مالی مطرح است. طلا به عنوان یک سرمایه‌گذاری محبوب به خاطر ویژگی‌هایی همچون استحکام در برابر تغییرات اقتصادی، تورم و نوسانات بازار معتبر است. سرمایه‌گذاران معمولاً از ویژگی‌های حفظ ارزش و پنجره مقاومت در مقابل نوسانات ارزی بهره‌مند می‌شوند. بورس طلا و خرید طلای سکه یا نقره نیز از جمله راهکارهای متداول در سرمایه‌گذاری در طلا هستند. با افزایش تقاضا برای این سرمایه‌گذاری، بسیاری از افراد و سرمایه‌گذاران به طلا به عنوان یک منبع پناهگاه و حفظ ارزش مالی نگاه می‌کنند.

مهدی امیدوار سخنگوی اتاق اصناف ایران با اشاره به چالش‌های مالیاتی واحد‌های صنفی طلا و جواهر کشور در روز‌های اخیر، گفت: اصل طلا مشمول ارزش افزوده نیست، اما اجرت ساخت، حق‌العمل و سود فروشنده کالا‌های مذکور مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: به دلیل چند نرخی بودنِ نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالای فروخته شده (یعنی اصل طلا معاف و سود و اجرت مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده) از این پس فروشندگان طلا و جواهر باید در هنگام فروش صورت‌حساب نوع ۲ صادر کنند.

امیدوار خاطرنشان کرد: در فاکتور نوع ۲ نیازی به ثبت مشخصات و کدملی خریدار نیست بلکه در این نوع صورتحساب اطلاعات فروشنده و مشخصات کالا همراه با نرخ مالیات بر ارزش افزوده به تفکیک اجرت و کارمزد ثبت می‌شود و بابت اصل طلا نیز هیچ‌گونه مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی‌شود.

وی ادامه داد: از آنجایی که امکان تفکیک معافیت اصل طلا از ارزش افزوده و نرخ ۹ درصدی سود و کارمزد در رسید دستگاه کارتخوان وجود ندارد، به همین دلیل رسید چاپی دستگاه کارتخوان به‌عنوان صورتحساب الکترونیک مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد.

عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: واحد‌های صنفی، غیر از فروشندگان طلا نیز که در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۲ رقمی بیش از ۱۸ میلیارد تومان فروش داشته‌اند، در صورتی که نرخ ارزش افزوده کالا‌های آن‌ها تک‌رقمی (به طور مثال صرفاً ۹ درصد) باشد، نیازی به صدور فاکتور در سامانه مودیان ندارند بلکه فیش خروجی دستگاه پوز در حکم صورتحساب الکترونیک قلمداد می‌شود.

وی تاکید کرد: در صورتی که فروش یک واحد صنفی در ۶ ماهه نخست سال جاری بیش از ۱۸ میلیارد تومان بوده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالا‌های آن واحد صنفی نیز متفاوت باشد واحد صنفی مذکور باید اقدام به صدور صورتحساب نوع ۲ در سامانه مودیان کنند.

سخنگوی اتاق اصناف ایران با اشاره به ضرورت ثبت‌نام واحد‌های صنفی در سامانه مودیان مالیاتی تصریح کرد: تمامی واحد‌های صنفی بر اساس پروانه کسب، توسط سازمان امور مالیاتی در سامانه مودیان ثبت‌نام شده‌اند بنابراین ضرورتی برای ثبت‌نام مجدد و اخذ هرگونه وجه از آن‌ها جهت ثبت‌نام در سامانه مؤدیان، غیرقانونی است.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر