امنیت غذایی | قیمت مواد غذایی | تورم در ایران

تورم چشمگیر مواد غذایی در ایران / سطح امنیت غذایی در این کشور

تورم مواد غذایی در ایران درحالی در ماه دسامبر به بیش از ۴۱ درصد رسیده است که در ماه قبل از آن ۳۵.۸ درصد بوده است، که نشان دهنده افزایش قابل توجه ۵.۸ واحد درصدی است.

تورم چشمگیر مواد غذایی در ایران / سطح امنیت غذایی در این کشور

تورم قیمت مواد غذایی یکی از مسائل مهم و پراهمیت است که بسیاری از کشورها با آن مواجه هستند. این امر می‌تواند بر روی زندگی روزمره مردم تأثیر بسیار زیادی داشته باشد. افزایش قیمت مواد غذایی می‌تواند باعث کاهش توان خرید مردم، افزایش فقر و ایجاد ناامنی غذایی شود. دلایل تورم قیمت مواد غذایی ممکن است متنوع باشند از جمله افزایش هزینه‌های تولید، تغییرات اقلیمی، نوسانات ارزی، کاهش تولید محصولات کشاورزی و مشکلات در زنجیره تأمین مواد غذایی. برای مقابله با این مسئله، دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی باید اقدامات مناسبی را اتخاذ کنند تا موجب کاهش اثرات منفی تورم قیمت مواد غذایی و حفظ دسترسی مردم به غذا گردد.

براساس گزارش بانک جهانی از شرایط "امنیت غذایی" در جهان، ایران نهمین کشور جهان به لحاظ تورم مواد غذایی است.

تازه‌ترین به روزرسانی بانک جهانی از شرایط "امنیت غذایی" در جهان نشان می‌­دهد که ایران با تورم مواد غذایی حدود ۴۱ درصدی در میان ۱۰ کشور با بالاترین تورم‌های مواد غذایی در جهان قرار گرفته است. براساس این گزارش، تورم مواد غذایی ایران به کشورهایی، چون سورینام، مالاوی و موزامبیک نزدیک است.

آرژانتین با تورم مواد غذایی ۲۵۱ درصدی در صدر این لیست قرار گرفته است و پس از آن لبنان و ونزوئلا به ترتیب با تورم‌­های ۲۲۰ و ۱۷۳ سه کشور با بالاترین نرخ تورم غذا هستند.

تورم-موادغذایی

داده‌­های این گزارش همچنین گویای آن است که تورم مواد غذایی در ایران درحالی در ماه دسامبر به بیش از ۴۱ درصد رسیده است که در ماه قبل از آن ۳۵.۸ درصد بوده است، که نشان دهنده افزایش قابل توجه ۵.۸ واحد درصدی است.

این درحالی است که بررسی‌­های فائو نشان می‌­دهد که شاخص قیمت مواد غذایی در ماه دسامبر ۱.۸ درصد نسبت به ماه قبل و حدود ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. به علاوه، این شاخص در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۴ درصد نسبت به سال ۲۰۲۲ کاهش داشته است.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر