قیمت گوشت | قیمت گوشت قرمز | قیمت گوشت گوسفندی
قیمت گوشت در سال ۱۳۴۰ چقدر بود؟ + عکس
در این گزارش قیمت گوشت مربوط سال ۱۳۴۰ را مشاهده میکنید.
قیمت گوشت به عنوان یکی از مهمترین مواد غذایی در بازار، تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. این عوامل شامل عوامل داخلی و خارجی هستند. عوامل داخلی شامل تقاضا و عرضه در بازار داخلی، هزینههای تولید و نگهداری دام، هزینههای حمل و نقل و هزینههای بستهبندی محصولات گوشتی هستند. عوامل خارجی شامل تقاضا و عرضه در بازار جهانی، تغییرات ارزش ارز، تغییرات قوانین و مقررات صادرات و واردات، شرایط آب و هوایی و بیماریهای دامی در سطح جهانی هستند. بنابراین، قیمت گوشت تحت تاثیر مستقیم این عوامل قرار میگیرد و تغییرات در هر یک از این عوامل میتواند تاثیر قابل توجهی بر قیمت گوشت داشته باشد.
«نرخ جدید گوشت امروز کیلویی ۵۷ ریال اعلام شد.» این تیتر یکی از خبرهای صفحهی یک روزنامهی «اطلاعات» در شهریورماه ۱۳۴۰ است. خبری که شاید امروز برای ما کمی رویایی بهنظر برسد.
روزنامهی «اطلاعات» در سال سیوششم انتشار و در شمارهی ۱۰هزار و ۵۸۵ خود، مطلبی دربارهی قیمت گوشت منتشر کرد. قیمت گوشت در این خبر، تقریبا ۴۸۲هزارم قیمت حال حاضر گوشت است. البته نکتهی جالب دیگر در این خبر، تأکید بر مجازات گرانفروشان است.
در خبر روزنامهی «اطلاعات» آمده است: «نرخ گوشت ران تنزل میکند، ولی گوشت قلوهگاه به همان قیمت سابق فروخته میشود. بعد از این اگر قصاب گران بفروشد، صاحب دکان و کشتارکننده تعقیب خواهند شد.»
یکی دیگر از نکاتی که در این خبر میتوان به آن توجه کرد، دستگاه قیمتگذار برای گوشت است؛ درحالحاضر اتحادیهی هر صنف، وظیفهی قیمتگذاری را برعهده دارد، در صورتی که در سال ۱۳۴۰، ادارهی «خوار و بار» با مشورت «صنف قصابان» قیمت گوشت را تعیین میکرد و سپس از طریق شهرداری، نرخ گوشت اعلام میشد.
در ادامهی این خبر آمده است: «امروز نرخ جدید گوشت از طرف شهرداری اعلام شد و مأمورین اداره «خوار و بار» و اعضای اتحادیه صنف قصاب پس از پنج ساعت مذاکره و گفتوگو موافقت کردند که نرخ جدید گوشت، کیلویی ۵۷ ریال اعلام شود. این نرخ، قیمت یک کیلو گوشت مخلوط است که از طرف مأمورین شهرداری و دکاکین قصابی اجرا خواهد شد.»
نظر شما