واردات کالای اساسی | گوشت قرمز | روغن مایع
آمار واردات کالای اساسی طی ۱۱ ماه گذشته / میزان واردات برنج در سال جاری
واردات کالای اساسی در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن ۱.۳۰ درصد افزایش و از حیث ارزش ۵ درصد کاهش داشته است.
واردات کالای اساسی نقش حیاتی در اقتصاد هر کشور دارد، زیرا این کالاها از جمله محصولات غذایی، دارویی، انرژی و مواد اولیه صنایع اساسی هستند که برای رفاه و ایمنی جامعه ضروری اند. واردات کالای اساسی ممکن است به دلیل نوعی محدودیت تولید داخلی، نیاز بالا یا کیفیت خاص صورت گیرد. این واردات میتواند باعث تنوع و توسعه بازار، افزایش سطح کیفیت محصولات و افزایش رقابتپذیری بازار داخلی شود.
در ۱۱ ماهه امسال ۲۲ میلیون و ۸۸۱ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۱۷ میلیارد و ۸۲۶ میلیون دلار وارد کشور شده است.
واردات کالای اساسی در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن ۱.۳۰ درصد افزایش و از حیث ارزش ۵ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، ذرت با ۳ میلیارد و ۵۰۱ میلیون دلار، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام با ۲ میلیارد و ۲۸۲ میلیون دلار، انواع دانههای روغنی با ۲ میلیارد و ۴۷ میلیون دلار، برنج با یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار و گندم با یک میلیارد دلار، ۵ قلم اول کالای اساسی وارداتی را به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش، در بین ۵ قلم اول کالاهای اساسی در مدت یاد شده به لحاظ ارزش ذرت ۱۶ درصد، روغنهای خوراکی نیمه جامد، مایع و خام ۳۲ صدم درصد و انواع دانههای روغنی ۵ درصد افزایش و برنج و گندم به ترتیب ۴۵ و ۳۹ درصد کاهش نشان میدهد.
این گزارش در خصوص بیشترین کاهش به لحاظ ارزش در بین کالاهای اساسی در ۱۱ ماهه امسال میافزاید: در این مدت واردات چای خشک، برنج، گندم، شکر خام، حبوبات و جو به ترتیب بیشترین کاهش را در بین کالاهای اساسی به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش، در ۱۱ ماه امسال، واردات گوشت قرمز سبک گرم، گوشت قرمز سرد سنگین، کود شیمیایی، لاستیک سنگین و انواع بذر به ترتیب از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش در بین کالاهای اساسی برخوردار بودند.
نظر شما