قیمت مرغ گرم | بازار مرغ
قیمت هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی ها چند شد؟ / نقش عرضه و تقاضا در بازار مرغ
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۶ تا ۵۷ هزارتومان و مرغ گرم حداکثر در خرده فروشی ها ۸۰ هزارتومان است.
تعادل بین عرضه و تقاضا برای جوجههای مرغ روی قیمت مرغ تأثیر گذاشته و بازار را تحت تأثیر قرار میدهد.در صورت کاهش میزان جوجه ریزی، تولید مرغ کاهش مییابد که به دنبال آن افزایش قیمت محصول نهایی، یعنی مرغ، صورت میگیرد.
۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی جوابگوی نیاز بازار است
پرویز فروغی دبیر کانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: براساس سیاست اخیر وزارت جهاد ماهانه بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه باید جوجه ریزی صورت گیرد، این درحالی است که در شرایط فعلی مرغداران با مازاد تولید روبرو هستند.
به گفته او، همه ساله بعد از تعطیلات نوروز قدرت خرید مردم کاهش می یابد، لذا کمتر از ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی باید صورت بگیرد تا زیان مرغداران استمرار نیابد.
فروغی ادامه داد: هم اکنون مرغداران در فروش هرکیلو مرغ ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان متضرر هستند که در راستای تعدیل بازار راهی جز خرید حمایتی مرغ توسط پشتیبانی امور دام یا صادرات مستمر وجود ندارد، در غیراین صورت با استمرار چالش های فعلی وضعیت زیان مرغداران بدتر می شود.
دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی افزود: بنابر آمار با جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه حداقل تولید گوشت مرغ ۲۳۰ هزارتن خواهد بود که این میزان جوابگوی نیاز بازار و ذخایر استراتژیک است.
او گفت: اگر قبل از اجرای سیاست افزایش جوجه ریزی ها به بیش از ۱۶۰ میلیون قطعه تمهیداتی در خصوص افزایش تولید مرغ و صادرات اتخاذ نشود، مرغداران بواسطه زیان از چرخه تولید یکی پس از دیگری خارج می شوند .
توزیع مرغ منجمد باید متوقف شود
علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: برآوردها حاکی از آن است که جوجه ریزی فروردین به ۱۳۰ میلیون قطعه برسد.
به گفته او، قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۶ تا ۵۷ هزارتومان است، درحالیکه قیمت تمام شده بالای ۶۵ هزارتومان است.
ابراهیمی ادامه داد: با توجه به مازاد تولید و عرضه مرغ کمتر از نرخ تمام شده، پشتیبانی امور دام باید از توزیع مرغ منجمد اجتناب کند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی افزود: پشتیبانی امور دام باید مرغ مازاد مرغداران به منظور ذخایر استراتژیک از سطح بازار جمع آوری کند.
او صادرات مرغ را یکی از راهکارهای سیاست تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: صادرات مرغ نباید به گونه ای باشد که تنها در صورت مازاد به بازارهای هدف صادر شود، بلکه باید صادرات مستمر باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه مرغ حاصل از جوجه ریزی فروردین نیمه دوم اردیبهشت و خرداد به بازار عرضه می شود، افزود: در حال حاضر مرغ های مربوط به جوجه ریزی بهمن و اسفند در بازار عرضه می شود، اما به سبب افزایش جوجه ریزی تقارن ماه رمضان و نوروز، مرغ تولیدی کمتر از نرخ تمام شده عرضه می شود که این امر منجر به زیان مرغداران شده است.
ابراهیمی درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: برآوردها حاکی از آن است که صادرات مرغ تا پایان سال به ۲۰۰ هزارتن برسد.
قیمت گذاری مرغ باید تابع عرضه و تقاضا باشد
مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۶ تا ۵۷ هزارتومان و مرغ گرم حداکثر در خرده فروشی ها ۸۰ هزارتومان است.
به گفته او، با توجه به حجم عرضه در برابر تقاضا پیش بینی می شود که قیمت مرغ نوسانی نداشته باشد.
یوسف خانی ادامه داد: بنابر آمار روزانه ۶ تا ۷ هزارتن مرغ در سطح کشور عرضه می شود که ۱۲۰۰ تن از این میزان مربوط استان تهران است.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی افزود: با توجه به شرایط مساعد تولید و فراوانی عرضه مرغ گرم، نیازی به توزیع مرغ منجمد نداریم.
او با بیان اینکه نیازی به قیمت گذاری دستوری نیست، گفت: نرخ مرغ تابع مکانیزم عرضه و تقاضاست و تنها برای مرغ نیاز است که قیمت پایه اعلام شود.
صادرات، تولید قراردادی و خرید اضطراری مرغ مازاد اولویت سیاستگذاری در زیر بخش طیور وزارت جهادکشاورزی باید قرار گیرد چراکه واحدهای راکد مرغداری با تولید قراردادی به چرخه فعالیت بازمیگردد و خرید مازاد، بازار محصول را به تعادل میرساند.
نظر شما