گفت و گوی تیتر کوتاه با نایب رییس اتاق بازرگانی تهران:
بازار بورس را برای مردم جذاب کنید تا همه سرمایه گذاری کنند
نیارکی گفت: مجموعه مقررات کشور باید به گونه ای تغییر کند که بازار سرمایه تمام جذابیت های لازم برای جذب سرمایه های مردم را داشته باشد.
اقتصاد ایران در سال های اخیر با چالش های متعددی روبرو بوده است که ریشه در عوامل مختلفی از جمله تحریم های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، تورم بالا و همچنین چالش های ساختاری در نظام بانکی و پولی کشور دارد. در این میان، "اقتصاد سیاسی" به عنوان یکی از مولفه های کلیدی، نقشی فزاینده در تحولات اقتصادی ایفا می کند و پیامدهای آن در نرخ رشد اقتصادی، خالص سرمایه گذاری و سایر شاخص های کلان اقتصادی آشکار است.
کارشناسان بر این باورند برای مقابله با چالش های اقتصادی ایران و دستیابی به توسعه پایدار، لازم است اقدامات اساسی در سطوح مختلف انجام شود.
خبرنگار تتیر کوتاه پیرامون همین موضوع با مهدی صادقی نیارکی نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ترتیب داده است که در ادامه مطالعه خواهید کرد.
لطمه سیاست های بانک مرکزی بر واحدهای صنعتی
نیارکی در این گفت و گو بیان کرد: مولفه های مختلفی در فضای اقتصاد کلان کشور تاثیرگذار است. در شرایط کنونی کشور مباحث مربوط به اقتصاد سیاسی بیشترین تاثیر را بر اقتصاد کلان کشور گذاشته است. تاثیر این مولفه را امروزه می توان در نرخ رشد اقتصادی و خالص سرمایه گذاری مشاهده کرد.
وی افزود: ما در سال گذشته با فزار و فرودهای اقتصادی مختلفی مواجه بودیم. یکی از مسائل اصلی در سال ۱۴۰۲ که فضای اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار داد تامین مالی واحدهای صنعتی بود. به عنوان مثال سیاست های بانک مرکزی مبنی بر مدیریت نقدینگی و کاهش نرخ تورم بر عملکرد بنگاه های تولیدی تاثیرگذار بود. چرا که موضوع کفایت سرمایه بانک ها تحت تاثیر قرار گرفته و به تبع آن تامین نقدینگی مورد نیاز واحد های صنعتی نیز متاثر از این سیاست دستخوش چالش شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران در ادامه عنوان کرد: در سال جاری نیز با توجه به مولفه های موجود و افرایش نرخ ارزی که از بهمن ماه سال گذشته آغاز شده و نوسان آن به سال جاری رسیده است به نظر می رسد که چالش اصلی اقتصاد در سال ۱۴۰۳ نیز مسئله تامین مالی واحدهای صنعتی است.
ابزارهای مختلف برای تحقق شعار سال
نیارکی در ادامه به انتخاب شعار سال توسط رهبر معظم انقلاب مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره کرد و گفت: برای تحقق این شعار چند ابزار می توان تعریف کرد که تامین مالی خرد یکی از آنها است. این مولفه می تواند موجب حرکت سرمایه های خرد به سمت پروژه های بزرگ با سودآوری بالا شود.
وی در ادامه به اهمیت بازار سرمایه در تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: سیاست گذاران باید به سمتی حرکت کنند که بازار بورس برای تامین مالی بخش تولید جذابیت داشته باشد تا مردم در این بازار مشارکت کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: مجموعه مقررات کشور باید به گونه ای تغییر کند که بازار سرمایه تمام جذابیت های لازم برای جذب سرمایه های مردم را داشته باشد. البته در حوزه شعار سال نباید فراموش کرد که مفهوم جهش با رشد متفاوت است.
نیارکی در ادامه خاطرنشان کرد: نرخ تشکیل سرمایه نیز یکی از موضوعات مهم و اساسی در فضای امروز اقتصاد کشور ما است. در سال های آخر دهه ۹۰ نرخ اِستِهلاک از نرخ تشکیل سرمایه پیشی گرفته بود. به عقیده من بانک مرکزی و مجموعه های پولی بانکی باید عدد مشخصی را به منظور سرمایه گذاری کنار بگذارند. این عدد می تواند چیزی بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان باشد. البته باید از این پوال مراقبت کرد و نتایج پرداخت وام ها و تسهیلات مورد نیاز واحدها را مورد سنجش قرار داد.
وی در پایان گفت: امروزه وقتی صنعت گران، تولیدکنندگان و سرمایه گذاران واحدهای صنعتی جهت دریافت تسهیلات به بانک مراجعه می کنند، با توجه به نرخ تورم بانک ها انگیزه ای برای پرداخت این پول ندارند. با در نظر گرفتن این مبلغ برای سرمایه گذاری در حوزه صنایع می توان اتفاقات خوبی را رقم زد.
نظر شما