اختصاصی تیتر کوتاه؛
شاخص | سامانه های آنلاین مبادلات طلا قابل اطمینان هستند؟
در چند سال اخیر فروش آنلاین طلای آب شده رواج گرفته و طی چند ماه گذشته با رشد قیمت طلا در بازار داخلی و جهانی شاهد رشد قارچ گونه این گونه شرکت ها هستیم که این خود می تواند نگران کننده باشد.
از آن جایی که بازار طلا با رشد قیمت ها جذابیت زیادی برای سرمایه گذاری پیدا کرده است بسیاری به سراغ آن رفته اند اما وجود کارمزد و هزینه اجرت می تواند دردسر سرمایه گذاران باشد به همین سبب آن ها ترجیح می دهند که پول خود را تبدیل به طلای آب شده با کارمزد پایین و بدون اجرت کنند. به همین سبب به تازگی برخی از دارندگان مجوز فروش طلای آب شده اقدام به ایجاد یک وبسایت آنلاین و مبادله برخط طلای آب شده کرده اند. امری که در نگاه اول شاید جذاب و اغوا کننده باشد اما نیازمند بررسی موشکافانه تری هم از سمت نهادهای نظارتی و هم از نظر خریداران است.
اخیراً قوانینی وضع شده که خریدوفروش طلای آنلاین را مشروط به ذخیره فیزیکی طلا کرده است. این اقدام را بهمنظور جلوگیری از خالی فروشی، یعنی فروش طلای بدون پشتوانه فیزیکی، عملی کردهاند. طبق این قوانین، سامانههای آنلاین موظفاند طلای کاربران خود را صندوق امانات بانکهای تایید شده توسط سازمانهای نظارتی ذخیره کنند. این اقدام به ایجاد شفافیت و اعتماد بیشتر در بازار کمک میکند. اما سوال اینجاست که آیا همه این شرکت ها اقدام به ذخیره طلا می کنند؟ و آیا این سیستم ها قابل اعتماد هستند یا خیر؟
در قسمت پنجم از شاخص که در ادامه می توانید آن را مشاهده کنید به این موضوع حساس و احتمال خام فروشی سامانه های آنلاین پرداختیم. همچنین از نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران نیز در مورد صحت مجوزهای این سامانه های پرس و جو کردیم. در کنار آن با حاکم ممکان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم بابت نگرانی کاربران در مورد خام فروشی این سامانه های آنلاین طلا به صحبت پرداختیم.
نظر شما