نمایشگاه فرش اصفهان تحولی بزرگ در هویت فرش ایرانی

معاون اقتصادی استانداری اصفهان گفت: امکان ساخت هویت دیجیتال برای قالی فاخر ایرانی وجود دارد تا در سطح جهان قابلیت ردیابی داشته باشد و از این طریق بتوانیم به مشتریان خود که بدنبال خرید یک اثر هنری و سرمایه‌گذاری هستند، کمک کنیم.

نمایشگاه فرش اصفهان تحولی بزرگ در هویت فرش ایرانی

کوروش خسروی روز یکشنبه در آیین افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و نمایش آثار برگزیده سومین جشنواره ملی قالی فاخر در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: فرش ایرانی امروز در بازارهای جهانی وضعیت خوبی ندارد و بخش عمده‌ای از آسیب‌ها و نابسامانی‌های که در بازار جهانی برای آن ایجاد شده، ناشی از اعمال سیاست‌های غلط دولت در سال‌های گذشته است.

وی ادامه داد: بافندگان دیگر کشورها از جمله پاکستان، چین، هندوستان و بنگلادش که فرش‌هایی را با نام و برند ایرانی تولید و روانه بازار جهانی می‌کنند هم لطمه جدی به بازار فرش کشورمان وارد کرده‌اند.

معاون اقتصادی استانداری اصفهان اظهار داشت: مشتریان کم‌اطلاع و ناآگاه ما در اروپا، آمریکا و کشورهای عربی فریب مارک‌های تقلبی را می‌خورند و کشور ما بخشی از بازار جهانی فرش را به این دلیل از دست داده است.

وی اضافه کرد: در گذشته می‌توانستیم بگوییم که بافنده متقلب خارجی، فرش ایرانی را وارد بازار می‌کند و هیچ راهی هم برای مقابله با آن وجود نداشت اما امروز با وجود فناوری‌های جدید مانند فناوری بلاک‌چین و هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال می‌توان برای هر فرش فاخر یک دوقلوی دیجیتال غیرقابل تقلب درست کرد.

خسروی تاکید کرد: زمانی می‌توانیم از فناوری های نوین در صنعت فرش استفاده کنیم که بافنده‌ها و صادرکنندگان با این فناوری‌ها آشنایی کامل داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اصفهان بعنوان یکی از قطب‌های بزرگ صنعت فرش، باید از این فرصت استفاده کند، افزود: ارتباط مؤثر بین صنعتگران و دانشگاه‌ها می‌تواند به انتقال دانش و فناوری کمک و سرمایه‌گذاران خارجی را ترغیب به انتخاب درست کند.

وی افزود: این فناوری‌ها به ما این امکان را می‌دهد که هویت فرش خود را بطور دقیق ثبت و از آن برای تسهیل معاملات و حفظ حقوق مالکیت خویش استفاده کنیم.

معاون اقتصادی استانداری اصفهان ادامه داد: برگزاری دوره‌های آموزشی در این زمینه می‌تواند به ما کمک کند تا ارتباط بین صنعتگران و دانشمندان برقرار شود و از فناوری‌های نوین برای صیانت از مالکیت و برندهای خود استفاده کنیم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان نیز در این مراسم گفت: آثار برگزیده جشنواره قالی فاخر در نمایشگاه ملی صنعت فرش دستباف اصفهان به نمایش گذاشته خواهد شد.

احمدرضا طحانیان افزود: نمایشگاه امسال با زحمت شبانه‌روزی انجمن‌ها، اتحادیه‌ها و هنرمندان در شش ماه گذشته به نتیجه رسیده است و ما در فضایی به مساحت بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ متر، میزبان ۱۲ استان کشور هستیم که با شرکت‌ها و برندهای خود در نمایشگاه حضور دارند و ۶۳ درصد غرفه‌داران نیز از خود استان اصفهان هستند.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان به رشد کمی و کیفی این نمایشگاه نسبت به سال‌های گذشته نیز اشاره بیان کرد: مهمترین ویژگی امسال برگزاری ۶ نشست تخصصی و حضور هیات‌های خارجی از کشورهای ازبکستان و عراق در نمایشگاه است.

طحانیان گفت: این نمایشگاه از هفتم تا دوازدهم بهمن به مدت ۶ روز برای بازدیدکنندگان دایر خواهد بود و ساعت بازدید از ۱۴ تا ۲۱ تعیین شده است.

نمایشگاه-اصفهان-۱

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران نیز با اشاره به پیشرفت‌های سریع ترکیه در زمینه تولید و برگزاری نمایشگاه‌های فرش تاکید کرد: ترکیه بسرعت در حال پیشرفت است و این برای ما که ادعای مقام نخست را در صنعت فرش داریم، قابل توجه است.

علانور توکلی ادامه داد: نمایشگاه فرش اصفهان در ایران، برتر و از نمایشگاه فرش تهران نیز بالاتر است.

وی افزود: ما به مدت سه ماه با مسئولان نمایشگاه تهران مکاتبه کردیم تا وقت ملاقات بگیریم، اما موفق به این کار نشدیم در مقابل، درخواست ملاقات ما با مسئولان نمایشگاه بین‌المللی ترکیه تنها ظرف ۲۴ ساعت درست شد و تیمی متشکل از تمام فعالان صنعت فرش آن کشور برای برگزاری جلسه آماده شدند.

رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران ادامه داد: در این جلسه، مسوولان ترکیه قول‌هایی برای ارزش قائل شدن برای فرش ایران و ارائه امکانات بهتر در سال آینده دادند و این نکته حائز اهمیت است که ببینیم آنها برای ما چه ارزشی قائل هستند.

توکلی به تجربه‌های اخذ شده خود در نمایشگاه‌های کشور رومانی نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰ بار در نمایشگاه‌های مختلف رومانی شرکت کردم و این کشور می‌تواند بازار خوبی برای فرش ایران باشد و ما همواره توانسته‌ایم محصولات خود را بخوبی در آنجا بفروشیم.

وی برگزاری نمایشگاه‌های استاندارد و بین‌المللی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: برای پیشرفت در صنعت فرش، باید دقت بیشتری در تولیدات داشته باشیم و سنت و مدرنیته را با هم ترکیب کنیم.

رییس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم گفت: هنری که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود، ریشه در تاریخ چند صد ساله کشورمان دارد.

مژگان ایزدی یادآور شد: قبل از تحریم نفت، فرش ایران تحریم شد و این نشان‌دهنده ارزش بالای فرش ماست، فرش ایرانی در خانه‌های دولتمردان کشور های دیگر پهن است و این نشانه ارزشی است که آنان برای این هنر قائل هستند.

وی در باره ضرورت نوآوری در طراحی فرش اشاره کرد و خواستار هم‌افزایی بین طراحان سنتی و مدرن شد و تاکید کرد: باید جلسه‌ای برگزار کنیم تا بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهره‌مند شویم و هر دو سبک را در کنار هم به پیش ببریم.

نمایشگاه-اصفهان-۲

آیین افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و سومین جشنواره ملی قالی فاخر با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده و فاخر کشور در حوزه فرش در اصفهان برگزار شد.

در این رویداد از آثار برگزیده و فاخر کشور در هفت رسته و سه گروه فرش‌های روستایی و عشایری، فرش‌های شهری‌باف و فرش‌های مدرن تجلیل شد.

همچنین در این مراسم یاد و خاطره استاد «اکبر مهدی ئی» از مفاخر بنام آسمان هنر طراحی و ترسیم نقشه‌های فاخر فرش کشور گرامی داشته شد.

این هنرمند پیشکسوت و استاد مسلم فرش دستباف اصفهان، بهمن سالجاری دارفانی را بدرود گفت.

از بین بیش از ۲ میلیون نفر شاغل در حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالی‌بافان مستمر، ۳۱ درصد را قالی‌بافان غیرمستمر(فصلی) و ۹ درصد را مشاغل جانبی حوزه فرش دستباف تشکیل می‌دهند.

منبع: ایرنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر