دولت چهاردهم بالاخره مرکز ملی فرش را احیا کرد
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: موضوع فرش در ساختار و سیاستهای پیشین وزارت صمت، در حد یک اداره زیر مجموعه اداره کل دیگری قرار داشت اما با ساختار و رویکرد جدید در این وزارتخانه، «مرکز ملی فرش ایران» بطور مجدد احیاء شد.
سید داود موسوی روز یکشنبه در آیین افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و نمایش آثار برگزیده سومین جشنواره ملی قالی فاخر در اتاق بازرگانی اصفهان افزود: این مرکز با رویکرد جدیدش و در پرتو تعامل با مجموعهها و کمیتههای مختلف دیگر، مباحث این حوزه را بطور جدی پیگیری و رفع خواهد کرد.
وی مشکلات بیمه قالیبافان و دیگر چالشهای حوزه فرش را ناشی از کاهش صادرات و نبود ساختار منسجم در این عرصه بیان کرد.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مرکز ملی شمارهگذاری در این وزارتخانه بعنوان یکی از زیرساختهای لازم در راستای شناسنامهدار کردن فرش بعنوان یک کالای نفیس فراهم شده است که بسیاری از چالشهای حوزه فرش دستباف از این طریق برطرف خواهد شد.
وی اضافه کرد: تشکیل کمیته صادرات به عنوان نخستین اقدام در زمینه صادرات فرش انجام شده است و ما چالشهای مد نظر فعالان این صنعت را در این کمیته بررسی خواهیم کرد.
موسوی با اشاره به اینکه مواد ۸۳ و ۴۸ قانون برنامه هفتم در زمینه توسعه زنجیرههای تولید مورد تاکید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: قوانین لازم و کافی در زمینه فرش وجود دارد و تنها باید با همافزایی بین بخشهای دولتی و خصوصی، کارها را بخوبی پیش ببریم.
وی تصریح کرد: تحریم غرب پیش از نفت در باره فرش اعمال شد که نشان از اهمیت این موضوع دارد و در این زمینه باید در کشور، خودتحریمی را برطرف تا در فضای آرام با همکاری و همافزایی، افزایش صادرات فرش را بعنوان یکی از مباحث اصلی دنبال کنیم.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه موضوع آموزش بر اساس سلیقه مشتریان در مرکز ملی فرش دنبال میشود، افزود: چالش صادرات و پیمان سپاری ارزی در وزارت صمت پیگیری شده است و در صورت هماهنگی با بانک مرکزی به موفقیتهای خوبی در این زمینه دست پیدا خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه میزان صادرات فرش باید با رویکردهای جدید بطور قابل توجهی نسبت به دورههای گذشته افزایش پیدا کند، اضافه کرد: کارگروهی در زمینه قاچاق در وزارت صمت تشکیل شده است تا در آن، موضوع صادرات هم مورد توجه قرار بگیرد.
موسوی ادامه داد: اعتبار خوبی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه بیمه تامین اجتماعی قالیبافان ارائه شده که در حال دستهبندی و ارائه آن به استانهاست.
وی با بیان اینکه تشکیل ستاد راهبری در وزارت صمت پیگیری میشود، اظهار داشت: مباحث مطرح شده توسط حاکمیت، دولت و کارگزار دولت وقتی میتواند عملیاتی شود که موضوع های مورد نظر مجموعههای اجرایی را در نظر بگیریم و چالش های آنها را برطرف کنیم.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فرش فاخر بعنوان یک رویداد مهم و با رویکردهای جدید، فنی و دقیق میتواند به تولیدکنندگان انگیزههای لازم را بدهد و این موارد باید در آیین نامهها و ارزیابیها هم مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به مطرح شدن چالشهای نمایشگاه فرش سال گذشته و اهمیت هماهنگی برای برگزاری نمایشگاه سال آینده خاطرنشان کرد: پیگیری لازم برای برگزاری نمایشگاه فرش در بهترین زمان و موقعیت را دنبال خواهیم کرد تا شاهد اعتلای بیش از پیش نام کشورمان در برند و نشان تجاری فرش در کل دنیا باشیم.
آیین افتتاح بیست و هفتمین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف و سومین جشنواره ملی قالی فاخر با هدف انتخاب و معرفی آثار برگزیده و فاخر کشور در حوزه فرش در اصفهان برگزار شد.
در این رویداد از آثار برگزیده و فاخر کشور در هفت رسته و سه گروه فرشهای روستایی و عشایری، فرشهای شهریباف و فرشهای مدرن تجلیل شد.
همچنین در این مراسم یاد و خاطره استاد «اکبر مهدی ئی» از مفاخر بنام آسمان هنر طراحی و ترسیم نقشههای فاخر فرش کشور گرامی داشته شد.
این هنرمند پیشکسوت و استاد مسلم فرش دستباف اصفهان، بهمن سالجاری دارفانی را بدرود گفت.
از بین بیش از ۲ میلیون نفر شاغل در حوزه فرش دستباف، ۶۰ درصد آنان را قالیبافان مستمر، ۳۱ درصد را قالیبافان غیرمستمر(فصلی) و ۹ درصد را مشاغل جانبی حوزه فرش دستباف تشکیل میدهند.
نظر شما