کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۰۱
بلای خانمان سوز آمریکا بر سر اقتصاد چین و کانادا نازل شد
در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهمترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.
خبرگزاری یاهو فاینانس (Yahoo finance) در بخش اقتصادی به گزارش خبر زیر پرداخت:
اقتصاد اسپانیا در سال ۲۰۲۴ سریعترین رشد را در منطقه یورو داشت
اقتصاد اسپانیا در سال ۲۰۲۴ با رشد پیشبینیشده ۳.۲ درصد، سریعترین نرخ رشد در منطقه یورو را به خود اختصاص داد که چهار برابر بیشتر از متوسط رشد منطقه یورو بود، وزیر اقتصاد این کشور روز چهارشنبه اعلام کرد. کارلوس کوئربو، وزیر اقتصاد اسپانیا، در کنفرانس خبری در مادرید گفت: "۴۰ درصد از رشد منطقه یورو در سال ۲۰۲۴ از اینجا، از اسپانیا میآید." این سخنان پس از انتشار پیشبینی جدیدی از سوی موسسه ملی آمار (INE) منتشر شد. گزارش موقت INE نشان داد که تولید ناخالص داخلی اسپانیا در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۴، با رشد ۰.۸ درصدی، فراتر از پیشبینیهای اولیه دولت بوده است که عمدتاً به دلیل افزایش مصرف داخلی و عوامل دیگر بوده است. این دادهها نشان میدهد که سال ۲۰۲۴ چهارمین سال متوالی رشد اقتصادی اسپانیا پس از رکود ناشی از پاندمی کووید-۱۹ بود. دولت ائتلافی نخستوزیر سوسیالیست، پدرو سانچز، رشد ۲.۷ درصدی را برای سال ۲۰۲۴ پیشبینی کرده بود. رقم نهایی و قطعی در ماه مارس منتشر خواهد شد. کوئربو افزود: اسپانیا در موقعیت "بسیار خوبی" برای ادامه رشد در سالهای ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ قرار دارد.
رشد اقتصادی ایالات متحده ثابت ماند: افزایش ۲.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی در ۲۰۲۴
با وجود نرخ بهره بالا، اقتصاد ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ به طور ثابت رشد کرد، طبق آمار وزارت بازرگانی. رئیسجمهور دونالد ترامپ در حالی که وارد کاخ سفید شد، یک اقتصاد قوی را به ارث برد. آمار منتشر شده در روز پنجشنبه، ۳۰ ژانویه، نشان داد که اقتصاد ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ با رشد چشمگیر مصرف و هزینههای دولتی روبهرو شد که نشاندهنده تابآوری آن است. ترامپ که در انتخابات نوامبر گذشته پیروزی قاطعانهای کسب کرده بود، با وعده کاهش فشارهای هزینههای زندگی و در حالی که تورم کاهش یافته و اشتغال همچنان رشد داشت، وارد دوره دوم ریاستجمهوری خود شد.
برای سال ۲۰۲۴، تولید ناخالص داخلی ایالات متحده نسبت به سال گذشته ۲.۸ درصد افزایش داشت. از ماه اکتبر تا دسامبر، بزرگترین اقتصاد جهان با نرخ رشد سالانه ۲.۳ درصد در فصل چهارم روبهرو شد که نسبت به نرخ ۳.۱ درصدی در سه ماهه جولای تا سپتامبر کاهش داشت. این رقم با پیشبینیهای موجود توسط Briefing.com همراستا بود. مهمترین عوامل رشد اقتصادی سال گذشته شامل هزینههای مصرفکنندگان، سرمایهگذاری و هزینههای دولتی بودند، طبق دادههای وزارت بازرگانی. اقتصاد ایالات متحده در مقابل نرخهای بهره بالا عملاً مقاومت کرده است، که این امر به لطف بازار کار قوی با بیکاری کم و دستمزدهای در حال رشد ادامه دارد. این شرایط به مصرفکنندگان این امکان را داده است که همچنان خرج کنند، حتی در حالی که پساندازهای حاصل از دوران پاندمی کووید-۱۹ را کاهش دادهاند.
سایت خبری لو موند فرانسه (lemonde) در بخش اقتصادی اعلام کرد:
ترامپ تعرفههایی بر واردات از کانادا، مکزیک و چین اعمال کرد
دولت دونالد ترامپ روز شنبه دستور اعمال تعرفههای سنگین بر واردات از مکزیک، کانادا و چین را صادر کرد، که واکنش سریع و احساس خیانت از سوی کشورهای همپیمان شمالی آمریکا را به دنبال داشت و جنگ تجاری جدیدی را میان این متحدان دیرینه آغاز کرد. رئیسجمهور جمهوریخواه در شبکههای اجتماعی نوشت که این تعرفهها برای "حفاظت از آمریکاییها" ضروری است و از سه کشور خواست که اقدام بیشتری برای کاهش تولید و صادرات فنتانیل غیرقانونی و کاهش مهاجرت غیرقانونی به ایالات متحده انجام دهند. این تعرفهها در صورت ادامه، ممکن است باعث افزایش قابل توجه تورم شود و به اعتمادی که بسیاری از رایدهندگان در ترامپ برای کاهش قیمت مواد غذایی، بنزین، مسکن، خودروها و سایر کالاها گذاشتهاند، آسیب وارد کند. همچنین این تعرفهها میتوانند اقتصاد جهانی و برنامههای سیاسی ترامپ را در دو هفته اول دوره دوم ریاستجمهوری او به بحران بکشاند. ترامپ اعلام وضعیت اضطراری اقتصادی کرده و تعرفههای ۱۰ درصدی را برای تمامی واردات از چین و ۲۵ درصدی را برای واردات از مکزیک و کانادا اعمال کرده است. انرژی وارداتی از کانادا، از جمله نفت، گاز طبیعی و برق، با نرخ ۱۰ درصد مشمول مالیات خواهد شد. دستور ترامپ شامل مکانیزمی است که در صورت واکنش کشورهای دیگر، نرخها را افزایش میدهد و نگرانیهایی درباره اختلالات اقتصادی شدیدتر ایجاد میکند.
نظر شما