شلیک دولت پزشکیان به امید فرهنگیان / خانه دار شدن معلمان دست نیافتنی شد

تامین مسکن به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی خانواده‌هاست که بخشی از معلمان چهارمحال و بختیاری نیز به امید خانه‌دار شدن از سال ۱۳۹۸ در طرح مسکن ملی فرهنگیان ثبت‌نام کردند، اما پس از گذشت چهار سال و با توجه به تورم و وضعیت اقتصادی هنوز صاحب‌خانه نشده‌اند و سرمایه اولیه‌ای که داشتند نیز ارزش چندانی ندارد و به بانک‌ها بدهکار شدند.

شلیک دولت پزشکیان به امید فرهنگیان / خانه دار شدن معلمان دست نیافتنی شد

مسکن ملی یک روزنه‌های امیدی برای خانه‌دار شدن همه اقشار به خصوص جوانان و افرادی که وضعیت مالی متوسط و ضعیف دارند، است و در این میان ۵۲۴ نفر از فرهنگیان چهارمحال و بختیاری از سال ۹۹ تاکنون برای دریافت مسکن ثبت‌نام و پول واریز کرده‌اند، اما هنوز از منابع مسکن ملی بهره‌مند نشده‌اند.

با گذشته چندین سال از آغاز اجرای این طرح و پرداخت مبالغ مختلف توسط فرهنگیان برای مسکن ملی، اما هنوز این طرح پیشرفت فیزیکی چندانی ندارد و این مساله باعث نارضایتی فرهنگیان و خانواده آنها شده است و در چندین جلسه شورای آموزش و پرورش استان نیز رسیدگی به این موضوع و عزل کردن پیمانکار در دستور کار قرار گرفته است.

طرح مسکن ملی فرهنگیان، امیدی که برای فرهنگیان ناامیدی داشت

نماینده متقاضیان ۵۲۴ واحد مسکن فرهنگیان چهارمحال و بختیاری در گفت و گوی اخیر خود با اشاره به اینکه همزمان با مطرح شدن مسکن ملی، مباحث مسکن ملی برای فرهنگیانی که فاقد مسکن هستند نیز مطرح شد گفت: بر این اساس تفاهمی میان ادارات کل آموزش و پرورش و راه و شهرسازی برای تامین زمین انجام گرفت اما با گذشت پنج سال این طرح پیشرفت فیزیکی کمتر از ۲۰ درصد دارد.

سیامک حیدری پبدنی افزود: این طرح یکی از بزرگترین طرح‌های مسکن ملی است، اما از همان ابتدای کار مشکلات فراوانی از جمله تامین زمین و بعد از آن عمل نکردن پیمانکار به تعهدات رخ داده است که با گذشت بیش از پنج سال از این اتفاق، هنوز این طرح پیشرفت فیزیکی ندارد.

وی با اشاره به اینکه در ابتدای کار اداره کل راه شهرسازی برای اعطای زمین به آموزش و پرورش همانند سایر دستگاه‌ها و نهادها همکاری نمی‌کرد و بیان می‌شد که آموزش و پرورش باید از زمین‌های خود برای مسکن استفاده کند گفت: با توجه به اینکه ساخت مسکن در این زمین‌ها ممنوع بود، با پیگیری‌های متعدد بعد از یکسال رایزنی یک قطعه زمین در محله ۴۰ منظریه در قالب ۲۳ بلوک ساختمانی برای ساخت آپارتمان‌های ۶ تا هشت طبقه واگذار شد.

حیدری پبدنی افزود: نقشه‌های اولیه این طرح به یک شرکت مشاور داده شد و بعد از گذشت ۶ ماه، شرکت مشاور عزل و مشاور جدید انتخاب شد و کار ساخت و ساز این واحدها از سال ۱۴۰۲ آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه این شرکتی که تاکنون کار ساخت و ساز را انجام داده در قالب‌های مختلف از جمله شرکت تعاونی، شرکت انبوه‌سازان و هم‌اکنون به عنوان پیمانکار به اعضا معرفی شده گفت: این شرکت غیر بومی است.

به گفته وی، متقاضیان مسکن ملی فرهنگیان بر اساس فراخوان‌ها مختلف تاکنون بین ۲ میلیارد و تا ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال برای واحدهای مسکونی خود پول واریز کردند در حالیکه این طرح پیشرفت فیزیکی خاصی ندارد.

یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال سود مشارکت

این معلم متقاضی مسکن ملی با اشاره به اینکه پیمانکار از تسهیلات یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی مسکن افراد متقاضی استفاده کرده است گفت: براساس قانون، زمانی که تسهیلات پرداخت شود ۲ سال مهلت برای اجرای طرح است و اضافه بر این زمان مشمول سود مشارکت می‌شود.

به گفته وی، تاکنون یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال سود مشارکت به متقاضیان خورده است و متقاضیان مسکن باید این میزان را پرداخت کنند.

وی اظهار داشت: بسیاری از متقاضیان مسکن فرهنگیان از سال ۹۸ که قیمت طلا، خودرو بسیار پایین بود برای خانه‌دار شدن خودرو و طلای خود را فروختند و با توجه به میزان تورم، اکنون متضرر شده‌اند.

حیدری پبدنی با بیان اینکه مشکلات جامعه فرهنگیان را در سه جلسه شورای آموزش و پرورش استان نیز رسیدگی به مشکلات فرهنگاین مطرح شده است گفت: استاندارچهارمحال و بختیاری بر رفع مشکلات مسکن فرهنگیان تاکید کرده است.

روند ساخت و ساز مسکن مهر فرهنگیان؛ نیازمند تصمیمات جهادی مسئولان

یکی دیگر از معلمان متقاضی مسکن ملی در شهرکرد با اشاره به اینکه از سال ۹۹ تاکنون پیشرفت فیزیکی پروژه زیر ۲۰ درصد بوده است و هر کدام از متقاضیان بین چهار تا پنج نوبت پول بر اساس پیامک اداره کل راه و شهرسازی واریز کرده‌اند گفت: واریزی این افراد که هر کدام با مشکلات مختلفی این میزان را پرداخت کرده‌اند، به امید خانه‌دار شدن بوده است ولی شرایط پروژه شرایط مطلوبی نیست و موج ناامیدی برای اعضا ایجاد کرده است.

فضل‌الله بهمنی افزود: با توجه به تورم امروز در جامعه و زمان‌بر بودن تکمیل پروژه ، همکاران فرهنگی متحمل زیان شده‌اند، به طوریکه برای پرداخت اقساط مجبور به فروش طلا و خودرو شدند که امروز توان بازخرید همان ها را هم ندارد.

وی اظهار داشت: تعدادی از متقاضیان مسکن ملی فرهنگیان جوانانی هستند که عقد کرده‌اند و برای برگزاری جشن عروسی منتظر سرپناه هستند و تعدادی نیز دارای سه یا چهار فرزند هستند که برای اجاره گرفتن مسکن با مشکلاتی مواجه هستند از جمله قیمت سرسام آور اجاره بها و نبود تمایل موجر به اجاره دادن ملک خود به خانواده های شلوغ است.

به گفته بهمنی، با توجه به تورمی که این روزها رخ داده، تعیین تکلیف شدن هر چه سریعتر این واحدهای مسکونی ضروری و کمک بزرگی به جامعه فرهنگیان استان است.

وی با تشکر از حمایت‌ها و پیگیری‌های مدیرکل آموزش و پرورش استان، خواستار واگذاری عملیات اجرایی این طرح از طرف اداره کل راه و شهرسازی به پیمانکاران یا نهادهایی شد که توانایی اجرایی این طرح را در کوتاهترین زمان داشته باشد.

تاکید استاندار چهارمحال و بختیاری :هرچه سریعتر این طرح تعیین تکلیف شود

استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با تاکید بر تعیین تکلیف هرچه سریعتر عملیات اجرای این طرح افزود: هرچه سریعتر این طرح تعیین تکلیف شوشد تا شرمند فرهنگیان نباشیم.

جعفر مردانی با اشاره به اینکه بازدید از مرحله اجرای این طرح داشت گفت: مسکن و شهرسازی باید در کوتاه‌ترین زمان وضعیت مسکن فرهنگیان را تعیین تکلیف کند.

وی گفت: در جلسات قبل شورای آموزش و پرورش مقرر شده بود که وضعیت پیمانکار این طرح تا اول بهمن‌ماه مشخص و تعیین تکلیف شود اما تاکنون اجرایی نشده است و باید اداره کل راه و شهری و یک نفر به عنوان نماینده فرهنگیان پیگیر کار این قشر شود تا نارضایتی فرهنگیان کاهش پیدا کند.

مردانی با تاکید بر اینکه کار اداری و حقوقی زمانبر است گفت: باید در کوتاه‌ترین زمان مشکل این قشر رفع شود.

راه و شهرسازی حمایت کند

معاون پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز گفت:پیگیری مطالبات همکاران فرهنگی یکی از وظایف اداره کل است و اداره راه و شهرسازی متولی اجرای این طرح است.

امین سلیمانی افزود: هم‌اکنون در سه جلسه شورای آموزش و پرورش نیز مشکل فرهنگیان استان برای مسکن ملی مطرح شده است و در ۲ جلسه قبل شورای آموزش و پرورش استان نیز مقرر شده که پیمانکار این طرح براساس ماده ۴۶ به دلیل عدم اجرای تعهدات خلا ید شود.

وی گفت: این طرح پیشرفت فیزیکی هم اکنون ۲۰ درصد است که نسبت به سایر طرحهای مسکن ملی عقب‌تر است.

پیگیر مسکن فرهنگیان

مدیرکل راه وشهرسازی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه از ابتدای سالجاری پیگیری لازم برای اجرای این طرح و همچنین تغییر دادن پیمانکار در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است گفت: تفاهم‌نامه که بین پیمانکار و اداره کل منعقد شده از قبل بار حقوقی داشته و پیمانکار نیز به دنبال ادامه دادن اجرای کار بود.

خدایار باقری افزود: پیگیری‌های لازم برای تشکیل هیات کارشناسی از طرف اداره کل راه و شهرسازی، پیمانکار و یک نفر به عنوان رابط بین ۲ طرف انتخاب و تایید شده است و از ۲ هفته گذشته نیز کارهای کارشناسی آغاز شده است و تا چند روز آینده جواب نهایی از سوی کارشناسان به اداره کل راه و شهرسازی ارائه خواهد شد.

وی اظهار داشت: در جلسات قبلی شورای آموزش و پرورش مقرر شده بود که تا اول بهمن‌ماه وضعیت پیمانکار مشخص شود اما به دلیل برخی مشکلات حقوقی این کار به تاخیر افتاد.

باقری افزود: این شرکت پیمانکاری در حین اجرای طرح به دلیل مشکلات مالی و اینکه توانایی مالی برای اجرای این طرح را نداشته، از یکسال گذشته اجرای کار را متوقف کرده است و برای جلوگیری از ضرر و زیاد بیشتر فرهنگیان پیگیری لازم برای خلا ید پیمانکار و واگذاری طرح به پیمانکار جدید آغاز شده است.

هم اکنون ۱۵ هزار فرهنگی در استان چهارمحال و بختیاری برای آموزش دانش‌آموزان فعالیت دارند.

منبع: ایرنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر