کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۲۳

صنعت خودروسازی آمریکا در سراشیبی مرگ

در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهم‌ترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

صنعت خودروسازی آمریکا در سراشیبی مرگ

به گزارش تیتر کوتاه - خبرگزاری سی ان بی سی (CNBC) در بخش اقتصاد  به گزارش خبر زیر پرداخت:

آیا اقتصاد چین مسیر ژاپن را دنبال خواهد کرد؟

از زمان ترکیدن حباب املاک و مستغلات چین در اواسط سال ۲۰۲۱، نگرانی‌ها درباره اینکه اقتصاد چین ممکن است سرنوشتی مشابه ژاپن در اوایل دهه ۱۹۹۰ داشته باشد، افزایش یافته است. برخی الگوهای ساختاری شباهت‌های قابل توجهی دارند: مصرف خصوصی پایین در طولانی‌مدت، به‌ویژه در مقایسه با سایر نقاط جهان، و نسبت بالای پس‌انداز، که البته عدم تعادل‌های اقتصادی چین حتی از ژاپن در آن زمان نیز شدیدتر است.

واکنش‌های اولیه سیاست‌گذاری نیز شباهت‌هایی دارند. هم چین امروز و هم ژاپن آن زمان، در ابتدا تمایلی به کاهش سیاست‌های پولی و مالی نداشتند و به‌جای آن، تمرکز خود را بر گسترش تولید صنعتی با تکیه بر تقاضای خارجی و سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه قرار دادند. در هر دو مورد، این روند منجر به مازاد تجاری پایدار و رویکردی حمایت‌گرایانه شد که در نهایت ایالات متحده را به اتخاذ تدابیر محدودکننده سوق داد. چین همچنین در حال پیروی از راهبرد برون‌سپاری تولید ژاپن برای کاهش اثرات سیاست‌های حمایت‌گرایانه است.

با این حال، یک تفاوت اساسی وجود دارد: چین امروز کشوری فقیرتر از ژاپن آن زمان است و فرصت‌های بیشتری برای رشد دارد. علاوه بر این، چین از نظر نظامی و ژئوپلیتیکی وزنه‌ای بسیار سنگین‌تر از ژاپن محسوب می‌شود. این موقعیت باعث شده که ایالات متحده سیاست‌های مهار فناوری علیه چین اعمال کند، اما در عین حال به چین فضای بیشتری برای مانور در عرصه جهانی، به‌ویژه در کشورهای جنوب جهانی، داده است. هنوز مشخص نیست که آیا چین می‌تواند از مسیری که ژاپن در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ طی کرد، منحرف شود یا خیر، اما این مسئله از نظر جهانی اهمیت زیادی دارد.

خبرگزاری اسوشیتد پرش (Associated Press) در بخش اقتصاد اعلام کرد:

صنعت خودروسازی آمریکا، قربانی احتمالی جنگ‌های تجاری ترامپ

جنگ‌های تجاری دونالد ترامپ ممکن است به یکی از صنایع کلیدی در داخل کشور آسیب برساند: صنعت خودروسازی آمریکا. اگر رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک را اجرا کند، بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت خودرویی سالانه آمریکا با این دو کشور دچار اختلال خواهد شد. این اقدام، زنجیره‌های تأمین چندین دهه‌ای را نابود کرده و قیمت خودروهای جدید را که همین حالا هم سرسام‌آور است، افزایش خواهد داد.

دیوید گانتز، کارشناس سیاست‌گذاری در موسسه بیکر دانشگاه رایس، هشدار داده است که این تعرفه‌ها یک «تهدید وجودی» برای تولید خودرویی در آمریکای شمالی محسوب می‌شوند و هزینه تمام قطعاتی را که از مکزیک یا کانادا وارد خودروهای مونتاژ آمریکا می‌شوند، افزایش می‌دهند. بر اساس گزارش «کِلی بلو بوک»، این تعرفه‌ها می‌توانند قیمت متوسط یک خودروی جدید را در آمریکا، که در حال حاضر به حدود ۴۹ هزار دلار رسیده، حداقل ۳ هزار دلار بیشتر کنند. برخی وانت‌های سایز بزرگ ممکن است با افزایش ۱۰ هزار دلاری قیمت مواجه شوند. از سوی دیگر، اگر کانادا و مکزیک در واکنش به این اقدام، تعرفه‌های متقابل بر صادرات آمریکا اعمال کنند، درد اقتصادی تشدید خواهد شد. اندرو فوران از مؤسسه اقتصادی TD پیش‌بینی کرده که تعرفه ۲۵ درصدی می‌تواند فروش خودرو را در کانادا ۱۳.۶ درصد و در آمریکا ۱۰.۶ درصد کاهش دهد. وی هشدار داده که چنین اقدامی احتمالاً کانادا و مکزیک را به سمت رکود سوق داده و رشد اقتصادی ایالات متحده را متوقف خواهد کرد.

طرحی تجاری برای یک اقتصاد رقابتی و کم‌کربن در اروپا

کمیسیون اروپا «پیمان صنعت پاک» را برای حمایت از شرکت‌ها در رقابت برای توسعه فناوری‌های سبز معرفی کرده است و در پاسخ به رقابت‌های بین‌المللی، ۱۰۰ میلیارد یورو سرمایه‌گذاری اولیه در نظر گرفته است. اتحادیه اروپا باید به مقصدی جهانی برای فناوری‌های سبز تبدیل شود. این یکی از اهداف اصلی «پیمان صنعت پاک» است که روز چهارشنبه از سوی کمیسیون اروپا ارائه شد. این طرح با هدف تبدیل کاهش انتشار کربن به محرکی برای رشد و بازصنعتی‌سازی قاره طراحی شده است. هدف این است که ۲۷ کشور عضو، ضمن حرکت به سمت اقتصادی کم‌کربن، در رقابت با چین و آمریکا نیز همگام بمانند.

نیل ماکاروف، مدیر اندیشکده «چشم‌اندازهای راهبردی»، درباره این طرح می‌گوید: «پیمان صنعت پاک یک تغییر اساسی در سیاست صنعتی اروپا ایجاد می‌کند. برای اولین بار، بحث ترجیح اروپایی در حوزه تأمین عمومی مطرح شده تا از فناوری‌های سبز ساخت اروپا حمایت شود.» وی همچنین اضافه کرد: «برای نخستین بار، سرمایه‌گذاری در زنجیره‌های تأمین در مقیاس اروپایی انجام خواهد شد، به‌ویژه در بخش‌هایی که هنوز خلأ وجود دارد. به‌عنوان مثال، در حال حاضر ظرفیت پالایش لیتیوم در اروپا وجود ندارد، درحالی‌که این ماده برای تولید باتری‌ها ضروری است.»

تیترکوتاه مدیا

ایران کانماین ۲۰۲۴ از نگاه بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر