سال سرنوشت ساز برای بازار مسکن ایران آغاز شد

سال ۱۴۰۴ می‌تواند سالی سرنوشت‌ساز برای بازار مسکن باشد. در حالی که تکلیف واحدهای نهضت ملی مسکن همچنان مشخص نیست، ضعف تسهیلات ساخت و خرید نیز، به مشکلات متقاضیان افزوده است.

سال سرنوشت ساز برای بازار مسکن ایران آغاز شد

در این میان، برخی گمانه‌زنی‌ها از افزایش وام خرید مسکن تا دو میلیارد تومان حکایت دارد؛ اما این موضوع چقدر می‌تواند به خانه‌دار شدن مردم کمک کند؟ فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن، اخیرا گفته است که افزایش وام خرید مسکن تا دو میلیارد تومان، به‌ویژه در کلان‌شهرها، می‌تواند به تحریک تقاضا کمک کند، اما مساله مهم این است که بازپرداخت این وام برای متقاضیان چگونه در نظر گرفته شود.

بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ با چالش‌های جدی مواجه است. از یک طرف، ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن دولت رئیسی نیمه تمام باقی مانده و از طرف دیگر، ضعف وام ساخت و خرید مسکن، نگرانی‌هایی را در میان متقاضیان و فعالان حوزه مسکن ایجاد کرده است.

همچنین تسهیلات خرید مسکن که ابتدا ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شده بود، به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش یافته است، اما حالا گمانه‌زنی‌هایی درباره افزایش آن به دو میلیارد تومان نیز مطرح شده است. در چنین شرایطی، آیا افزایش احتمالی وام مسکن می‌تواند تحرکی در بازار ایجاد کند یا همچنان موانع ساخت و قدرت خرید پایین، چالش اصلی بازار مسکن خواهد بود؟

می‌توان در سال ۱۴۰۴ شاهد تکمیل طرح‌های نهضت ملی مسکن و ورود آن به بازار بود

فرشید ایلاتی، کارشناس بازار مسکن درباره وضعیت بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ گفت: «سال ۱۴۰۴ می‌تواند سالی ویژه باشد. مردم در این سال می‌توانند شاهد تکمیل طرح‌هایی باشند که در قالب نهضت ملی مسکن در بخش دولتی شروع شده و به بازار وارد شود. بدین ترتیب، افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند، قادر خواهند بود از این محل صاحب‌خانه شوند. اما این موضوع نیازمند پرداخت تسهیلات بانکی است.»

وی درباه میزان پرداخت تسهیلات و وام‌ها توسط بانک‌ها بیان کرد: «تسهیلاتی که در ابتدای سال ۱۴۰۳ به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان تصویب شده بود، به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش یافته است. با توجه به افزایش قیمت‌ها در مدت زمان اخیر، ممکن است لازم باشد که مبلغ وام حتی به بیش از یک میلیارد تومان افزایش یابد.»

اگر افزایش وام مسکن صورت گیرد، فشار اجاره‌بها کم می‌شود و افراد صاحب‌ خانه می‌شوند

ایلاتی رفتار بازار را در صورت افزایش وام مسکن این‌گونه تشریح کرد: «این اتفاق می‌تواند بخشی از تقاضای مسکن، به ویژه برای اقشار کم‌درآمد و مسکن حمایتی را که فشار زیادی را از ناحیه اجاره‌بهای مسکن تحمل می‌کنند، کاهش دهد و آنها را از بازار اجاره خارج و صاحب خانه کند.»

این کارشناس بازار مسکن بر وظیفه دولت تاکید و اظهار کرد: «از این رو، بخش دولتی برنامه سنگینی را پیش رو دارد و نیاز به هماهنگی با دستگاه‌های مختلف، از جمله بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی دارد.»

حباب قیمتی مسکن تخلیه شده و زمان مناسب برای ساخت و خرید فراهم شده است

ایلاتی درباره نقش بخش خصوصی در بازار مسکن عنوان کرد: «درباره بخش خصوصی، به نظر می‌رسد که خریداران و سرمایه‌گذاران حاضر در بازار، در شرایط خوبی قرار دارند. قیمت‌های مسکن در مقایسه با سایر بازارهای سرمایه‌ای به سطح مناسبی رسیده است، در شرایط فعلی حباب قیمتی مسکن تخلیه شده است و زمان مناسبی برای ورود به ساخت و خرید مسکن است.»

وی افزود: «اگر در ابتدای سال آینده شاهد حضور بخش خصوصی در بازار مسکن باشیم، به موازات بخش دولتی، می‌توانیم انتظار رونق ساخت مسکن را داشته باشیم. با توجه به شرایط قیمتی و تعادل قیمتی ایجاد شده از این ناحیه، باعث شده است، سال آینده سال خوبی برای ساخت و ساز بازار مسکن باشد.»

شنیده‌ها حاکی از افزایش وام مسکن به ۲ میلیارد تومان است!

ایلاتی درباره گمانه‌زنی‌ها در خصوص افزایش وام مسکن تا سقف دو میلیارد تومان توضیح داد:‌ «در مورد تقاضا، شنیده‌ها حاکی از آن است که احتمالا وام خرید مسکن به دو میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. این افزایش وام، به ویژه در کلان‌شهرها، می‌تواند بازار خوبی را برای واحدهای کوچک‌متراژ ایجاد کند.»

این کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: «این وام می‌تواند برای واحدهایی با متراژ پایین، بخشی از هزینه مسکن را پوشش دهد و در کنار آورده متقاضیان، افراد بتوانند رونقی را از این ناحیه ایجاد کنند.»

دولت تمایل دارد وام مسکن در قالب ساخت، اما قابل انتقال به خریدار باشد

ایلاتی اضافه کرد: «دولت نیز تمایل دارد که تمرکز بیشتری بر تقویت وام ساخت داشته باشد و اگر وام خریدی نیز اعطا شود، در قالب وام ساخت قابل انتقال به خریدار باشد.»

او توضیح داد: «یعنی وامی که دو مکانیزم است، هم طرف ساخت را پوشش دهد و هم در انتها به خریدار داده شود تا در نهایت، کسری بودجه خرید جبران شود. این سیاست می‌تواند موجب افزایش توان خریداران شود. بنابراین این سیاست مطلوب‌تری تا اعطای وام خرید مستقیم است»

سرمایه‌گذاری‌ها و ساخت و سازهای جدید می‌تواند رونق دوباره به بازار مسکن بدهد

این کارشناس مسکن درباره روند بازار در سال جاری بیان کرد: «پیش‌بینی ما در حوزه ساخت این است که سال ۱۴۰۴ می‌تواند سال خوبی باشد. سرمایه‌گذاران در چند سال اخیر رغبت چندانی به بازار مسکن نداشتند، اما با توجه به شرایط قیمتی کنونی و تخلیه حباب مسکن، حضور آن‌ها می‌تواند ارزشمند باشد.»

ایلاتی بیان کرد: «سرمایه‌گذاری‌ها و ساخت و سازهای جدید می‌تواند امید و رونق دوباره‌ای به بازار مسکن برگرداند.» وی در ادامه اضافه کرد: «شرایط دو سه سال اخیر نشان می‌دهد که به شکل سابق سرمایه‌های سنگین سرگردان به هر بازاری ورود نکرده‌اند و شاید دیگر شاهد این نوع سرمایه‌گذاری‌ها نباشیم.»

این کارشناس بازار مسکن گفت: «شاید سرمایه‌گذاری‌ها هوشمند باشد و پروژه‌هایی که انتخاب می‌شوند احتمالا با وسواس خاصی انتخاب شوند، یا در متراژهایی خریداری می‌شوند که بتواند نقدشوندگی بهتری داشته باشد.»

ایلاتی به بهبود وضعیت بازار مسکن در سال جاری اشاره و بیان داشت: «این موارد می‌تواند به پوست‌اندازی بازار مسکن در سال ۱۴۰۴ منجر شود و سرمایه‌گذاری‌های هوشمند را به همراه داشته باشد. این موضوع می‌تواند ویژگی‌های جدیدی را منطبق با بازار پوشش دهد.»

وی افزود: «در کنار این، ابزارهای جدید تامین مالی و پلتفرم‌های تاسیس شده، می‌توانند در تجمیع سرمایه‌های خرد و تبدیل آن‌ها به واحدهای مسکونی مؤثر باشند و به این ترتیب، بخشی از تقاضای مسکن به عنوان سرمایه، به صورت بالفعل در بازار مسکن حضور یابد.»

تیترکوتاه مدیا

روز اول نمایشگاه رنگ و رزین از قاب دوربین

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

  • حسین شرافت

    نمیدونم. این کارشناسان واقعا تو همین کشور دارند زندگی می کنند یا این چرندیات را واقعا نا دانسته ب زبان میارند اخه چطوری حقوقی که کفاف تامین مخارج زندگی را همین الانش ام نمیده. و حقوق بگیر بیچاره از بیستم هر ماه دیگه خواب ندارد که چطوری شکم زن و بچه ها را سیر کنه خوب اقساط این وامهایی که در برابر حقوق افراد رشته کوه های هیمالیا حساب میشد از کجا اقساط همین ۶۵۰ میلیون را بیارند چه رسد که وام. میلیاردی شود. بابا قضیه خیلی واضح و روشن هستش چرا رو اعصاب خانواده ها و زوج های جوان با میخ کوفه ب کف کفش راه میروید !!!؟

  • ناشناس

    لطفا کاهش سود وام مسکن

  • ناشناس

    لطفاً دست این بساز و بفروش های زیاده خواه را قطع کنید . مگر کشورهای پیشرفته این همه قبل و قالب راه می‌اندازند . برید آلمان ببینید میتوانید به راحتی خونه بزرگ داشته باشید . . ببینید چه کسانی از گرانی مسکن سود می‌برند .

  • ناشناس

    دو میلیارد تومان وام اقساطی بالای۲۰میلیون در میاد مگر کارمند چقدر می گیره حقوق کافی نمی گیره که این وام رو پس بده

  • ناشناس

    یکی از ایرادات وام مسکن تمایز مبلغ آن در تهران نسبت به دگر شهرستانهاست این عامل باعث شده تا دلالی مسکن در تهران بیشتر از سایر شهرها شود.

  • هادی

    باسلام با افزایش کل هزینه های زندگی وکم بودن درآمد یعنی نخواندن دخل وخرج مردم توان خرید از ملت گرفته شده با گرون شدن آنچه در دست دولته وکم کردن درآمد که آنهم در دست دولته حالا با بالا بردن وام مسکن جهت خرید خود دولت مونده مردم با این درآمدهای ریالی چگونه قسط‌های دلاری پرداخت کنند

  • ناشناس

    همین شایعه ها هست که باعث گران شدن ملک یا هر چیز دیگه ای میشه مردم نون شب ندارند بخورند چه برسه مسکن بخرند اینقدر دامن به گرانی مسکن یا چیزهای دیگه نزنید

  • ناشناس

    اخه احمق نادان دزد بیسواد
    فقط این ۳ میل.... به ۱۸۰ ماه قسط بدون بهره تقسیم کن آخه بی همهچیز قشر پائین مگر ماهی چقدر درآمد داره؟
    آخه عوضی . برای ۱۰ میلیون وام درمان بیماره واجب همین قشر پائین بانکها هزارتا بامبول میارن که ندن . چطور ۲ میلیارد به این قشر بدون ضامن و پشت وپناه میدن .
    آخرشو بگو که به این اسم قراره زالوصفتها از خزانه پول بدزن وسلام

  • حمید

    دلش خوشه اینم..همین الآنم با این درامدا نمیشه کرایه خونه داد چه برسه به خرید..مملکتی که زمین داره ،مصالح ساخت داره، نیروی کار ارزون داره،نمیتونه برا مردمش مسکن تهیه کنه..خنده داره

  • حسن

    با سلام این کارشناسان پارسال این موقع هم دم از گران شدن مسکن میکردند
    هر چقدر هم دلار و مصالح بالا بره مسکن دیگه بالا نمیره
    ۷۰ درصد قیمت مسکن مال زمینش است که نصف بیشترش حباب است و به تدریج تخلیه میشود ۲۰ درصدش مال مصالح و دستمزد و غیره است تا توان خرید مردم ستمدیده بالا نرود ملک حالا حالاها تکان نمیخورد دوستان برای سرمایه گذاری سرمایه تان را در مسکن قفل نکنید خودتان را گرفتار نکنید بازارهای دیگر عالی هستند موفق باشید

  • وحید

    کارشناس چلغوز هنوز بعد از45سال نمیفهمه فرق بین سیاست های انقباضی و انبساطی رو،اخه اگه مبلغ وام رو زیاد کنن کی میتونه بازپرداخت قسط رو انجام بده بااین تورم کوفتی،اخه احمق جان وام زیاد بشه قیمت خونه سربه فلک میکشه

  • شوهر کاربر

    حتی بعضی خانوار ها پنجاه ملییون ندارند حاشیه شهرها پر است حتی اصلتن مال همان شهر هستند فقط باید از طرف سپاه بسیج تحقیق درست بشه در رابطه با نداشتن مسکن خانواده واز اول قسطی مثلان برجی پنج ملییون بدن و تازه داماها هم همینطور وسلام نکارنده متن شوهر کارب. بسیجی زمان جنگ

اخبار
پیشنهاد سردبیر