بازار مسکن در آستانه یک اتفاق تاریخی

تولید مسکن و اتمام پروژه‌های مسکونی یکی‌ از مهم ترین اقدامات و گام‌ها در جهت بهبود و رونق بازار مسکن به شمار می‌رود اما این اقدامات منوط به همکاری تمامی دستگاه‌ها و برنامه ریزی در جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار می‌رود.

بازار مسکن در آستانه یک اتفاق تاریخی

تولید مسکن و اتمام پروژه‌های مسکونی یکی‌ از مهم ترین اقدامات و گام‌ها در جهت بهبود و رونق بازار مسکن به شمار می‌رود اما این اقدامات منوط به همکاری تمامی دستگاه‌ها و برنامه ریزی در جهت بهبود وضعیت بازار مسکن به شمار می‌رود.

برگزاری جلسات شورای عالی مسکن فراموش شده است!

براساس‌ این گزارش در حال حاضر بازار مسکن نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌ها است که این همکاری و هماهنگی در گرو برگزاری جلسات شورای عالی مسکن است که‌ با وجود آنکه طبق قانون جهش تولید مسکن باید ماهانه این جلسات برگزار شود اما در دولت چهاردهم و در ۶ماه‌گذشته تنها یک جلسه شورای عالی مسکن برگزار شده است.

در همین راستا پیش از این حبیب الله طاهرخانی معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص اولین جلسه شورای عالی مسکن که در ۱۰ دی ماه سال ۱۴۰۳ برگزار شده بود گفت: نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم امروز ۱۰ دی‌ماه به ریاست رییس‌جمهوری و دبیری وزیر راه و شهرسازی برگزار شد،در سال گذشته چندین جلسه تخصصی ذیل شورای عالی مسکن با هدف ایجادهم افزایی و همگرایی برای تصویب مصوباتی که ضمانت اجرایی از سوی دستگاه‌های متولی داشته باشند برگزار و نهایتا به برگزاری نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم منتج شد.

به گفته طاهرخانی در ابتدا گزارشی از سوی وزارت راه و شهرسازی با تحلیل وضع موجود مسکن کشور، آخرین اقدامات انجام شده و بررسی وضعیت تعهدات باقیمانده در بخش مسکن ارائه شد.

وی ادامه داد: در این جلسه بانک مرکزی گزارشی از عملکرد شبکه بانکی از ابتدای طرح تا امروز در خصوص تامین و پرداخت تسهیلات بانکی به طرح نهضت ملی مسکن ارایه داد. در پایان نیز مصوبات پیشنهادی ارایه و مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

طاهرخانی تاکید کرد: مقرر شد تا ۵ کارگروه ذیل شورای عالی مسکن شامل؛ کارگروه برنامه‌ریزی و تامین مسکن، کارگروه هماهنگی ساخت و تامین زیرساخت، کارگروه ساخت و تامین زیرساخت‌ها، کارگروه تامین مسکن محرومان، کارگروه نوسازی واحدهای فرسوده و کارگروه رفع موانع و تسهیل تولید و عرضه مسکن تشکیل شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: به دستور رئیس جمهور مقرر شد، صادق در وزارت راه و شهرسازی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد و دارایی با هم‌افزایی نسبت به تسریع در تامین مالی پروژه‌های در حال اجرا و در تعهد دولت اقدام کنند و نتیجه اقدامات حداکثر ظرف یک ماه منعکس شود.

این صحبت ها در دی ماه سال گذشته صورت گرفته بود و در حال حاضر سه ماه از برگزاری آخرین جلسه گذشته است اما هنوز نه از اجرای مصوبات خبری هست و نه از برگزاری جلسه بعدی!

مسئله زمین مهم ترین دغدغه مسکن است

در همین رابطه محمد منان رئیسی عضو ناظر مجلس در شورای عالی مسکن با بیان اینکه در نهضت ملی مسکن در مجموع ۶میلیون ۳۰۰هزار نفر ثبت نام کرده اند گفت: تمامی این ۶۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن از لحاظ شرایط ملی مسکن پالایش و بررسی نهایی می شوند.

وی گفت: در حال حاضر ثبت نام در جاهایی که زمین بتوانیم تامین کنیم همچنان هست و به طور قطع در شهرهای که زمین وجود دارد ثبت نام را انجام خواهیم داد.

عضو ناظر مجلس در شورای عالی مسکن یاد آورشد: مسکن یک مسئله بسیار مهمی برای تمامی اقشار جامعه است که باید در این بخش تصمیمات مهمی گرفته شود.

رئیسی گفت:مسکن به دو سه مساله مهم اول مردم تبدیل شده است کمتر خانواده ای را می بینیم که چالش مسکن نداشته باشد، یا فرزندش یا پسرش یا دخترش در آستانه ازدواج است این موضوع نیازمند توجه جدی دولت است.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه مساله اصلی مسکن مساله زمین است گفت: در حال حاضر متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در کلانشهر تهران بیش از ۹۰ میلیون است گفت: در حال حاضر هزینه ساخت حدودا ۱۵ میلیون است و دلیل آن کوتاهی ما در تامین زمین است.

وی با بیان اینکه تاخیر در اجرای برگزاری جلسه شواری عالی مسکن نقش بسیار موثری در بهبود و تولید مسکن دارد و می‌تواند بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کند اما متاسفانه در چند ماه گذشته عدم اهمیت به برگزاری جلسه شواری عالی مسکن باعث کند شدن روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده است.

جلسه شورای عالی مسکن باید هر دو هفته برگزار شد

همچنین فرشید ایلاتی کارشناس سیاست گذاری مسکن با اشاره به اهمیت برگزاری جلسه شورای عالی مسکن گفت: عدم برگزاری این جلسه خود باعث می شود که دیگر دستگاه‌ها به ویژه در استان‌های مختلف انگیزه و یا برنامه ای برای تکمیل پروژه‌ها نداشته باشند .

وی ادامه داد: برگزاری جلسه شورای عالی مسکن از آن جهت اهمیت دارد که کار نباید در سطح ستادی برگزار شود بلکه باید پیگیری این موضوع در استانداری ها صورت گیرد و بسیاری از موانع به ویژه در حوزه الحاق اراضی وجود دارد که باید استانداران این موارد را پیگیری و اجرایی کنند.

او می گوید: شورای عالی مسکن باید هر هفته یا دو هفته یکبار با حضور رئیس جمهور و یا معاون اول رئیس جمهور برگزار شود و باید هر جلسه دو یا سه استاندار دعوت شده و اعضای شورا پیگیر اقدام صورت گرفته در این استان ها شوند .

ایلاتی افزود: ۳۱ استان در کشور داریم که ارائه برنامه های آنها حدود سه ماه زمان می برد بنابراین استانداران سه ماه فرصت دارند که برنامه‌های خود را ارائه کنند.

او می‌گوید: واگذاری و الحاق اراضی در پروژه های نهضت ملی مسکن باید از طریق همین شورای عالی مسکن اجرایی و عملیاتی شود اما متاسفانه شاهد آن هستیم که به صورت کامل اجرایی نمی شود.

طبق ماده ۲ طرح جهش تولید و تامین مسکن، شورای عالی مسکن به منظور برنامه ریزی، سیاست گذاری، نظارت و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی در حوزه مسکن هر هفته با ترکیبی از جمله رئیس جمهور (رئیس شورا)، معاون اول رئیس جمهور (نایب رئیس)، وزیر راه و شهرسازی (دبیر شورا)، وزیر نیرو، وزیر کشور ، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر نفت و یک نفر از اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون و انتخاب مجلس ‌تشکیل می‌شود.

طبق تبصره ۱ این ماده وزارت راه و شهرسازی موظف است حداکثر تا سه ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون طرح جامع مسکن را بازنگری کند و به تصویب شورای عالی مسکن برساند و طبق تبصره ۲ این ماده جلسات این شورا در غیاب رئیس شورا، به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و مصوبات آن توسط رئیس جمهور ابلاغ می‌شود همچنین براساس تبصره ۳، دبیر شورا حسب مورد و متناسب با موضوعات جلسه مجاز است نسبت به دعوت از سایر اشخاص حقیقی و حقوقی غیرعضو جهت حضور بدون رأی در جلسه شورا اقدام کند.

تیترکوتاه مدیا

ایران کانماین ۲۰۲۴ از نگاه بازدیدکنندگان و مشارکت کنندگان

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
پیشنهاد سردبیر