تیتر کوتاه بررسی کرد؛
تعرفههای جدید ترامپ ترس به جان مردم انداخت
در آستانه اجرای تعرفههای جدید آمریکا، ترس از گرانی باعث هجوم مردم به فروشگاهها برای خرید و ذخیرهسازی کالا شده است. مصرفکنندگان نگران جهش قیمتها هستند و برخی با یادآوری بحران کرونا، انبارهای خانگیشان را پر کردهاند. تعرفهها فشار اقتصادی را به خانوارها منتقل کردهاند.

به گزارش تیتر کوتاه -در آستانه اجرای دور جدید تعرفههای وارداتی دولت ترامپ، بسیاری از مصرفکنندگان آمریکایی اقدام به خرید و ذخیرهسازی گسترده کالاهای اساسی کردهاند. این نگرانیها که به افزایش قیمتها و اختلال در بازار منجر شود، یادآور بحرانهای زنجیره تأمین در دوران همهگیری کروناست.
یکی از شهروندان ساکن نیوجرسی، با پر کردن سبد خریدش در فروشگاه زنجیرهای والمارت، گفت: «هر چیزی رو دو برابر میخرم – لوبیا، کنسرو، آرد، هر چی فکرشو بکنی.» او با ذخیرهسازی اقلام مصرفی، خود را برای آنچه «رکود قریبالوقوع» مینامد، آماده میکند.
به نقل از رویترز، پیشتر این شهروند گزارش داده بود که در فروشگاه کاستکو مقادیر زیادی آرد، شکر و آب خریده است. وی مانند بسیاری از آمریکاییها نگران است که تعرفههای جدید باعث افزایش قیمتها شود. بر اساس گزارش بنیاد مالیاتی آمریکا، این تعرفهها طی ده سال آینده در مجموع ۳.۱ تریلیون دلار هزینه به اقتصاد این کشور تحمیل میکند و تنها در سال ۲۰۲۵، هر خانوار آمریکایی حدود ۲۱۰۰ دلار هزینه اضافی متحمل خواهد شد.
در حالی که برخی خریداران همچنان رویکرد «صبر و مشاهده» را در پیش گرفتهاند، عدهای دیگر هشدار میدهند که نگرانی عمومی میتواند به موجی از خرید هیجانی و کمبود مصنوعی کالاها بینجامد. مانیش کاپور، بنیانگذار شرکت زنجیره تأمین GCG، گفت: «ما این وضعیت را در دوران کرونا دیدیم. حالا دوباره مردم نگران افزایش قیمتها هستند و خرید انبوه میکنند.»
سخنگویان فروشگاههای والمارت و کاستکو تاکنون نسبت به این وضعیت اظهار نظری نکردهاند.
نگرانی از آینده و تأثیر تعرفهها بر مصرفکنندگان
آنگلو باریو، بازنشسته ۵۵ ساله صنعت پوشاک، که از ماه نوامبر شروع به انبار کردن اقلام با ماندگاری بالا کرده، گفت: «اقدامات ترامپ گلآلود کردن آب و ایجاد آشوبه. من و خیلیهای دیگه نگران آینده هستیم.» او در خریدهای اخیرش از کاستکو و والمارت، کالاهایی مانند خمیردندان، صابون، آب، برنج و روغن زیتون تهیه کرده و ۶ مخزن بزرگ در زیرزمین خانهاش را از کنسرو پر کرده است.
او همچنین با انتقاد از سیاستهای دولت آمریکا، اعلام کرد که نسبت به موضع چین همدلی دارد: «چین بیدلیل داره جریمه میشه. همیشه خوشحال بودم که کالاها رو ارزونتر در اختیار ما گذاشته.»
مگی کالینز، زن ۶۰ سالهای که در مرکز نگهداری سالمندان کار میکند، نیز گفت با درآمد ثابت زندگی میکند و مجبور است کالاها را با دقت بیشتری خریداری کند. او با اشاره به افزایش قیمت گوشت، گفت که مجبور شده گوشت ارزانتری برای نوههایش تهیه کند. کالینز گفت: «واقعاً داره تنم میلرزه. نگران نسل جوونم. اونا تازه دارن وارد دنیایی میشن که خیلی سخته برای زندهموندن.»
افزایش تقاضای خودرو پیش از تعرفههای جدید
در همین حال، برخی نمایندگیهای خودرو نیز از افزایش تقاضا خبر دادهاند. نیک چوئنچیت، مدیر فروش نمایندگی ولی سوبارو در کلرادو، گفت مشتریان درباره تعرفه ۲۵ درصدی جدید سؤال میپرسند و برخی خرید خود را جلو انداختهاند.
او افزود: «ما در بحران ۲۰۰۸ و دوران کرونا هم خودرو فروختیم. این بازار انعطافپذیره. مردم باز هم ماشین میخرن، حتی با تعرفه. فقط اینبار گرونتر براشون درمیاد.»
تعرفه جدید بر خودروهای وارداتی از سوم آوریل بهطور کامل اعمال شده و نگرانی از افزایش بیشتر قیمتها، بازار خودرو را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
نظر شما