کیوسک آنلاین تیتر کوتاه / ۵۵۰
تنش ها میان ترامپ و هاروارد به اوج رسید
در بخش کیوسک آنلاین هر روز نگاهی گذرا و کوتاه به صفحه نخست مهمترین روزنامه های اقتصادی و بعضا غیراقتصادی در سراسر جهان داریم.

به گزارش تیتر کوتاه -خبرگزاری رویترز (Reuters) در بخش اقتصادی به گزارش خبرهای زیر پرداخت:
- چین درگیر ورشکستگی و فرار سرمایه خارجی
افزایش پروندههای ورشکستگی در چین، نگرانیهایی را درباره سوءاستفاده از قوانین و مخاطرات فزاینده برای سرمایهگذاران خارجی ایجاد کرده است. پرونده شرکت فرآوری گوشت «چومینگ» نمونهای از این بحران است. آلن هیل، سرمایهگذار آمریکایی، پس از اعلام انحلال چومینگ در سال ۲۰۲۱، ۱۰۰ هزار دلار سرمایهاش را از دست داد. با این حال، اسناد جدید حاکی از ادامه فعالیت شرکت تحت نامی جدید هستند؛ در حالی که طبق قانون، فعالیت پس از انحلال ممنوع است.
بررسیهای رویترز از دهها سند و گفتگو با وکلا و سرمایهگذاران، نشان میدهد که خلاهای قانونی و ضعف در اجرای قوانین ورشکستگی در چین، امکان تخلف و پنهانکاری را فراهم کرده است. کارشناسان خواستار اصلاحات قانونی برای شفافیت و حمایت از حقوق سرمایهگذاران شدهاند.
- پاسخ کره جنوبی به تعرفههای آمریکا با تزریق میلیارد دلاری
دولت کره جنوبی روز سهشنبه از افزایش بسته حمایتی خود برای صنعت استراتژیک نیمههادیها به ۳۳ تریلیون وون (معادل ۲۳.۲۵ میلیارد دلار) خبر داد؛ رقمی که نسبت به بسته سال گذشته، حدود ۲۵ درصد رشد داشته است. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که تعرفههای احتمالی آمریکا بر واردات نیمههادیها، فضای عدم اطمینان را تشدید کرده و رقابت با چین نیز شدت یافته است.
بر اساس اعلام رسمی، بخش قابلتوجهی از این منابع صرف کمک مالی مستقیم، معافیتهای مالیاتی و توسعه زیرساختها خواهد شد. کره جنوبی که میزبان شرکتهایی چون سامسونگ و اسکی هاینیکس است، تلاش دارد موقعیت جهانی خود را در این صنعت حفظ کند.
مقامات سئول اعلام کردهاند که بهطور فعال با واشنگتن برای جلوگیری از آسیب به صنایع داخلی در حال مذاکره هستند. صادرات نیمههادی در سال گذشته، بیش از ۲۱ درصد کل صادرات کره را تشکیل داده است.
خبرگزاری اسوشیتد پرش (Associated Press) در بخش اقتصاد اعلام کرد:
- تنش ها میان ترامپ و هاروارد به اوج رسید
در ادامه تنشهای میان دولت دونالد ترامپ و دانشگاههای معتبر آمریکا، دانشگاه هاروارد روز دوشنبه با رد خواستههای دولت فدرال، با تعلیق ۲.۳ میلیارد دلار از بودجههای فدرالی مواجه شد. هاروارد اعلام کرده این خواستهها به معنای واگذاری کنترل دانشگاه به دولتی محافظهکار است که نهادهای آکادمیک را چپگرا و خطرناک میداند.
دولت ترامپ پیشتر اعلام کرده بود در حال بازنگری در کمکهای فدرالی ۹ میلیارد دلاری به هاروارد است؛ اقدامی که در چارچوب مقابله با یهودیستیزی عنوان شده، اما منتقدان آن را تلاشی برای کنترل سیاسی دانشگاهها میدانند.
رئیس هاروارد، آلن گاربر، با انتشار بیانیهای هشدار داد که خواستههای مطرحشده، استقلال دانشگاه را تهدید میکند و برخلاف قانون اساسی آمریکاست. او تأکید کرد هیچ دولتی نباید تعیین کند دانشگاه خصوصی چه بیاموزد، چه کسی را بپذیرد یا در چه حوزهای تحقیق کند.
در پی افزایش فشارها، دولت ترامپ همچنین خواستار بررسی دیدگاههای اعضای دانشگاه، توقف اولویتدهی نژادی در پذیرش، و نظارت بر دانشجویان بینالمللی شده است. این اقدام، موجی از شکایتها از سوی استادان در هاروارد و دانشگاه کلمبیا بههمراه داشته و نگرانیها درباره محدود شدن آزادی بیان و استقلال علمی را شدت بخشیده است.
هاروارد برای مقابله با کمبود بودجه، در حال مذاکره برای دریافت وامی ۷۵۰ میلیون دلاری از والاستریت است.
نظر شما