سیگنال های جدید به به بازار ارز
انتظار میرفت امروز اخباری نظیر آزادسازی منابع ارزی ایران در عراق، قیمت دلار را با کاهش مواجه کند اما اسکناس آمریکایی از ابتدای معاملات، نوسان افزایشی داشت. بازار شایعات ارز داغ است و معاملهگران نیز تا برقراری آرامش نسبی و فروکش کردن تب اخبار، تمایلی به مبادله ندارند.
قیمت دلار پس از یک هفته کاهش قیمت، نخستین روز هفته را با نوسان افزایشی آغاز کرد. این اسکناس در روز جاری در مرز دو کریدور ۴۰ و ۵۰ هزار تومانی نوسان دارد و داغی بازار شایعات میل دلار را به روند صعودی سوق داده است. کارشناسان اقتصادی روند صعودی این اسکناس را طبیعی میدانند.
معاملهگران بازار ارز معتقدند شایعات یکی پس از دیگری روانه بازار میشود و روند بازار طوری شده است که یک شایعه، قیمت صبح را تحت تاثیر قرار میدهد و برای خنثیسازی شایعه اول یک شایعه دیگر روانه بازار میشود.
برخی معاملهگران حرفهای بازار ارز همانند هفته گذشته تمایلی به مبادله نداشتند و منتظرند تا از داغی بازار شایعات کاسته شود و قیمت دلار با ثبات منطقی به کار خود ادامه دهد. همچنان بازیگران ارزی تمایلی به مبادلات جدی در بازار ندارند و در لاک احتیاطی فرو رفتهاند.
نوسان ۶ درصدی دلار طبیعی است
در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با اشاره به تاثیر شایعاتی در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا بر سر توافق برجام گفت: «۱۰ سال پیش و در ابتدای شروع مذاکرات برجام و زمانی که قرارداد در شرف امضا شدن بود، نرخ ارز ۱۰ تا ۱۲ درصد تلورانس قیمتی داشت. در حال حاضر قیمت دلار از ۵۳ هزار تومان به ۴۹ هزار تومان رسیده و حدود ۶ درصد نوسان داشته است.»
وی با بیان اینکه یکی از متغیرهای اثرگذار بر وضعیت قیمت ارز به ویژه دلار موضوعات سیاسی، ارتباطات و مسایل غیراقتصادی است خاطرنشان کرد: «به نظر میرسد با توجه به رشد حجم نقدینگی، عدم ورود منابع ارز حاصل از صادرات و همینطور رشد اقتصادی که از متغیرهای اصلی تعیینکننده نرخ ارز است، موضوعات سیاسی تاثیر کمتری بر قیمت دلار دارند.»
آقابزرگی ادامه داد: «در نهایت توانایی عرضه است که تعیینکننده اصلی قیمت دلار در بازار است؛ که متاسفانه بانک مرکزی و دولت چنین ذخیرهای در مایملکش ندارد. بنابراین اتفاق اخیر یک شوک روانی و قابل پیشبینی بود.»
وی با اشاره به اینکه نهایتا قیمت دلار به کانالهای بالاتر راه پیدا خواهد کرد و مسیر اصلی خود را میرود خاطرنشان کرد: «کالاهای وارداتی اعم از لوازم الکترونیک لوازم خانگی و خودرو و حتی سایر کالاهای غیرضروری که وارد کشور میشود با نرخ دلار بالای ۶۵ هزار تومان چنج میشود. بنابراین نرخ عملیاتی در اقتصاد، دلار ۶۵ هزار تومانی است.»
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: «نرخ دلار یک حرکت طبیعی دارد و واکنش بازار ارز تقریبا معقول و منطبق بر واقعیتهای اقتصادی است.»
همپوشانی شایعات در بازار ارز
امروز اخباری مبنی بر آزادسازی منابع ارزی ایران از جانب عراق در بازار داغ شد. به اعتقاد معاملهگران، در بازار ارز سالهاست چنین شایعاتی مطرح میشود و هیچوقت نیز عملی نمیشود. به اعتقاد آنها این شایعات زمانی مطرح میشود که بخواهد تاثیر برخی اخبار و شایعات سیاسی دیگر را همپوشانی کند تا بازار دچار شوک قیمتی نشود.
در همین حال گفته میشود سه میلیارد دلار منابع آزادشدهای که از آن سخن گفته میشود، در صورت ورود به اقتصاد ایران، تنها میتواند برای مقطعی کوتاه مسیر دلار را تحت تاثیر قرار دهد و با توجه به چالههای اقتصادی ایران، نمیتواند به صورت بلندمدت بازار ارز را بهبود بخشد.
با توجه به اخبار مربوط به تکذیب مذاکرات ایران و آمریکا بر سر برجام، افزایشیهای بازار معتقدند اسکناس آمریکایی مسیر رفته را باز میگردد و در روزهای آینده به کانال ۵۰ هزار تومانی ورود میکند.
امروز بازارهای مجاور کاهش قیمت داشتند. درهم امارات با قیمت ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. دلار هرات ۴۸ هزار و ۴۹۰ تومان شد و دلار هرات نیز با قیمت ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد.
نظر شما