بازار طلا و سکه به چه سمتی می‌رود؟

در روزهای اخیر، قیمت دلار تحت تاثیر اخبار سیاسی، خوشبینی‌ها در مورد مذاکرات هسته‌ای و برجام و سیاست‌های تنش‌زدایی کشور قرار داشت و تا حدودی آرام و گاه نزولی بود.

امروز اما رسانه‌ها نوشتند که طرح دائمی شدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران در کنگره آمریکا به رای گذاشته می‌شود. آنگونه که انتخاب گزارش داده، کمیته روابط خارجی نمایندگان آمریکا، طرحی را برای دائمی کردن تحریم‌ها ارائه کرده که به زودی به صحن علنی مجلس نمایندگان می‌رود. در تدوین این طرح، هم نمایندگان دموکرات و هم اعضای جمهوری‌خواه کنگره مشارکت داشتند. در صورتی که طرح حاضر به تصویب برسد، قانون فعلی تحریم‌های ایران که در سال ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد، دائمی می‌شود.

پیش از این نیز، برخی کارشناسان معتقد بودند کاهش قیمت ارز موقتی است. در همین راستا برزو حق‌شناس کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست تنش‌زدایی مسئولان کشور گفته بود: «خبرهای مساعد در حوزه برجام افزایش پیدا کرده است. اما صرفا سیاست تنش‌زدایی در منطقه بدون توافق حداقلی در حوزه برجام نتایج چندانی برای کشور نخواهد داشت.»

البته با وجود روند صعودی امروز در بازار ارز، قیمت دلار در ایران همیشه تحت تاثیر اخبار لحظه‌ای سیاسی و اقدامات بانک مرکزی در حوزه ارزپاشی و خبردرمانی نیز قرار داشته است. اما گاه طولانی شدن روند انتشار اخبار امیدوارکننده، بدون دستیابی به نتایج ملموس، آثار این موارد را کمرنگ می‌کند و بازار به حرکت طبیعی خود باز می‌گردد. اما برخی اخبار مثبت در حوزه تنش‌زدایی، تبادل زندانیان، مذاکرات هسته‌ای و برجام، همچنان ادامه دارد و ممکن است در روزهای آینده با کسب نتابج مشخص‌تر، باز هم شاهد تاثیر آنها بر بازار ارز باشیم.

در همین راستا، مجتبی دیبا، کارشناس اقتصادی با اشاره به روند کاهش قیمت دلار و همگرایی طلا با این موضوع گفت: «به نظر می‌رسد آینده چشم‌انداز تورمی فعلا خیلی بزرگ و وحشتناک دیده نمی‌شود. در سال گذشته بین ایران و عربستان توافقاتی حاصل شد و آرامش نسبی که در بازارها از این زاویه به وجود آمد، کم کم خود را نشان می‌دهد. این موضوع می‌تواند به رفتار دلار شکل دهد و روی طلا نیز تاثیر می‌گذارد.»

 

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر