سقوط قیمت خودروهای وارداتی با انتشار این خبر!
در شرایطی که بازار در انتظار ورود خودروهای وارداتی به بازار است، اوایل هفته جاری مدیرعامل گروه سایپا اعلام کرد که اولین سری خودروهای وارداتی در پایان تیر ۱۴۰۲ به دست خریداران خواهد رسید؛ هرچند هنوز مشخص نیست این خبر در حد وعده خواهد ماند یا شکل عملی به خود خواهد گرفت، اما همین خبر موجب شد تا وارداتیها شکل کاهشی به خود گیرند.
به گفته فعالان بازار خودرو امروز و فردا کردن زمان عرضه خودروهای وارداتی در بازار موجب شده تا این بازار هم رکود در این بازار هم عمیقتر شود و خبری از مشتری برای این بازار هم نباشد.
علاوه بر بلاتکلیفی در بازار خودروهای وارداتی سردرگمی نرخ دلار هم بر کاهشی شدن این بازار دامن زده است، بطوریکه به گفته فعالان بازار خودرو بخشی از کاهش قیمت خودروهای وارداتی به نوسان نرخ دلار باز میگردد.
با توجه به شرایطی که بازار خودروهای وارداتی دارد این سوال مطرح می شود که این خودروها در چه شرایطی قرار دارند؟ در این خصوص مدیرعامل گروه سایپا علاوه بر اعلام خبر عرضه سری جدید وارداتیها تا آخری تیرماه علاوه کرد در حال حاضر چالشی برای شماره گذاری و تحویل خودروهای وارداتی چانگان CS۳۵ پلاس به مشتریان وجود ندارد و صرفاً فرایند اداری این خودروها در حال طی شدن است. با این شرایط میتوان گفت در بازاری که در بلاتکلیفی بسر می برد و خبری از خریدار نیست فروشنده سلیقهای اقدام به قیمتگذاری میکند و این امر موجب شده تا خودروهای وارداتی دارای دامنه نوسان شوند.
قیمت وارداتیها در بازار
اما خودروهای وارداتی در هفته سپری شده با چه قیمتی معامله شدند؟ ارزیابی بازار نشان می دهد، «آزرا» مدل ۲۰۱۹ در هفته جاری نسبت به نیمه خرداد ماه با رنگ سفید و با کارکرد ۱۰ هزار کیلومتر با قیمتی در حدود ۵ میلیارد و ۹۰۰ هزار تومان تا ۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در بازار قیمتگذاری شد. دامنه نوسانی به وجود آمده در قیمت خودرو به قیمتگذاری از سوی فروشندگان باز میگردد، بطوریکه نبود نظارت قیمت خودروهای وارداتی موجب شده تا برخی از این خودروها که در بازار طرفدار بیشتری دارند با قیمتهای متفاوت از سوی مالکان عرضه شوند.
از دیگر خودروهایی وارداتی می توان به «رنوتالیمسان» مدل ۲۰۱۸ اشاره کرد. این خودرو در این هفته با کارکرد ۳۶ هزار کیلومتر هم در بازار بازه قیمتی ۳ میلیارد و ۱۰۰ تا ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شد و با این شرایط رشد و افت قیمت در بازار را تجربه کرد. اما «النترا» مدل ۲۰۱۸ هم در هفته سپری شده با کارکرد ۲۵ هزار تا با دامنه نوسانی ۳ میلیارد تا ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان در بازار قیمتگذاری شد.
از سوی دیگر «میتسوبیشی اوتلندر» با کارکرد ۳۳ هزار تا نیز در این هفته با قیمت ۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تا ۴ میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان در بازار قیمت خورد.
از سوی دیگر ارزیابیها نشان دهنده آن است که «توسان IX۳۵» مدل ۲۰۱۸ بدون کارکرد نیز در این هفته با قیمت ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان در بازار قیمت گذاری شد. از سوی دیگر رصد بازار نشان دهنده آن است که «هیوندا سانتافه» نیز در این هفته ۵ میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان معامله شد.
نظر شما