بهشت اقتصاد ایران کجاست؟
مشاور رئیسجمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری با بیان اینکه درحالحاضر ۷۳۵ بسته سرمایهگذاری در مناطق آزاد کشور تهیه و معرفی شده است، گفت: با معرفی خوب فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی به سرمایهگذاران واقعی، مناطق آزاد ایران تبدیل به بهشت سرمایهگذاری خواهند شد.
حجت الله عبدالملکی در جلسه ستاد جهش سرمایهگذاری و صادرات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی که در سالن رشد سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد، اظهارکرد: رونق تولید و توسعه صادرات با هدف برون گرایی و تامین مناطق ارزی، ماموریت اصلی مناطق آزاد در کشور هستند.
وی ادامه داد: افزایش تولید، توسعه صادرات، پیشرفت فناوری، جذب سرمایهگذاری خارجی، تامین کالاهای اساسی و عمران و آبادانی مناطق ۶ وظیفه اصلی و ماموریت ویژه مناطق آزاد براساس قوانین است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور اضافه کرد: در گذشته مناطق آزاد متهم بودند که تبدیل به سکوی واردات شده اند، اما در دوران جدید و در دولت سیزدهم شاهد رشد سریع تراز تجاری مثبت در این مناطق هستیم.
به گفته عبدالملکی؛ ستاد جهش سرمایهگذاری و صادرات در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به عنوان مطالبات اصلی حاکمیت و مطابق سیاستهای اقتصاد مقاومتی تشکیل شده و خوشبختانه عملکرد خوبی نیز داشته است.
وی با اشاره به اینکه پهنه کشور ایران و مناطق آزاد فرصت بالقوهای برای سرمایهگذاری و تولید هستند، بیان کرد: تولید با هزینه اندک و ارزان، ایجاد زیرساختهای خوب در سالهای پس از انقلاب، وجود بازارهای داخلی و منطقهای و همچنین دسترسی به آبهای بینالمللی مهمترین مزیتهای اقتصادی کشور برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی هستند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد افزود: در مناطق آزاد علاوه بر مزیت هایی که ذکر شد، وجود مشوقهای خوب اقتصادی از جمله معافیتهای اداری، مالیاتی و گمرکی موجب تسهیل سرمایهگذاری و توسعه صادرات میشود.
عبدالملکی معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد را دارای اهمیت دانست و تصریح کرد: درحالحاضر ۷۳۵ بسته فرصتهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد کشور تهیه شده و برای معرفی آنها به سرمایهگذاران در رویدادها و نمایشگاههای داخلی و بینالمللی برنامهریزی شده است.
مشاور رئیسجمهوری ادامه داد: همچنین با برنامهریزی خوب صورت گرفته، برای معرفی توانمندیهای صادراتی موجود در مناطق آزاد نیز پیشبینی هایی صورت گرفته که میتواند به رونق اقتصاد آنها کمک کند.
وی تاکید کرد: عضویت در اتحادیهها و پیمانهای اقتصادی بینالمللی، برگزاری و حضور در نمایشگاههای خارجی، فرصت خوبی جهت معرفی بستههای سرمایهگذاری و توانمندیهای مناطق آزاد خواهد بود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور خاطرنشان کرد: وجود برخی بخشنامهها و قوانین دست و پاگیر موجب انحراف در هدفگذاری صورت گرفته جهت جذب سرمایه گذاری، رونق تولید و توسعه صادرات در مناطق آزاد میشود.
وی گفت: با وجود زحمات سنوات گذشته در جزیره قشم، دوره جدیدی در مدیریت منطقه آزاد قشم آغاز شده و با نظم بخشی در حوزه مالی و قضایی افقهای روشنی پیش روی ساکنان و اقتصاد قشم قرار دارد.
در ادامه این جلسه مشاور و قائم مقام دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: از ابتدای امسال برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد کشور در ۱۵ نمایشگاه داخلی و خارجی(هفت نمایشگاه داخلی و هشت نمایشگاه خارجی) کشورهای هدف، برنامهریزی شده است.
مسعود حسین پور اظهار کرد: با برنامهریزی صورت گرفته از ابتدای تابستان، مناطق آزاد جدید و مناطق ویژه اقتصادی کشور نیز بستههای سرمایهگذاری خود را تهیه کرده و برای ارائه در نمایشگاهها آماده میشوند.
وی توضیح داد: امیدواریم با فعالیت شبکهای و هم افزایی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، شاهد توسعه روابط اقتصادی، ایجاد رونق تولید، توسعه صادرات و تسهیل سرمایهگذاری در این مناطق باشیم.
قائم مقام دبیر شورایعالی افزود: بستههای سرمایهگذاری و توانمندیهای صادراتی مناطق آزاد، نیازمند یک بانک اطلاعاتی در قالبهای مختلف برای معرفی و عرضه به سرمایهگذاران است.
به گفته حسین پور؛ در زمستان گذشته ۵۰ بسته سرمایهگذاری و بهار امسال نیز، ۵۰ بسته سرمایهگذاری دیگر ( روی هم ۱۰۰ بسته) در هر کدام از مناطق آزاد کشور، تهیه و به سرمایهگذاران معرفی شده است.
وی ادامه داد: معرفی بهتر و بازاریابی و فروش بستههای سرمایهگذاری تهیه شده در مناطق آزاد، مهمترین هدفگذاری صورت گرفته در تابستان امسال است که امیدواریم ۶۰ درصد از این فرصتها به سرمایهگذاران واگذار شود.
قائم مقام دبیر شورایعالی مناطق آزاد در ستاد جهش سرمایهگذاری و صادرات مناطق آزاد کشور تصریح کرد: مناطق آزاد کشور با تشکیل چهار کمیته تخصصی و نظارت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، در نمایشگاههای داخلی و خارجی حضور پیدا خواهند کرد.
نظر شما