معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور

رئیس اداره مهاجرت و گذرنامه انتظامی استان کرمانشاه گفت: تمام زائرین ایرانی که در ایام اربعین حسینی (ع) و در بازه زمانی اول تا ۲۵ صفر (۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور) از مرزهای زمینی دخیل در عملیات اربعین حسینی (ع) از کشور خارج می‌شوند، از پرداخت عوارض خروج مسافری معاف هستند.

معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور

سرهنگ «جلیل شکری»اظهار داشت: معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض خروج از کشور صرفاً مربوط به مرزهای زمینی می باشد و افرادی که از طریق پروازهای هوایی اقدام به سفر می کنند باید عوارض خود را پرداخت نمایند.

وی تصریح کرد: مسافرین پروازهای اقلیم کردستان عراق و مرزهای زمینی غیر اربعینی مشرف به خاک کشور عراق ( شوشمی - پرویز خان ) شامل این تسهیلات نبوده و در صورت افزایش و یا کاهش مرزهای زمینی دخیل در عملیات اربعین حسینی (ع)، مراتب اطلاع رسانی خواهد شد.

سرهنگ شکری ادامه داد: همچنین برابر مصوبات قرارگاه اربعین سازمان نظام وظیفه فراجا، تمام مشمولان متولد سال ۱۳۸۴، به منظور سفر زیارتی و بهره مندی از فیوضات مراسم اربعین حسینی (ع) ، از تاریح ۳۱ تیر تا ۲۵ شهریور حتی در صورت نداشتن مجوز خروج سیستمی، منعی برای خروج از کشور و سفر به عتبات عالیات ندارند.

این مقام انتظامی یادآور شد: به منظور تسهیل و تسریع در صدور گذرنامه هموطنانی که قصد شرکت در راهپیمایی اربعین حسینی (ع) را دارند، مقرر شد دسترسی به ثبت رأی کمیسیون و حذف محدودیت فقدان برای افرادی که اولین بار گذرنامه خود را مفقود کرده اند به ادارات گذرنامه مراکز استان واگذار و رفع گردند.

وی همچنین در خصوص گذرنامه های زیارتی نیز گفت: این گذرنامه ها صرفا از مرزهای زیارتی کشور قابل استفاده جهت خروج از کشور می باشد و برای خود شخص دارنده گذرنامه صادر شده است و استفاده افراد غیر، جرم تلقی شده ومشمول مجازات می باشد.

شکری هزینه صدور گذرنامه زیارتی را ۵۰۰ هزار ریال عنوان کرد و گفت: دریافت این گذرنامه ها از دو راه امکان پذیر می باشد که اولین آن نصب نرم افزار پلیس من و ثبت درخواست گذرنامه زیارتی در آن و دومین راه نیز مراجعه به سالن پذیرش اداره گذرنامه واقع در خیابان شهیاد جنب پلیس راهنمایی و رانندگی استان می باشد.

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند، همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا
دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر