افزایش قیمت خوراک دام در بازارهای جهانی
افزایش قیمت خوراک دام زنگ هشدار برای تولیدکنندگان است که به گفته کارشناسان ۷۰ درصد هزینه تولید محصولات پروتئینی مانند گوشت و مرغ و ابسته به خوراک است.
در آخرین روز کاری این هفته در بازارهای جهانی، قیمت خوراک دام افزایش یافت و این هشداری برای واردکنندگان این محصول است که به فکر روزهای آینده باشند.
در کشور ما هم سالانه حدود ۵.۵ میلیارد دلار انواع خوراک دام وارد میشود، حدود ۷۵ درصد نیاز کشور به نهادههای دامی از جمله خوراک دام از محل واردات تامین میشود.
به گزارش بلومبرگ، در آخرین روز کاری این هفته در بازارهای جهانی، قیمت ذرت که معمولا به عنوان خوراک دام استفاده میشود با رشد ۳.۲۵ دلاری همراه شد و هر بوشل از این محصول به قیمت ۴۸۱ دلار و ۵۰ سنت به فروش رفت.
به گفته کارشناسان نهاده در هزینه تولید محصولات پروتئینی بسیار موثر است و حدود ۷۰ درصد قیمت تمام شده تولید را تشکیل میدهد.
یک کارشناس امور دام گفت: یکی از دلایلی که باعث شده قیمت گوشت و مرغ در کشور گرانتر باشد، تامین سخت و گران خوراک دام است که قیمت تمام شده تولید را اضافه میکند و تولیدکننده مجبور است که برای حفظ حاشیه سود به قیمت بالاتری بفروشد که در نهایت به قیمت بیشتری دست مصرفکننده میرسد.
سالهاست که در کشور وابستگی به خوراک دام که عمدتا سویا و ذرت است، وجود دارد با وجود برنامه هایی که برای کاهش وابستگی در وزارت جهاد کشاورزی تدوین شده اما نتیجهای طی سالهای گذشته حاصل نشده است.
وزارت جهاد کشاورزی میگوید که ذرت محصول آب بری است که شرایط تولید در داخل را سخت کرده است، میانگین بارش ۲۳۰ میلی متر است که ذرت امکان کشت دیم ندارد و در مناطق آبی هم به صرفه نیست که به جای سایر محصولات اساسی کشت شود.
کارشناسان به این اظهارات وزارت جهاد انتقاد دارند و میگویند، چرا این همه هندوانه و خربزه در کشور تولید میشود که آب زیادی هم استفاده میکنند و به عنوان کالای اساسی و ضروری هم حساب نمیآیند.
به گزارش سازمان آمار در نیمه نخست سال، عمده محصول صادراتی ما به کشورها عربی عمدتا هندوانه بوده است.
کارشناسان میگویند صادرات هندوانه در واقع صادرات آب مجازی است که کشور به شدت نیازمند آن است.
نظر شما