مدیر دزد در تیم علیرضا دبیر
ماجرای اختلاس در فدراسیون کشتی / واکنش عجیب دبیر
دبیر گفت: یکی از روسای هیاتهای ما دزد بود و من او را برداشتم. مطمئناً او همه تلاشش را میکند که من را بزند.
علیرضا دبیر، درباره مشکل آنالیز در تیمهای ملی کشتی، خاطرنشان کرد: یکیاز نقدهای من همین موضوع است. همیشه من باید هولشان میدادم بروید اتاق آنالیز بنشینید، هم در کشتی آزاد و هم فرنگی. من در دوران کشتی همیشه در اردوی تیم ملی یک ویدیو میبردم و فیلمهای حریفانم را میدیدم. از همان موقع هم آنالیز در کشتی ما باب شد. الان آنالیز در دنیا حرف اول را می زند. کادرفنی و کشتیگیر باید از من جلوتر باشند نه اینکه من جلوتر از آنها بروم و آنها پشت من بیایند. این خیلی بد است.
وی ادامه داد: باید با کادرهای فنی بنشنیم. بحث من با کادر فنی تیم ملی جدی است و باید چارچوبها را مشخص کنیم. فیلمی از گواردیولا دیدم و به این نتیجه رسیدم که کارهایی که من کردم را او هم کرده است. یا فرگوسن و مسی هم همینطور. در دوران قهرمانی و مدیریتم به اینها رسیدهام. ما باید روی تشک زحمت بکشیم. سلامت بودن در کنار زحمت کشیدن قطعا نتیجه میدهد. مگر میشود این دو باشند و جواب ندهد؟
من از نتایج کشتی راضی نیستم
وی درباره نایب قهرمانی تیمهای کشتی ایران در رقابتهای قهرمانی جهان، گفت: ما در ۷۰ سال ۸ یا ۹ بار دوم جهان شدیم. رک بگویم باید قهرمان جهان میشدیم. این را بگویم که من از نتیجه به دست آمده راضی نیستم. درستکار باید جواب بدهد چرا ما یک قهرمان بزرگ جهان را نبردیم؟ من درباره رحمان عموزاد که قهرمان جهان ما بود و اینطور کشتی گرفت حرف دارم. اگر بحث ناآمادگی بدنی بود، زارع هم نتیجه نمیگرفت اما درباره نفراتی مثل رحمان عموزاد حتما باید دلایل آن را بشنوم. نفراتی مثل رضا اطری هم خیلی بعید است دیگر با نفرات جوانی که هستند به تیم ملی برسند.
دبیر که در برنامه ورزش و مردم حاضر شده بود، درباره مدالهای طلای دو سنگین وزن کشتی آزاد و فرنگی ایران در رقابتهای قهرمانی جهان، خاطرنشان کرد: وقتی میرزازاده در المپیک توکیو باخت به او گفتم وزنت را باید بالا بیاوری. آن وقت ۱۱۷ کیلو بود اما الان ۱۲۸ کیلوست که میتواند این حریفانش را به بیرون پرتاب کند.او نباید چابکیاش را از دست بدهد. او باید یکی، دو حرکت هم به خودش اضافه کند. زارع هم اگر میخواهد المپیک طلا بگیرد باید زیرگیری کند.
به آدمهای بیربط باج نمیدهم
دبیر در ادامه درباره رأی ابطال انتخابات فدراسیون کشتی، گفت: دادگاه عمومی به این موضوع ورود پیدا کرده و حکمی داده است. حتماً کار را دنبال و اعتراض میکنیم. روحیات من هم طوری است که به آدمهای بیربط باج نمیدهم، اما رأی قوه قضاییه را حتماً دنبال و از آنها هم تشکر میکنم. آنها میخواستند بازی را شروع و به اتحادیه جهانی بکشانند اما حواس ما هم جمع است و اجازه این کار را ندادیم. با همان اساسنامه سه انتخابات برگزار و دوستان خودشان و من در دوره قبل با همین اساسنامه انتخاب شدند. همین دوستان همه با هم حتی یک رای هم نداشتند و هیچکدامشان در مجمع نبودند. کسی هم که در مجمع نبوده حق اعتراض ندارد. اصلاً صبح انتخابات بگذارند و بگویند نباش، دست آنها را میبوسم و میگویم خدا خیرتان دهد. آن چیزی را که تکلیف من است، عمل میکنم. این اساسنامه شش، هفت سال مرجع تصمیمگیری فدراسیون کشتی بوده و اگر اینطور است، همه چیز اشتباه بوده است.
وی راجع به عملکرد تیمهای کشتی آزاد و فرنگی ایران در بازیهای آسیایی هانگژو گفت: خودم در ۲۰۰۲ و سر همین بازیهای آسیایی و جهانی ضربه خوردم و فقط نگران همین مساله بودم. بخاطر همین دلم راضی به رفتن تیم اصلی نبود اما تنها به خاطر بهبود عملکرد کاروان ایران موافقت کردم. با هفت یا هشت روز تمرین بعد از مسابقات جهانی، کسب پنج مدال طلا عملکرد بدی نبود. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک راضی بودند، اما من راضی نبودم چرا که زیادهخواه هستم. از مسابقات جهانی وزنهبرداری تا بازیهای آسیایی یک ماه فاصله بود، اما ما فقط شش، هفت روز فاصله جهانی تا بازیهای آسیایی را داشتیم.
دارنده مدالهای طلای جهان و المپیک، در ادامه درباره میزان بودجه ورزش گفت: یک بار در سال ۲۰۰۸ یا ۲۰۱۲ گفتم هند در حال گرفتن دنیا به خصوص در کشتی است که همه به من خندیدند. اقتصاد رابطه مستقیم با ورزش، هنر و فرهنگ دارد. در بازیهای آسیایی بعدی در ژاپن، هند حتماً سوم خواهد شد و چهار سال بعد از آن جای ژاپن را هم خواهد گرفت. اگر خودمان را جمع نکرده بودیم در کشتی هم ما را میگرفت. مجلس و دولت باید به این دید برسند. اینکه دنیا را با چه عینکی ببینیم خیلی مهم است. امیدوارم به این فهم برسند که ورزش مهم است تا دیگر نگویند بودجه ورزش ۳۰ درصد بالا رفت. اعزامها که کمتر شود، باختهای ما در بازیهای آسیایی و المپیک خواهد بود. یک دیدگاه، دیدگاه بالاست که متوجه شوند و یک دیدگاه هم در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش است.
دبیر ادامه داد: ما ۵۳، ۵۴ رئیس فدراسیون داریم که خیلیها شلوغ میکنند این مدال را میگیریم و آن مدال را میگیریم. صالحی امیری یک فهمی داشت و به او میگفتم در توکیو متوجه خواهید شد. در هر سالن باختها را میدیدند و در سالن کشتی بالا رفتن پرچم را. اگر رشتههای تیراندازی و دوومیدانی مدال بگیرند بار از روی دوش برخی رشتهها برداشته خواهد شد. کیومرث هاشمی خیلی توجیه است و در دیدار با بچهها گفت اصلاً مدال نگیرید و بار را برداشت.یک جاهایی مردم پول کم باشد ناراحت نیستند اما از نحوه توزیع پول ناراحت هستند. آنها که ماشین ندارند یارانه ماشین آنها چه میشود؟ اگر کشتی هم مدالآوری میکند باید در بودجه ببینند. دیدگاه کیومرث هاشمی و کمیته ملی المپیک خدا را شکر متفاوت است.
باید پوست روسای فدراسیونی را که نتیجه نگرفتند بکنید!
دبیر در ادامه درباره وظایف رؤسای فدراسیونها، خاطرنشان کرد: باید پوست رؤسای فدراسیونهایی را که نتیجه نگرفتند بکنید. من هم اگر نتیجه نگرفتم باید جواب بدهم. به من میگویند چرا از جمهوری اسلامی نقد نمیکنم؟ اتفاقاً چون دوستش دارم نقد هم میکنم. جمهوری اسلامی باید مدیرانی را که کار نمیکنند بدون رودربایستی بازخواست کند. یکی از روسای هیاتهای ما دزد بود و من او را برداشتم. مطمئناً او همه تلاشش را میکند که من را بزند. حتماً هزینه میدهم، اما مطمئن باشید آنهایی که میفهمند موضوع را میگیرند.
نظر شما