خرید مسکن | فقر مسکن | بدمسکنی
اکثر تهرانیها، فاقد مسکن مقرون به صرفه / ۲۰ درصد از خانوارها درگیر معظل بدمسکنی
طبق آخرین آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۲۰ درصد از خانوارها درگیر پدیده بدمسکنی هستند.
معضل بدمسکنی یکی از مشکلات اساسی در جوامع بشری است که به دلیل عدم توانایی برخی افراد در دسترسی به مسکن مناسب و قابل قبول به وجود می آید. این مشکل در بسیاری از کشورها و شهرها به شدت احساس می شود و می تواند به عواقب جبران ناپذیری مانند بی خانمانی، فقر و بیکاری منجر شود. عوامل مختلفی مانند افزایش جمعیت، کاهش توانایی خرید مسکن، افزایش قیمت های مسکن و نبود سیاست های کافی در حوزه مسکن می توانند به افزایش معضل بدمسکنی در جوامع بشری منجر شوند. برای حل این مشکل، نیاز به اجرای سیاست های موثر در حوزه مسکن، افزایش توانمندی های اقتصادی و اجتماعی افراد و توسعه مسکن با قیمت مناسب و با کیفیت است.
طبق آخرین آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۷۹ درصد خانوار در تهران از مسکن مقرون به صرفه برخوردار نیستند.
در کنار فقر مسکن که دربرگیری آن به ۵۵ درصد از خانوارهای کشور رسیده است؛ ۲۰ درصد از خانوارها نیز درگیر پدیده بدمسکنی هستند. محرومیتهایی مثل عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم، سرویس بهداشتی، فضای کافی برای زندگی، مسکن با مصالح بادوام و عدم وجود امنیت تصدی، از ویژگیهای بدمسکنی است.
براساس این تعاریف و با توجه به اینکه حداقل فضای مناسب برای دریافت مجوز ساخت از شهرداری ۳۵ متر است؛ مسکن با متراژ کوچکتر در ردیف بدمسکنیها قرار میگیرد.
به این ترتیب طرحی که اخیراً با عنوان مسکن ۲۵ متری مطرح شده، میتواند تعداد افراد بدمسکن را اضافه کند.
این روزنامه افزوده است: نرخ عدم برخورداری از مسکن مقرون بهصرفه و بدمسکنی به طور معناداری در بین «فقرا» و «خانوارهای زن سرپرست» بالاتر است.
۳۰ درصد از فقرا دچار بدمسکنی و ۴۱درصد از آنها از مسکن مقرونبهصرفه برخوردار نیستند.
از طرفی نسبت خانوار بدون کودک عدم برخوردار از مسکن مقرون بهصرفه به خانوارهای دارای کودک ۷/۱برابر است.
براساس آخرین آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این آمار برای استان تهران با ۷۹درصد خانوار نرخ بالای عدم برخورداری از مسکن مقرونبهصرفه را نشان میدهد.
نظر شما