قیمت ارز | قیمت دلار | بازار ارز | تورم

قیمت دلار به چه عددی می‌رسد ؟ / پیش‌بینی جدید از قیمت ارز

کارشناس اقتصادی تصور می‌کند که تورم در این دوره ممکن است به ۴۰ درصد برسد. او همچنین به شکل نادرست اعمال شده سیاست‌های پولی اشاره کرده و مشکلات اقتصادی و تورم بیشتر را نتیجه افزایش نقدینگی بدون معادل در پایه پولی می داند.

قیمت دلار به چه عددی می‌رسد ؟ / پیش‌بینی جدید از قیمت ارز

پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی درباره چشم‌انداز اقتصاد ایران تا پایان سال ۱۴۰۲ گفت: بنا به روند نقدینگی و رشد اقتصادی، تورم در پایان سال حدود ۴۰ درصد و متوسط قیمت دلار در محدوده ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان خواهد بود. در بازارهای دیگر هم با همین تورم حرکت خواهیم کرد؛  به غیر از بازار بورس که احتمالاً کمتر از تورم حرکت خواهد کرد.

وی توضیح داد که وضعیت اقتصاد ایران به گونه‌ای است که سیاست‌های پولی به درستی اجرا نشده‌اند. این موضوع به بن‌بست رسیده و اگر نرخ بهره بیشتر افزایش یابد، شرایط بنگاه‌ها بدتر می‌شود. از طرف دیگر، اگر نرخ بهره بالا نرود، نرخ بهره حقیقی منفی می‌ماند و این باعث افزایش تورم می‌شود. همچنین، سیستم وام دهی در حال حاضر تقریباً متوقف شده است و فقط وام‌ها تجدید می‌شوند.

وی افزود که به نظر می‌رسد در نیمه دوم سال، بانک مرکزی مجبور خواهد بود وام‌های جدیدی را پرداخت کند، اما در اقتصاد ذینفعانه، این وام‌ها به گروهی می‌رسد که قدرت بیشتری دارند و بسیاری از بنگاه‌هایی که دارای ریال واقعی هستند، با مشکل مواجه می‌شوند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در ادامه این تورم، همه بنگاه‌ها در نیمه دوم سال به شدت دچار مشکل سرمایه در گردش خواهند شد و این موضوع، خیلی از بنگاه‌های ما را زمین‌گیر خواهد کرد.

مولوی عنوان کرد: این یعنی در سیستم فشاری که الان روی ضریب فزاینده و پایه پولی تاثیر می‌گذارد و حرکت را کند می‌کند، تجدیدنظر شود و این باعث می‌شود واگرایی‌ای که بین نقدینگی و پایه پولی وجود دارد، همگرا شود و ما به سطوح بالاتری از رشد نقدینگی برسیم که حدود کانال ۳۰ درصد خواهد بود. با حساب کانال ۳۰ درصد و نقدینگی ابتدای سال ۱۴۰۱ که ۶ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بود، نقدینگی در انتهای سال از ۸ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان هم عبور خواهد کرد. این، نوید یک تورم بالاتری را با همین رشد اقتصادی ۳، ۴ درصدی را برای سال می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است. ما نزدیک به ۲ هزار هزار میلیارد تومان خلق نقدینگی خواهیم داشت. این یعنی ۴۰ میلیارد دلار خلق نقدینگی خواهیم داشت.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر