خروج ارز | واردات قهوه
مصرف قهوه در کشور اوج گرفت / موفقیت ایران در تولید قهوه
رئیس انجمن قهوه ایران از افزایش مصرف داخلی قهوه خبر داد و گفت : ارزش افزوده این صنعت، جلوگیری از خروج ارز است.
واردات قهوه به دلیل محدودیت تولید داخلی در کشورهایی که این ماده مصرفی محبوب است انجام میشود. این محصول در بسیاری از کشورها به عنوان یک اقلام شاخص تجارت به حساب میآید و دارای بازار جهانی قوی است. در عصر حاضر، بیشتر کشورها به دنبال قهوههای با کیفیت و مخلوطهای متنوعی هستند که به طور معمول از کشورهایی مانند برزیل، کلمبیا و ویتنام وارد میشوند. در ضمن، فعالیتهای وارداتی قهوه از پارامترهای مهم در تعیین قیمت نهایی قهوه در بازارهای جهانی است.
رئیس انجمن قهوه ایران از افزایش مصرف داخلی قهوه خبر داد و گفت: میزان واردات دانه قهوه سبز در سال ۱۳۹۸ معادل ۸۰۰۰ تن بوده، اما این رقم سال ۱۴۰۱ به ۳۳ هزار تن رسیده است.
حسام ربیعی در افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی قهوه ایران اظهار کرد: ارزش افزوده این صنعت، جلوگیری از خروج ارز است. اکنون ایران به یکی از تولیدکنندگان محصولات قهوه تبدیل شده و میزان واردات مواد اولیه مثل دانه سبز نیز با روند افزایشی روبه رو شده است.
وی همچنین از افزایش مصرف داخلی قهوه خبر داد و گفت: میزان واردات دانه قهوه سبز در سال ۱۳۹۸ معادل ۸۰۰۰ تن بوده، اما این رقم در سال ۱۴۰۱ به ۳۳ هزار تن رسیده است.
به گفته ربیعی این آمار نشان از افزایش مصرف داخلی و تعداد شرکتهای فعال در صنعت قهوه دارد که باعث شده میزان واردات مواد اولیه رشد کند.
رئیس انجمن قهوه ایران با بیان اینکه نمایشگاه تخصصی قهوه اجازه میدهد؛ فعالان این حوزه با محصولات جدید آشنا شوند و شرکتها نیز تنوع محصولات را به مشتریان و خرده فروشان معرفی کنند، گفت: نمایشگاه قهوه ایران در مرکز رویدادهای بینالمللی ایران مال در روزهای ۲۴ تا ۲۸ آبان ماه از ساعت ۱۲ تا ۲۱ برگزار میشود.
به گفته وی ۵۵ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند. هدف از برگزاری این نمایشگاه آشنایی جامعه با برندهای مطرح ایرانی و نمایش پیشرفتهای این صنعت در عرصه تولید و فرآوری دانه قهوه است.
نظر شما