بافت فرسوده | وام مسکن

علل کندی سرعت روند نوسازی بافت فرسوده / نقش بانک‌ها در اعطای وام مسکن

‌مدیرعامل سازمان نوسازی شهرتهران دو مانع نوسازی بافت فرسوده در پایتخت را تشریح کرد.

علل کندی سرعت روند نوسازی بافت فرسوده / نقش بانک‌ها در اعطای وام مسکن

نوسازی و تجدیدساخت بافت فرسوده شهری از موضوعات مهم و ضروری در بسیاری از شهرهای جهان است. بافت شهری با گذر زمان، فرسوده و قدیمی می‌شود و عدم توجه به نوسازی آن، منجر به مشکلات گوناگونی مانند کاهش کیفیت زندگی شهروندان، ایجاد آسیب به محیط‌زیست و از بین رفتن بخش فرهنگی و تاریخی می‌گردد.

مهدی هدایت مدیرعامل سازمان نوسازی شهرتهران با اشاره به این که دو مانع بر سر راه نوسازی بافت فرسوده در تهران وجود دارد گفت: تسهیلاتی که دولت برای نوسازی در بافت فرسوده تکلیف کرده و بایستی بانک‌ها آن رابه این حوزه اختصاص بدهند با کندی انجام می‌شود، از ابتدای سال تا کنون(آبان ماه) بیش از ۳۰۰ فقره وام در محدوده بافت‌های فرسوده سطح شهر تهران داده شده که عدد ناچیز و پایینی است.

وی با بیان این که بانک‌ها مکلف هستند ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی به حوزه مسکن اختصاص دهند گفت: ‌از بانک‌ها انتظار داریم از این محل تسهیلات بافت فرسوده را از عملیاتی کنند.همچنین به تازگی با مدیرعامل بانک شهر جلسه داشتیم که ایشان قول دادند بخشی از وام‌های مسکن را به سمت بافت‌های فرسوده سوق دهند.

هدایت اضافه کرد: موضوع دوم انتخابی شدن ناظر در بافت‌های فرسوده است. بسیاری اوقات پروانه‌ای که شهردار صادر می‌کند چندین ماه معطل نظام مهندسی است؛ چون عموما ناظرین تمایل به نظارت در بافت فرسوده ندارند به خاطر مخاطراتش و تخفیف ۵۰ درصدی که دارد مالکین حاضرند دو برابر آن رقم را پرداخت کنند فقط یک نفر نظارتشان را قبول کند. چون نظارت تکلیفی است، مثلا نظام مهندسی تکلیف می‌کند فلان شخص نظارت کند و چون قبول نمی‌کند سه ماه طول می‌کشد تا به فرد دیگری ارجاع دهد. خواهشمان این است که نظارت از مهندسینی که پروانه اشتغال دارند و عضو سازمان نظام مهندسی هستند و صلاحیت دارند به فرد اجازه دهند خودش ناظرش را انتخاب کند. این موضوع دروزارت راه هم تصویب شد ولی ابلاغ نشده است. درخواستمان این است که در بافت‌های فرسوده ناظر انتخابی باشد.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

اخبار
اخبار
پیشنهاد سردبیر