زعفران | قیمت زعفران | بازار

جهش شدید قیمت زعفران در بازار / جیب خالی کشاورزان علی رغم گران شدن زعفران

عضو شورای ملی زعفران گفت: بنابر آمار پتانسیل تولید حداقل هزارتن زعفران در کشور وجود دارد، درحالیکه تولید فعلی یک سوم این میزان است.

جهش شدید قیمت زعفران در بازار / جیب خالی کشاورزان علی رغم گران شدن زعفران

زعفران به عنوان یکی از محصولات اصلی کشاورزی ایران، شهرت جهانی دارد. زعفران یک محصول بسیار ارزشمند است که از گل های بنفش و قرمز زعفران به دست می آید. ایران با شرایط آب و هوایی و خاکی مناسب، بهترین محیط را برای تولید زعفران فراهم کرده است. اصلی ترین شهرهای تولید کننده زعفران در ایران، مشهد و تربت حیدریه است. این کشور در سال های اخیر نشان دهنده یکی از بزرگترین تولیدکنندگان زعفران جهان بوده است. زعفران ایران به دلیل کیفیت بالا و طعم و عطر خاص خود، در صنایع غذایی، طب سنتی و صنعتی استفاده می شود. همچنین ارزش اقتصادی بالای زعفران، آن را مورد علاقه کشاورزان و تجار قرار داده است. در کل، زعفران ایران با کیفیت خاص و شرایط طبیعی منحصر به فرد، یکی از برترین محصولات صادراتی این کشور است.

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: با توجه به خرید و جمع آوری زعفران از سطح بازار توسط دلالان، شاهد جهش چشمگیر قیمت نسبت به قبل در بازار بوده‌ایم.

او با بیان اینکه نوسانات قیمت زعفران ارتباطی به کشاورزان ندارد، افزود: در حال حاضر عمده زعفران تولیدی در اختیار افرادی است که سهمی در تولید و تجارت زعفران ندارند، لذا از التهابات اخیر بازار زعفران، کشاورزان سودی منتفع نشدند.

حداقل و حداکثر قیمت زعفران در بازار 

حسینی حداقل نرخ کنونی هرکیلو زعفران را ۶۰ میلیون تومان و حداکثر ۱۰۰ میلیون تومان در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به آنکه کشور‌های همسایه قبل از ماه رمضان خرید خود را انجام دادند، از این رو ورود ماه رمضان تاثیری در شرایط بازار ندارد.

کاهش صادرات زعفران در ۴ ماهه اخیر 

عضو شورای ملی زعفران از کاهش صادرات زعفران خبر داد و گفت: بنابر آمار، صادرات زعفران در ۴ ماهه اخیر روند کاهشی داشته است که براین اساس شتاب صادرات در آینده نزدیک انتظار نمی‌رود.

او با بیان اینکه سطح زیرکشت زعفران در کشور به ۱۲۰ هزارهکتار می‌رسد، گفت: با توجه به این میزان سطح زیرکشت حداقل هزارتن محصول زعفران باید در کشور تولید شود، درحالی که تولید فعلی زعفران کشور ما یک سوم این میزان است که این امر بیانگر هدررفت منابع آبی، زمین و نیروی انسانی تولید است.

دیگران می‌خوانند
اینستاگرام تیتر کوتاه

نظر شما

سایر رسانه ها
    اخبار
    سایر رسانه ها